BlueSLR: foto’s maken met je DSLR vanaf je iPhone

BlueSLR is een Bluetooth-dongle voor je digitale spiegelreflex. Je kunt er met Nikon- en binnenkort Canon-camera's foto's op afstand mee maken.

blueslr remoteBlueSLR is een Bluetooth-dongel voor je digitale spiegelreflexcamera, waarmee je op afstand foto’s kunt maken. Je sluit de BlueSLR aan op je Nikon of andere geschikte digitale SLR en hebt daarna de mogelijkheid om vanaf je iPhone de scherpstelling, sluitersnelheid en timer in te stellen.

Het apparaatje bevat ook een GPS-chip, zodat de foto’s worden voorzien van geotag. Deze foto’s kun je vervolgens naar Flickr of Picasa uploaden of met iPhoto synchroniseren, zodat de functie Places ook werkt.

Momenteel worden 11 verschillende Nikon-modellen ondersteund. Op korte termijn zal het accessoire ook geschikt zijn voor Canon-camera’s. Er zijn twee uitvoeringen: eentje voor camera’s zoals de Nikon D70, D3100, D5000 en D7000 en een andere uitvoering voor de professionele modellen zoals de D3(S), D200, D300(S) en D700. Omdat er gebruik wordt gemaakt van Bluetooth, is er geen directe zichtlijn nodig tussen camera en iPhone en kun je op een afstand van tientallen meters een foto maken. De BlueSLR kost $149 en is momenteel alleen geschikt voor de iPhone. Voor Android en Blackberry komt er op een later moment ondersteuning.

Meer info: BlueSLR
Downloaden: BlueSLR-app (gratis)

blueslr-app

blueslr

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2010, 16:22
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen camera, dslr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.