Apple sluit deal met Rovi voor home entertainment-toepassingen

Apple heeft een meerjarige licentieovereenkomst met Rovi gesloten, mogelijk om programmagidsen te leveren of om beveiligde content te kunnen streamen.

rovi tv's
Apple heeft volgens een registratie bij de SEC een meerjarige licentieovereenkomst met Rovi gesloten. Rovi is een bedrijf dat gegevens over tv-programma’s, films en interactieve programmagidsen levert. De deal beslaat meerdere jaren en zou te maken kunnen hebben met de nieuwe Apple TV.

Uit de activiteiten van Rovi is niet meteen af te leiden wat Apple van plan is. Rovi maakt bijvoorbeeld ook software voor set-top boxes, zodat je media via een lokaal netwerk en via internet kunt benaderen en delen. En dat sluit mogelijk weer aan op Apple’s plannen om met AirPlay voortaan muziek, video’s en foto’s draadloos te streamen tussen de iPhone en andere apparaten. Maar Rovi houdt zich ook bezig met copyright-bescherming van digitale media.

Apple heeft zelf ook al technologie ontwikkeld die aansluit op Rovi’s aanbod. Zo kun je met de Apple TV beveiligde video’s streamen vanaf iTunes naar een andere computer. Rovi werd begin jaren tachtig opgericht als Macrovision.

Rovi Corporation (the “Company”) announced today that it has entered into a multi-year agreement with Apple Inc. whereby Apple shall license intellectual property from the Company. The specific terms of the license agreement are confidential.

Meer info: SEC-filing

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2010, 14:23
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.