iPod touch op iOS 4 te jailbreaken met Sn0wbreeze 1.7 (jailbreak)

De jonge ontwikkelaar iH8sn0w heeft een nieuwe update van Sn0wbreeze uitgebracht waarmee je een 2e (MC) en 3e generatie iPod Touch kunt jailbreaken op iOS 4.0. Deze revisie lost daarnaast een probleem op dat ontstaat bij gebruik met een iPhone 3GS met de nieuwe bootrom.

Sn0wbreeze v1.7De ontwikkelaar iH8sn0w heeft een update van Sn0wbreeze uitgebracht waarmee je een 2e (MC) en 3e generatie iPod touch kunt jailbreaken op iOS 4.0. Dankzij dezelfde methode was eerder al de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom te jailbreaken. Om gebruik te maken van deze methode heb je jouw persoonlijke handtekening (SHSH-gegevens) van Apple voor firmware 3.1.2 nodig of moet je firmware 3.1.2 op je toestel hebben staan.

De hier besproken methode is bedoeld voor gebruikers met een iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, een 2e generatie iPod touch van 8GB met een modelnummer dat begint met MC of een 3e generatie iPod touch. Het maakt niet uit welke firmwareversie je momenteel geïnstalleerd hebt, zolang je jouw persoonlijke handtekening van firmware 3.1.2 op hebt geslagen. Als je deze persoonlijke handtekening van firmware 3.1.2 niet hebt opgeslagen, kun je deze methode alleen gebruiken als je toestel nog op firmware 3.1.2 draait.

Naast de toevoeging van de compatibiliteit voor de iPod Touch in deze versie van Sn0wbreeze, lost de laatste revisie een probleem op bij gebruik in combinatie met de iPhone 3GS. In bepaalde gevallen kwam de iPhone 3GS in een DFU-loop terecht na gebruik van Sn0wbreeze v1.6, wanneer het toestel in de sleep-modus werd gezet. De stappen die gevolgd moeten worden om met behulp van deze methode te jailbreaken zijn niet eenvoudig en daarom wordt deze methode dan ook afgeraden voor beginnende gebruikers. Momenteel wordt er door @Comex ook gewerkt aan een eenvoudige userland-jailbreak vergelijkbaar met Spirit voor iOS 4, die zal werken op alle hierboven genoemde toestellen en daarnaast de iPhone 4.

De handleiding om de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom te downloaden vind je hier. Momenteel wordt er nog aan de handleidingen voor de iPod touch gewerkt, maar die zullen zodra ze klaar zijn op ih8sn0wforums.com verschijnen. Voor meer hulp kun je daarnaast terecht op ons forum.

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2010, 15:37
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, ih8sn0w, ios 3, jailbreak, sn0wbreeze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.