‘Apple overweegt goedkopere iPad mini’

Apple brengt wellicht een goedkopere iPad mini op de markt, die zal worden verkocht voor tussen de 199 en 249 dollar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniApple zal mogelijk een goedkopere iPad mini verkopen, die wordt aangeboden voor tussen 199 en 249 dollar. Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo in een rapport. Het productieproces voor deze voordelige iPad mini zou worden gestroomlijnd, waardoor Apple minder kosten maakt. Ook zou hij geen camera in de achterkant hebben en slechts 8GB aan opslag krijgen.

Wat de goedkope iPad mini in Nederland zal kosten is nog niet duidelijk, maar wij vermoeden dat de prijs weinig zal afwijken. In de VS kost de goedkoopste iPad op het moment 329 dollar, terwijl hij hier wordt verkocht voor 335 euro.

De iPad mini zou niet Apple’s eerste 8GB-apparaat zijn. De iPhone 4 is bijvoorbeeld verkrijgbaar met evenveel opslag. Volgens Kuo zou Apple de voordelige iPad mini uitbrengen voordat de iPad mini 2 wordt geïntroduceerd. Overigens denkt de analist niet dat het nieuwe model een grote boost in verkoopcijfers voor Apple zal bieden, maar dat hij er wel voor zal zorgen dat klanten minder snel overstappen op Android. Met een prijs van 199 dollar zou de goedkope iPad mini in hetzelfde prijssegment als de Nexus 7 zitten.

Kuo baseert zich zoals iedere analist op zijn bronnen, waardoor het nog niet duidelijk is of hij het bij het rechte eind heeft. We zagen de analist zijn waarde in het verleden echter al bewijzen: hij wist bijvoorbeeld als één van de eersten dat de iPod touch vijfde generatie in meerdere kleuren verkocht ging worden. Wellicht dat de nieuwe iPad mini op WWDC voorbij zal komen, waar Apple op 10 juni onder andere iOS 7 uit de doeken belooft te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 17:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.