Apple Park concepten in boek Spaces.

Zo had Apple Park er ook uit kunnen zien

Geïnteresseerd in architectuur en de bouw van het Apple Park? Dan is het nieuwe boek Spaces van de Norman Foster Foundation wellicht wat voor jou. In dit boek van de architect van het Apple Park vind je onder andere foto's van vroege concepten van Apple's hoofdkantoor.

Als je geïnteresseerd bent in architectuur en benieuwd bent naar de ontwikkeling van Apple Park, dan is het nieuwe boek van architect Norman Foster de moeite waard. Een groot deel van de gebouwen van de architect van Apple Park is gebundeld in het boek dat uitgegeven wordt door de Norman Foster Foundation. Het boek met de naam Spaces geeft onder andere een kijk op de concepten van Apple Park. En mocht je binnenkort in de buurt zijn van Madrid, dan kun je een miniatuur van het Apple Park bekijken in een nieuwe expositie.

Concepten Apple Park

We hebben inmiddels al bijna alles gezien van Apple Park, Apple’s nieuwe hoofdkantoor. Van het Steve Jobs Theater met speciale stoelen tot het Visitor Center en zelfs de bureaustoelen in de kantoorruimtes: dankzij foto’s, video’s en interviews hebben we al een goed beeld van hoe het hoofdkantoor eruit ziet zonder er zelf ooit geweest te zijn. Een tijdje terug doken er al concepttekeningen op, maar het nieuwe boek Spaces van de Norman Foster Foundation laat nog meer concepten zien.

Apple Park concepten in boek Spaces.

Op de foto’s uit het boek die vrijgegeven zijn, is te zien dat er in ieder geval negen verschillende concepten voor het nieuwe hoofdkantoor gemaakt zijn op het kleinere stuk land dat op dat moment beschikbaar was. Zo zien we onder andere een gebouw in de vorm van een fidget spinner, zoals we die eerder al eens voorbij zagen komen. Ook andere vormen zoals een helikopter-achtig patroon komen in het boek voorbij.

De foto’s in het boek zijn gemaakt door José Manuel Ballester’ die met zijn fotocamera het gebouw van de Norman Foster Foundation vastlegde. In dat gebouw zijn onder andere de concepten van het Apple Park te bewonderen. Het boek bestaat uit 152 pagina’s en is te bestellen voor ongeveer €75, inclusief verzending naar Nederland.

Mocht je in de buurt zijn van Madrid, dan kun je ook zelf langs gaan bij een expositie in Espacio Fundación Telefónica. Hier vind je onder andere een miniatuur van het Apple Park en lees je ook meer over de architectuur achter het grootse project. De expositie Futuros Comunes is te bezichtigen tot en met 4 februari. Mocht je interesse hebben, dan heb je dus nog een maand de tijd.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2018, 10:12
Categorie Apple
Onderwerp apple park

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.