Reacties voor: Apple sluit opnieuw contract met grote boekuitgever: Perseus

Apple gaat ook boeken van Perseus uitbrengen op de iPad. Perseus is de grootste onafhankelijke uitgeverij in de VS, die boeken van 330 uitgeverijen distribueert.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Voor mij zijn de tijdschiften belangrijk……DeiPad is er goed geschikt voor doordat het een kleuren ereader is met een flinke processor en ik word gek van al die stapels omgehakte bomen in mijn schuurtje!Tijdschriften, filmpje kijken, familiefoto’s verzamelen en browsen terwijl je op de bank ligt met af en toe een messenger berichtje tussendoor, dat is voor mij de iPad toekomst binnen een paar weken met dank aan Robert uit Phoenix Arizona!

  2. Ik zie een spelfout in mijn berichtje maar krijg een raar edit scherm… nou ja, excuses voor de typefout hierboven…

  3. Het is Amazon die in de US bekend staat om zijn lage prijs van $9,99 (waar uitgevers niet echt blij mee zijn). In de US heb je geen vaste boekenprijs en kun je boeken verkopen voor wat je maar wilt. Amazon verkoopt standaard alles voor een ‘lage’ prijs, met als stelregel bij e-books dat dit $9,99 moet zijn. Apple biedt uitgevers een standaardprijs van $12,99 of $14,99, wat voor uitgevers (en ook voor auteurs, die royalties uitgekeerd krijgen over de verkoopprijs per boek) interessanter is.

  4. Ik ben wel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. Als Amazon vast houdt aan de goedkopere prijzen dan krijg je misschien straks de situatie dat een boek via de Kindle App 9,99 kost en in de iBookstore 12,99 of 14,99. Ik denk zomaar dat de Kindle App misschien wel uit de AppStore verdwijnt.

  5. Eigenlijk ongelooflijk, geen echte e-reader, het leesgemak moeten we nog ervaren en nu al contracten met bijna alle grote uitgevers. Dan kan het niet alleen om de prijs gaan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.