Reacties voor: Apple patenteert dunnere hoofdtelefoon-ingang (voor dunnere iPhone?)

Apple heeft een nieuwe koptelefoon-ingang en headphone jack gepatenteerd die slecht nieuws betekent voor alle bestaande koptelefoons. Aan de andere kant levert het in potentie wel een dunnere iPhone op.
Lars Paymans -

Reacties: 24 reacties

  1. Het is maar een patent natuurlijk. Het zou wel in één klap alle gangbare bedrade koptelefoons nutteloos maken. Een nogal omstreden zet, zelfs voor Apple.

  2. Ik zou geen nieuwe hoofdtelefoon kopen als dat betekend dat je altijd moet kijken of de jack er op de juiste manier inzit. Ik hoop dat het bij een patent blijf want een nog dunnere iPhone is echt ni nodig, wel meer batterij en goedkopere opslag

  3. Kleinere hoofdtelefoonaansluitingen bestaan volgens mij al veel langer. Ik herinner me HTC’s (QTEK/Imate e.d) met 2.4 (oid) mm aansluitingen. Wel rond maar kleiner.

  4. Mooie ontwikkeling. De huidige ingang begint er steeds meer abnormaal dik uit te zien. Ik gebruik alleen de oordopjes van Apple zelf, dus ja een dunnere iPhone graag!

  5. Je kunt natuurlijk ook altijd met een verloopstuk werken. Ik heb al ruim een halfjaar Bluetooth oordopjes. Echt ideaal. Geen kabels meer die in de knoop raken.
    Denk toch dat dat de toekomst is.

  6. Nee, ik ga mijn dure Sennheiser echt niet wegdoen als ik daar een dunnere iPhone voor terug krijg.

    Ten eerste vraag ik mij het nut af van dunnere telefoons met het oog op de buigzaamheid.

    En bovendien zullen er vast wel verkoopsnoertjes beschikbaar komen om bestaande hoofdtelefoons aan te kunnen sluiten.

  7. Ik denk dat het grootste probleem dan is dat de koptelefoon weer maar op 1 manier in je iPhone kan.

    Ze willen er toch juist naar toe dat het makkelijker wordt?

    En in plaats van een verloopstukje zou ik eerder een drempel pakken en er een stuk afslijpen.

  8. Origineel geplaatst door Ron
    Kleinere hoofdtelefoonaansluitingen bestaan volgens mij al veel langer. Ik herinner me HTC’s (QTEK/Imate e.d) met 2.4 (oid) mm aansluitingen. Wel rond maar kleiner.

    Goed punt. Officieel zijn ze 2,5mm, Motorola heeft er (mn in z’n clamshell modellen) ook jarenlang gebruik van gemaakt en dáár bestaan wel al verloopstekkertjes voor.

    Of die 0,5mm extra dunheid (?) tov die stekkertjes van deze nieuwe aansluiting nou alle gedoe waard is. Kunnen ze beter volledig op draadloos inzetten. Bv door de licentievoorwaarden voor AAC codecs voor bluetooth te verbeteren, alsnog aptX ook op iDevices te ondersteunen of (nog beter) hun ALAC codec tegen gunstige licentievoorwaarden aan bluetooth toe te laten voegen.

    Zei daar iemand AirPlay koptelefoons die ook icm de mobiele hotspot van iPhone (of 4G iPad) werken? Ook prima😏. Alles beter dan een incompatibele bij voorbaat achterhaalde bedrade oplossing 😕

  9. @WvB22: Dat hield ze bij de switch naar Lightning ook niet tegen hoor.
    Je koopt maar lekker een verloopstekkertje voor 35 euro zeggen ze dan.

  10. Volgens mij komt het zover niet want dat zou hen veel klanten kunnen kosten die juist kiezen voor een hoofdtelefoon die volledig aansluit bij hun voorkeuren want iedereen ervaart klankkleuren heel persoonlijk.

  11. Origineel geplaatst door Brian
    Dat hield ze bij de switch naar Lightning ook niet tegen hoor.
    Je koopt maar lekker een verloopstekkertje voor 35 euro zeggen ze dan.

    ja maar bij een iPad of iPhone krijg je de kabel wel standaard bij. Bij de bijgeleverd earbuds zit je wel met het probleem dat ze niet in ieders oor comfortabel blijven zitten.

  12. Ik kreeg vroeger bij mijn Senheiser ook gewoon al twee pluggen (6.3 en 3.5 mm).

    Dat gaat nu dus echter niet anders zijn. Zo dramatisch is het nu ook weer niet.

    En krijg je geen passende plug dan is daar altijd nog China. 🙂

  13. a) Dit is alleen maar een patent, dus het is maar de vraag of het ooit zal worden toegepast. In ieder geval niet in de iPhone 7 en gezien de tijd tussen patent en toepassing, ook niet in de iPhone 8.
    b) Er zullen vast wel verloopkabeltjes komen voor je “oude” koptelefoon. In de Apple Store voor 20 euro, bij de Action of op eBay voor nog geen euro. Het belangrijkste voor Apple is dat ze het deel in het toestel kleiner kunnen houden, wat er daarna aanhangt is minder belangrijk (je koptelefoon is zelf toch ook veel groter dan je telefoon en niemand die daarover klaagt).
    c) Waarom niet gewoon gekozen voor de al bestaande 2.5mm plug? Deze nieuwe is natuurlijk nog kleiner/platter, maar het voordeel van de 2.5mm plug is dat dat een al jaren bestaande standaard is.

  14. Origineel geplaatst door Ron
    Kleinere hoofdtelefoonaansluitingen bestaan volgens mij al veel langer. Ik herinner me HTC’s (QTEK/Imate e.d) met 2.4 (oid) mm aansluitingen. Wel rond maar kleiner.

    Klopt, 2.5mm Jack is en standaard plugje. Zowel alleen voor hoofdtelefoon als met extra ring voor de microfoon. En zat inderdaad al jaren geleden op HTC’s en HP Navigators. Jammer dat ze weer een raar eigen stekertje gaan gebruiken bij Apple. Nog los van het feit dat je een platte kant die “blind” makkelijk in het gaatje kunt prikken. Hadden ze het probleem met de lightning connector opgelost, gaan ze nu een nieuw probleem bedenken.

  15. Het is maar een patent. Wil helemaal niet zeggen dat we dit ooit gaan terug zien in een echt Apple product.

  16. Nee joh, dit is weer een poging om ons verloopstekkers 2-3,5mm te kopen á € 19,

  17. Wauw wat een patent. Ik viel val mijn stoel af over zoveel inventiviteit. Hiermee evenaren ze toch wel de wereldschokkende aankondiging van de nieuwe horlogebandjes….

    Dat dit überhaupt patenteerbaar is overigens. Het is toch wel triest gesteld in de electronica wereld….

    En nu op naar de echte innovatie….

  18. Mogelijk voor de nieuwe watch?

  19. De dunste en kleinste koptelefoonaansluiting heet… Bluetooth!

  20. In de volgende iPhone een dunnere aux aansluiting. In die daarop helemaal geen aux aansluiting meer. De toekomst zit toch in draadloze Bluetooth headphones.

  21. Volgensmij werkt deze manier ook op de oude aansluiting.

  22. Beetje overbodig, gebruik de Lightning aansluiting …. Bluetooth is toch redelijk inferieur als he puur naar geluidskwaliteit kijkt (maar prima bruikbaar in dagelijks gebruik) .. ) en waarom geen 1.8 mm ronde aansluiting … (Draait ook makkelijker indien nodig)

  23. Of Apple gaat voor die bijna 1000 euro die een Iphone kost, een premium hoogstaande hoofdtelefoon erbij leveren (vergelijkbaar met een 100 euro kostend alternatief) welke draadloos werkt en de poort helemaal achterwege laat. Zodat de klant niet meer geconfronteerd wordt met het troosteloze stuk plastic, dat nu moet doorgaan voor hoofdtelefoon. Apple is tenslotte van de beleving. Toch?

    En als ze toch bezig zijn, lever dan ook gelijk een oplaaddock erbij. De prijs is er al lang naar.

  24. Ik wil niet dunner, ik wil 2mm dikker omdat er een batterij inzit die 24 uur z’n werk doet terwijl ik bel, app, twitter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.