Aantal recente Apple TV’s bevat defect onderdeel

Een klein aantal Apple TV's bevat een defect onderdeel. Maar geen nood: Apple belooft nu al een oplossing voor kopers van dit kapotte model.

apple-tv-settop-boxApple benadert sommige kopers van de derde generatie Apple TV, om aan te geven dat hun Apple TV een defect onderdeel bevat. De klanten kunnen het defecte apparaat naar Apple sturen en krijgen een nieuw model.


Het lijkt te gaan om slechts een klein aantal defecte Apple TV’s. Apple benadert de kopers persoonlijk via e-mail, om ze op de hoogte te stellen van het probleem en vervanging aan te bieden. Er is geen webpagina waarop Apple het probleem aankaart. Apple zegt daarnaast niet welk onderdeel precies defect is. Denk je dat jouw Apple TV defect is maar ben je niet door Apple benaderd? Dan kun je proberen contact op te nemen met een Apple Store.

In 2013 had de Apple TV een vergelijkbaar probleem. Een aantal verkochte modellen had toen last van Wi-Fi-problemen, waardoor ze niet met het internet konden verbinden. Het probleem was toen grootschalig genoeg voor een algemene terugroepactie. Had je Apple TV een bepaald modelnummer, dan kon je hem bij Apple inleveren voor een nieuw model.

Dit is wellicht niet het beste moment om een Apple TV te kopen: volgens geruchten wordt een compleet vernieuwde Apple TV aangekondigd in september, tijdens Apple’s grote iPhone-evenement. Deze Apple TV heeft een verbeterde afstandsbediening en een eigen App Store. Of deze er ook echt komt, blijft nog wel even spannend. De afgelopen jaren werd vaak beweerd dat er een nieuwe Apple TV kwam, die achteraf toch niet werd aangekondigd.

Bekijk ook

Race om de Apple TV: welke omroep maakt straks de eerste tv-app?

De NOS kan niet wachten om apps voor de Apple TV te maken. RTL en Pathé zijn ook geïnteresseerd in Apple TV-apps. Andere omroepen zijn meer terughoudend.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 augustus 2015 om 7:49
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.