iCulture iKids logo

iKids week 18: Sago mini Robotfeest, Illi en Piraatjes

In de iKids van deze week gaan we feesten met robots, ontdekken we het leven van piraten en spelen we puzzel-platformer Illi.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Robots en piraten zien we vaker in apps voor kinderen, maar gelukkig komen er ook nog applicaties langs die iets origineels met het thema doen. Piraatjes (link) van ontwikkelaar Wonderkind bijvoorbeeld, die we kennen van succesvolle applicaties als Tiny Builders (link), waar kinderen kennismaken met de bouwplaats, of brandweermannetjes (link), waar ze leren vuur te bestrijden. In hun nieuwste spel kunnen kinderen kennismaken met de spannende piratenwereld, door mee te varen op hun schepen en op zoek te gaan naar de schat. Verder in de iKids van deze week: organiseer een knalfuif met robots in Sago Mini Robotfeest (link) en laat de hersens kraken in platformer Illi (link).

Piraatjes

In deze vrolijke nieuwe app leren peuters tot 5 jaar de wereld van zeerovers kennen door animaties te ontdekken en eigen verhalen te verzinnen. Begin met het samenstellen van de bemanning, door ze aan te kleden, baarden te geven of de bekende houten poot in plaats van een been. Daarna kun je twee verschillende werelden met minispellen verkennen, zoals het inladen van het schip in de haven (niet te zwaar, want dan zinken jullie). Na het lichten van het anker moeten de zeilen worden gehesen, waarop het schip de haven verlaat. Maar ook op volle zee kan gelukkig worden gespeeld, want daar zijn heuse schateilanden te vinden. Piraatjes bestaat – net als zijn voorgangers – uit handgetekende illustraties en belooft uren speelplezier. Een aanrader voor de allerkleinsten.

Illi

Platformer Illi speelt zich af in een ietwat duistere wereld, waar de zwaartekracht niet helemaal naar behoren werkt. Hoofdpersoon Illi is volgens de ontwikkellaars een kruising tussen een geit en een slak, maar met een beetje fantasie kan het ook een harige glimworm met horens zijn. Het wezen is hoe dan ook een wonderlijk diertje, waarmee oudere kinderen (en volwassenen) lastige obstakels moeten omzeilen en lichtkristallen kunnen verzamelen. De gratis platformer heeft meer dan 60 levels, die naarmate je verder komt steeds lastiger worden. Fans van Illi moeten zeker eens naar Daddy Long Legs (link) kijken, de andere verslavende applicatie van de ontwikkelaar die eveneens met zwaartekracht speelt.

Sago mini Robotfeest

Voor kleine robotfans bestaat sinds kort Sago Mini Robotfeest, waarin kinderen tot 5 jaar met ogenschijnlijk oneindig veel onderdelen eigen robots kunnen bouwen, om daarna een gezellig feestje te vieren. Geef jouw robot konijnenpantoffels, laat hem cupcakes bakken of piñatas kapot meppen tot er snoep uit komt: alles mag. Natuurlijk kan er ook muziek gemaakt worden en zijn er ballonnen en confetti om het partijtje compleet te maken. De nieuwste van Sago Sago is een feestje zonder regels, en dat zijn vaak de beste.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.