Reacties voor: ‘Apple overweegt goedkopere iPad mini’

Apple brengt wellicht een goedkopere iPad mini op de markt, die zal worden verkocht voor tussen de 199 en 249 dollar.
Lees het complete artikel → ‘Apple overweegt goedkopere iPad mini’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Typefout in het artikel: 10 juni ipv 10 mei.

    (Red.)Aangepast.

    Nog goedkopere iPad Mini? Dit zal ten koste van de winstmarge gaan. De aandeelhouders zullen hier daarnaast niet blij mee zijn.

  2. Geloof ik helemaal niks van. De iPad mini is zoals hij nu is al een groot succes.
    een iPad mini met maar 8GB opslag en geen camera is een aanfluiting en niet Apple-waardig.

    Maar het is een analist die het stelt en laat die vaak aan het verkeerde eind trekken.

  3. Nog een budgetmodel op een budget ipad? fijn! Laat Apple nou maar gewoon premium zijn en blijven..

  4. De tijden van 8Gb opslag zijn voorbij. Je houdt hier praktisch 7gb van over (als je ruimte iOS zelf eraf haalt). Dit is niet werkbaar meer.

    Ook heb ik Tim Cook wel eerder over het stroomlijnen van het productieproces horen praten. Het enige wat dit als gevolg heeft is dat de winstmarge toeneemt, omdat die bij iPad mini momenteel erg krap is (relatief gezien). De prijs voor de consument zal dus gelijk blijven.

  5. Interessant en zeker niet onmogelijk.

    De iPad en de iPhone zijn gemeengoed geworden, mensen zijn niet meer bereid veel te betalen omdat goedkope producten ook aan hun wensen voldoen. Om de markt dus goed te kunnen bedienen, moet je marktaandeel pakken om zo je winst te bewaken.

    Of aandeelhouders hier blij mee zijn valt te bezien. In de eerste plaats moet Tim Cook namelijk de continuïteit van het bedrijf waarborgen, en het is geen hele vreemde gedachte dat je dat het best doet door de focus te verschuiven van winstmarge naar marktaandeel (nogmaals, iPads en iPhones zijn gemeengoed geworden).

    Ik lees hier dat mensen zeggen dat ‘8 GB niet werkbaar is’. Ik denk dat dat niet juist is. Ja, voor een groot deel van de mensheid misschien niet, maar er zijn ook ontzettend veel mensen die niet verder komen dan het installeren van Facebook, Spotify en Angry Birds. Dan heb je aan 8 GB ruim voldoende.

    Mijn gok is dat Apple deze goedkope iPad mini introduceert tegelijkertijd met de retina iPad mini.

  6. apple strategie om Android definitief de nek om te draaien? indachtig Steve jobs nalatenschap?

  7. Je moet de huidige kwaliteit en functionaliteit geen geweld aan doen. Er komt gewoon een nieuwe ipad mini met retina scherm. (Voor mij overigens een beetje overkill.) En de oude ipad mini word als budget model voor een nog scherpere prijs verkocht. Je hebt een goed alternatief voor de “goedkope” Android tablets en voor degenen die de echte top in specificaties willen is er een nieuwe voor meer geld en winstmarge. Iedereen blij.

  8. Gerucht gooien we naast de budget iphone geruchten

    Iedereen zit te wachten op een ipad mini 2 met dezelfde specs als de ipad 5

  9. Kan me voorstellen dat er een iPad mini retina komt en dat de huidige gewoon iets goedkoper aangeboden gaat worden

  10. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    De tijden van 8Gb opslag zijn voorbij. Je houdt hier praktisch 7gb van over (als je ruimte iOS zelf eraf haalt). Dit is niet werkbaar meer….

    Natuurlijk is dat ‘werkbaar’. Het is echt volledig afhankelijk van wat je met je iPad gaat doen.

    Voorbeeld van dagelijks gebruik: synthesizer met een keyboard er aan. App van enkele tientallen Mb’s. Digitaal bewerkbare muziek (kost ook nauwelijks opslag). Helemaal ideaal voor een 8 Gb iPad mini dus.

    Ander voorbeeld: hoeveel mensen gebruiken hun tablet vrijwel uitsluitend voor e-mail en surfen? Paar boeken er op, een beetje muziek (wisselende playlist). Dan is 8 Gb meer dan genoeg.

    Voorbeeld drie: hardwerkende zakenman die vrijwel altijd toegang heeft tot WiFi of 3G. Al die zware documenten staan natuurlijk in de cloud. Het enige wat de iPad meesleurt is het officepakket. 8 Gb? Bijna teveel dus… 🙂

  11. @Karelwillem
    Ik heb nog een ipod touch met 8gb.
    Je hebt maar 6,3 gb voor bestanden.
    Dan moet je nog de categorie “overig” meerekenen à 1gb van al die mailtjes.
    En dan heb je nog 5,3 gb over.
    Kort om dat ga je echt niet redden.

  12. Origineel geplaatst door evad1st: apple strategie om Android definitief de nek om te draaien? indachtig Steve jobs nalatenschap?

    Wat is dat voor een onzin zeg!

  13. Ik begrijp de strategie van Apple niet meer, ik vind het allerminst geen goed idee van die low budget toestellen. Kan niet anders dan kwaliteit inleveren en dat was nu juist het punt bij Apple, de kwaliteit. Indien ze gaan beginnen met low budget toestellen zijn ze een speler zoals elke andere op de markt. Ik ga geen namen noemen. Apple is zoals BMW en Mercedes bvb. Die verkopen ook geen wagens voor 10000€.

  14. Hahaha, Apple ziet marktaandeel verdwijnen, het goedkopere segment is in opmars. Om niet te verworden tot een dure premium nichespeler, moet Apple wel meedoen met downsizen van techniek en prijs. Goede ontwikkeling.

  15. @Leo Klepper: Of Apple marktaandeel verliest is nog maar de vraag. Er zijn ook theorieën die er vanuit gaan dat Apple juist marktaandeel wint in het duurdere segment. Door de veel betere functionaliteit is de merkentrouw veel hoger dan die bij de Android producten. Bij de Android gebruikers is de bereidheid om na de “Android ervaring” IOS te gaan proberen, factoren groter. Die bereidheid zal na ervaring met de goedkopere, slecht functionerende rommel alleen maar groter zijn. Goedkoop is vaak duurkoop.

  16. Apple zou zich beter kunnen toe leggen op het maken van een beter werkend iOS. Sinds ios 6 is mijn iPhone erg traag geworden. De goedkopere versie hoeft van mij niet eerlijk gezegd, lijkt me niet ten goede van het merk Apple komen.

  17. Ze hebben wel nog een minpunt en dat is dat ze nog steeds geen microSD-kaart lezer hebben en dat hebben ze bij Android-toestellen wel. Sommige vergelijken Apple met Mercedes of BMW, wel ik zou die auto’s nog niet gratis willen. Ik ben rugpatiënt en deze zitten zeer slecht. Er word beweerd goedkoop is vaak duurkoop maar daarom nog niet beter. Ik ben zeer tevreden met mijn iPad maar ik mis een microSD-uitbreiding. Moet opbrengen bij Apple.

  18. Origineel geplaatst door lars
    @Karelwillem Ik heb nog een ipod touch met 8gb. .. … En dan heb je nog 5,3 gb over. Kort om dat ga je echt niet redden.

    Wat ga je niet redden dan? Navigatie er op van 500 Mb. Muziek, paar games? Die 8 Gb gebruik je elke dag weer totaal?

  19. Origineel geplaatst door Murdock
    …vergelijken Apple met mercedes of bmw, wel ik zou die auto’s nog niet gratis willen. Ik ben rug patiënt en deze zitten zeer slecht…

    Dat is héél kort door de bocht. In jouw specifieke geval vind je daar misschien niets. Dat zou kunnen.

    Zo had ik vroeger een Fiat (Tipo) die geweldig voor mijn rug en benen was. De opvolgers (Bravo, Stilo) waren een ramp vergeleken hiermee. Maar in een Panda zat ik bijvoorbeeld wel uitstekend.

    Kortom: vaak erg modelafhankelijk.

  20. Nou wil ik graag een iPad Mini, echter ga ik eind mei naar de VS op vakantie. ik denk dat ik er dan toch maar één meeneem ook al is de nieuwe nog niet uit… ik moet zeggen dat die huidige ipad mini prima is hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.