Apple reageert op fraude met iTunes-accounts

Apple heeft gereageerd op de fraude met iTunes-accounts, waardoor de boeken van een Vietnamese ontwikkelaar plotseling erg goed verkocht werden.

iphone hack itunesEerder kon je op iPhoneclub lezen over een vreemde situatie rond de Vietnamese ontwikkelaar Thuat Nguyen. Zijn iPhone-boeken bleken plotseling erg goed te worden verkocht in de App Store. Maar kopers klaagden dat hun iTunes-accounts waren ‘gehackt’ en dat ze de boeken helemaal niet zelf hadden gekocht. Nu heeft Apple een officiële reactie gegeven.

In die reactie benadrukt Apple dat ontwikkelaars geen toegang hebben tot de iTunes-gegevens:

itunes fraude

Apple geeft in de reactie aan dat ze de applicaties uit de App Store hebben gehaald, maar ze vertellen niet hoe de wachtwoorden in verkeerde handen konden vallen. Mogelijk is dat door phishing gebeurd. Wie geld terug wil hebben moet dan ook niet bij Apple, maar bij de bank of de creditcardaanbieder aankloppen. In dat geval is er ook niet echt sprake van ‘gehackte’ accounts.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2010, 18:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen fraude, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.