‘iWatch krijgt ook vingerafdrukscanner, iRing-controller voor iTV’

Niet alleen de iPhone 5S krijgt een vingerafdrukscanner: ook de iWatch moet er aan geloven. Dit stelt analist Brian White van Capital Markets.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatchGeruchten over een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S zijn er al langer, maar Topeka Capital Markets-analist Brian White denkt dat het daar niet bij zal blijven: in een bericht aan investeerders meldt hij dat ook de iWatch beveiligd zal worden met zo’n scanner. De analist baseert zich op “vroege tekenen binnen Apple’s productieketen”. Hij bespreekt ook kort de mogelijkheid van de iRing, een bewegingscontroller voor de iTV.


Een vingerafdrukscanner op de iWatch zou ervoor kunnen zorgen dat gevoelige informatie op je iPhone ook niet via je iWatch door iedereen te bekijken is. We moeten alleen nog zien hoe waarschijnlijk deze nieuwe geruchten zijn: Apple zou op het moment nog ontwerpen aan het testen zijn, wat betekent dat er waarschijnlijk nog niet heel veel beweging in Apple’s productie zit waar White zich op kan baseren.

In een tweede bericht speculeert White over de mogelijkheden van de iWatch als afstandsbediening voor de Apple iTV, de nog niet aangekondigde televisieset van Apple. Deze zou volgens de analist ook de ‘iRing’ kunnen gebruiken, een bewegingsgevoelige ring die ook met de iTV kan verbinden. De iTV zou ook nog eens een ‘mini iTV’ krijgen, een iPad-achtig tweede scherm.

Analisten baseren zich vaak op al spelende geruchten, waardoor er een risico is dat al besproken mogelijkheden een tweede maal aan bod komen zonder nieuw bewijs. White is er echter duidelijk over dat hij zich baseert op verhalen binnen de productieketen. Daarnaast horen we nu pas voor het eerst over een vingerafdrukscanner in de iWatch en de mogelijke iRing. Bij analisten is vaak een flinke korrel zout op zijn plek, maar White heeft het vaker bij het rechte eind gehad. Hij was begin dit jaar ook één van de eersten die wees op een iPhone 5S in meerdere kleuren, een gerucht dat sindsdien door andere bronnen is beaamd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.