Reacties voor: Apple presenteert de iPad Pro

Apple heeft tijdens het Apple Event de grootste iPad ooit aangekondigd. De iPad Pro richt zich met het grotere scherm op productiviteit en het bedrijfsleven.
Lees het complete artikel → Apple presenteert de iPad Pro
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. Geweldig erg fijn

  2. Wie telt er mee : incredible en amazing…

  3. stoffen toetsenbord ????

    Of dat wat wordt?

  4. Ik weet niet hoor. Een stoffen toetsenbord en een pen bij je iPad…
    Het is in ieder geval alles wat ik nooit van Apple verwachtte

  5. Lekker kijken bij de buren van Microsoft met hun Surface Pro met Touch Keyboard én Stylus. Jammer dat Microsoft zo gek is om op dat podium te klimmen bij die gekken van Apple.

  6. Hé meeste zitten hier op de zeurmodus gezellig!

  7. Lekker duur als je een pencil + keyboard erbij neemt..

  8. Goedkoop ook

  9. Wel een mooi ding…

  10. 100 euro voor een pen.

  11. Hahah jongens toch..oke de ipadPro is echt een beauty maaaaaaar..de toetsenbord en stylus apart verkopen is gewoon spugen in het gezicht van hun (trouwe) klanten. Het zou inbegrepen moeten worden zodat mensen sowieso makkelijk de overstap naar maken..maar ja.meeste gebruikers hiervoor zullen de zakelijke klanten zijn en die hebben t vaak wel voor over om de extra’s erbij te kopen zonder twee keer na te denken.

  12. Nee hoor psvu2, geen zeur modus. Meer verbazing omdat we dit nou juist van Apple niet gewend waren en ook niet verwachtte. Maar hiermee de pijlen richtende op educatie en onderwijs snap ik het wel.

  13. Aan het einde van de lofzang over de nieuwe ipad pro werd in de opsomming van de prijzen nog even snel gemeld dat er een ipad mini 4 komt.
    Ik vond dat een beetje afraffelen van het ipad verhaal.
    Als je een nieuwe ipad mini uitbrengt mag daar toch wel iets meer over gezegd worden.

  14. De iPad is en blijft een apparaat wat je met je vingers bediend, maar als je nauwkeurig moet werken is zo’n pen toch wel erg fijn. Mijn vingers hebben geen puntjes van 1-2mm en aangezien de naam “AutoCAD” al is gevallen, zal er toch wat meer precisie worden gevraagd. Door het grote scherm is de iPad Pro ook prima geschikt voor een programma als Photoshop, en ook daar wil je je niet beperken tot vingerverven.

  15. Hadden ze de pen en het toetsenbord er bij gedaan dan was het meerendeel tevreden geweest. En terecht.

  16. @Ari: Het is hun antwoord op de Surface pro van Microsoft. Alleen haalt de Ipad pro het niet bij de Surface pro wat mij betreft. Dus ook in dat veld spelen ze catchup.

  17. @Joep: Eerlijk gezegd juist niet. Apple haalt het niet met hun producten tov Office. Dus ze halen in die zin bakzeil. En voor miocrosoft is het een overwinning waarbij ze absoluut een moooi pakket neerzetten speciaal voor de Ipad Pro. Apple heeft microsoft nodig om het “Pro” gedeelte waar te maken.
    Win-win.

  18. Als je echt productief wilt werken met foto’s of AutoCAD is de 128GB versie een must denk ik. Zelfs wellicht nog aan de krappe kant.
    Blijf het jammer vinden van dat ze OSX niet voor dit produc hebben gebruikt.

  19. @psvu2: Ja dat is hier gebruikelijk, en dan wel allemaal als hypocrieten daarna de producten kopen. Maar dat is hier nou eenmaal de traditie!

  20. O, geweldig! Ik zou willen dat ik hem nodig had. Wat een mooi ding!

  21. Ik vind de prijzen space grey, goud en zilver wel een beetje rare prijzen 😉

  22. Doe me dan toch maar een mooie Macbook.

  23. De ironie “A stylus?? right we’re gonna use a stylus… No!!” – Steve Jobs 2007 iphone keynote.

  24. @ruud: Ja, zeg dat wel ! 😀

  25. Origineel geplaatst door Frapple
    Ja, zeg dat wel ! 😀

    Echt incredible hoe vaak ze dat hebben gezegd. Amazing!

  26. Ik mis ergens een USB aan de pro.

  27. Beste mensen voor Pro toepassingen is het IOS niet geschikt. Er kunnen geen volwaardige versies van Words, Excel, Photoshop, Lightroom, filemakerPro e.d. op. Voor welke Pro is ditdan geschikt? Voor zakelijke toepassingen is dit veel te beperkt. Aan een Macbook heb je veel meer, zakelijk gezien.

  28. Ligt het aan mij of staat de Ipad pro (nog) niet op de NL website van Apple gepresenteerd (is wel aanwezig op de US website)? Ipad mini 4 staat er wel. Nieuwe apple tv staat er ook nog niet op.

  29. Origineel geplaatst door dirk
    Ik mis ergens een USB aan de pro.

    Voor wat precies?

  30. @I-nerd: Klopt, hij wordt pas later in NL gelanceerd.

  31. Als je bereid bent om 800,- euro of meer uit te geven voor een #iPadPro dan mag je toch wel verwacht dat er een camera in zit. Zeker toch wel een front-end camera voor FaceTime, Skype Niet dus! Go Microsoft #Surface Pro

  32. @Joep: Microsoft mag blij zijn dat Apple ze op het podium wil.

  33. Origineel geplaatst door Martijn
    Als je bereid bent om 800,- euro of meer uit te geven voor een #iPadPro dan mag je toch wel verwacht dat er een camera in zit. Zeker toch wel een front-end camera voor FaceTime, Skype Niet dus! Go Microsoft #Surface Pro

    Hoe kom jij er nou bij dat de iPad pro geen camera’s aan boord heeft..? Beter kijken, gozer 🙂

  34. Origineel geplaatst door Martijn
    Als je bereid bent om 800,- euro of meer uit te geven voor een #iPadPro dan mag je toch wel verwacht dat er een camera in zit. Zeker toch wel een front-end camera voor FaceTime, Skype Niet dus! Go Microsoft #Surface Pro

    Er zit een facetime camera op hoor!

  35. Even laten bezinken na gisteren. Als ik het op hoofdlijnen goed begrijp en ook lees (op de US website), dan zijn de betere processor en grotere scherm de enige verschillen vergeleken met de huidige Air2 en Mini 4 modellen. Klopt dat? Ik wil wel graag een ipad hebben, maar misschien dat ik met het met de Air 2 ook afkan.

    Toetsenboard wil ik er wel graag bij hebben, maar ik ga er even vanuit dat de Apple Wireless Keyboard ook werkt?

  36. Er wordt hier “geklaagd”, dat Apple er gelijk een pen en een toetsebord bij moet doen. Daar ben ik het niet mee eens.
    Ik ga de iPad Pro absoluut aanschaffen ter vervanging van mijn iPad 3e generatie. Ik ben geen zakelijke gebruiker en ik ga geen autocad gebruiken. Ik heb dus geen behoefte aan een pen en een los toetsenbord. Mijn vinger en het (grotere) virtuele toetsenbord voldoen voor mij.
    Waarom koop ik dan de iPad Pro: voor het grote scherpe scherm, splitscreen, betere 4 speakers geluid en de snelheid.

  37. Origineel geplaatst door Ralph
    Als je echt productief wilt werken met foto’s of AutoCAD is de 128GB versie een must denk ik. Zelfs wellicht nog aan de krappe kant.
    Blijf het jammer vinden van dat ze OSX niet voor dit produc hebben gebruikt.

    Eens, en Apple beseft dat ook. Vandaar dat nu ineens wel 32G als basismodel kan, 64G is vervallen en 128 ‘nu nog voordeliger’ voor ‘slechts’ $150 extra wordt aangeboden…

    Zie ook dat je zorgvuldig het woord ‘Pro’ vermijdt om dit product aan te duiden😄
    Èn terecht wegens het ontbreken van OS X, niet voor niets was ‘Pro’ (tot nu toe) altijd gereserveerd voor Macs en verdiende een iDevice hooguit de ‘Mini’, ‘Plus’ of ‘Air’ naamtoevoegingen.

    Stel dan ook bij deze voor dat we allemaal dit product voortaan “semi-pro” gaan noemen, totdat er een èchte Pro versie mèt OS X komt. 😁

  38. Hmmm, als je dit vergelijkt met de Microsoft Surface Pro…. Dan is Microsoft op zo’n beetje alle fronten de winnaar. Je kan daar wel professionele desktopsoftware op draaien (Photoshop!), aanzienlijk meer opslagruimte, veel betere frontcamera, usb-poort, geheugenkaartlezer…

    Had Apple er OSX op gezet, dan was het een serieuze optie geweest voor professioneel gebruik. Voor huis en tuin gebruik kan je net zo goed een iPad Mini gebruiken.

  39. @alchemist: En als je het scherm van de iPad Mini en de iPad Air te klein vindt voor huis en tuin gebruik?

  40. Apple heeft definitief zijn unieke karakter verloren. Dat dit product geintroduceerd wordt laat zien dat het product management daar nu hetzelfde development principe als Samsung en de anderen begint te hanteren: “throw it to the wall and see what sticks”, met andere worden, we doen maar wat en we zien wel of een product succesvol is of niet. Succesvol? Dan gaan we doorontwikkelen. Niet? Dan killen we het over een paar jaar weer.

    Vroeger ontstonden Apple producten uit zeer zorgvuldige studies over gebruikerswensen, en werden ze pas uitgebracht als het product op perfecte en bijna geniale wijze aan die wensen beantwoordde. Dat was de tijd van de iPod, Macbook Pro, iPhone en eerste iPad. Daarna is het verval ingezet.

    Ik gebruik al sinds 2008 exclusief Apple producten, omdat die producten per definitie beter waren dan die van de concurrentie. De laatste jaren werd mijn vertrouwen meer en meer geschaad. Ik denk dat ik weer eens verder ga kijken, misschien maar eens een Android telefoon proberen.

  41. @Nico: Suc6 met android

  42. @Nico: ja het o zo grote verval, t gaat de laatste tijd zoooo slecht met apple…

  43. Dus jullie denken dat nu apple 64-bit geïntroduceerd heeft, er naar 4gb is gegaan en een pro is gekomen dat de programma’s en apps niet professioneler worden? T kip en t ei verhaal, je gaat geen programma’s maken voor iets wat niet bestaat…..geloof mij maar dat hier goed over nagedacht is, wat al jaren terug ingezet is en dat dit een grote vlucht en succes gaat worden.

  44. Is het niet vreemd dat er geen force touch scherm is toegepast voor de IPad Pro?

  45. Misschien even een stomme vraag maar in de mooie filmpjes zie je diverse tekeningen/ schetsen voorbij komen in combinatie met de pencil.
    Je ziet lijnen veranderen, dikker worden etc.

    Welk programma wordt hier gebruikt? Photoshop?
    Of heeft Apple zelf iets op de iPad Pro gezet om te tekenen/ schetsen?

  46. @Rik: Nee dat is niet vreemd dat is logisch.. Touch 3d bewaren ze voor de pro2 😉

  47. Waar ik vooral heel erg benieuwd naar ben is hoe deze iPad Pro zich verhoudt tot de Wacom Cintiq. Volgens mij, en een aantal blogs die ik gelezen heb, wordt het een prima alternatief voor de Cintiq voor de helft van de prijs (jaja, de hélft van de prijs).
    Met name die stylus (Apple Pencil) schijnt zich te kunnen meten met de pennen die Wacom levert. Tel daar het retina-display bij op, en de keuze is volgens mij snel gemaakt.

    Eerlijk gezegd was ik al serieus aan het kijken naar zo’n Cintiq, maar ik ben blij dat ik dat tot op heden heb uitgesteld (is ook een € kwestie). Ik wacht nu wel even totdat de iPad Pro geleverd wordt en de reviews binnen komen.

    In ieder geval ben ik enthousiast over die iPad Pro. Alleen jammer dat die Apple Pencil niet op een andere iPad werkt (zo, dat zou stoer zijn), toch…?

  48. Microsoft heeft Windows 10 op laptops, Tablet en phone. En alles geschikt voor touch.
    Nu Apple nog.
    iOS op iPad en iPhone. OSX op Mac en geen touch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.