iPad Air 2019 vs. iPad Pro 2018.

Apple registreert vijf nieuwe iPads voor komend najaar

Er zijn vijf nieuwe iPads opgedoken in de databases van de Eurasian Economic Commission. Voorgaande keren was het bij de iPad mini en de iPad Air een aanwijzing dat de nieuwe producten er snel aan zaten te komen. Maar deze keer kan het nog wel even duren, want de nieuwe iPads draaien namelijk op iPadOS 13.

Dat laatste wijst erop dat Apple van plan is om de iPads pas in het najaar uit te brengen, dus op z’n vroegst in september als iPadOS 13 officieel verschijnt. De nieuwe modellen zijn ontdekt door MySmartPrice en zijn in de afgelopen uren toegevoegd. Het gaat om modelnummers A2197, A2228, A2068, A2198 en A2230.


Apple bracht eerder dit jaar al een nieuwe iPad mini 2019 en een 10,5-inch iPad Air 2019 uit, maar daarmee blijft er nog genoeg over voor de release later dit jaar. Of er ook vijf verschillende modellen op de markt komen is nog even afwachten. Het kan gaan om varianten van hetzelfde model, bijvoorbeeld met en zonder 4G.

iPads najaar 2019

Er worden nog nieuwe iPad Pro’s verwacht en ook het instapmodel van de iPad is rijp voor een update, want die is dit jaar nog niet vernieuwd. Volgens geruchten wil Apple de huidige 9,7-inch iPad vervangen door een nieuw model met smallere schermranden en een 10,2-inch scherm. Apple zou in juli willen beginnen met de massaproductie van deze nieuwe tablet, die ook wel iPad 7 wordt genoemd, zo bleek eerder deze week.

We verwachten niet dat de iPad Pro een ander uiterlijk krijgt. In 2018 koost Apple al voor een nadere vormgeving met afgeplatte zijkanten, zodat er een Apple Pencil aan de zijkant geplakt kan worden. De vorige keer dat er informatie over de iPads uitlekte via de Eurasian Economic Commission verschenen ze twee maanden later.

Wil je nu al een iPad kopen, dan kun je in onze round-up nalezen welke modellen er momenteel in het assortiment zijn.

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.