Kamergotchi met Ger-Jan.

Kamergotchi van Zondag met Lubach laat je zorgen voor een politicus

Kamergotchi is een spelletje van het tv-programma Zondag met Lubach. In Kamergotchi geef je je eigen politicus te eten, leer je hem nieuwe dingen en geef je hem of haar de nodige liefde. Hou jij het vol tot de Tweede Kamerverkiezingen?

Kamergotchi met Ger-Jan.
Gisterenavond behandelde Arjen Lubach in het populaire VPRO-programma Zondag met Lubach de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Het tv-programma heeft gisterenavond ook een app uitgebracht genaamd Kamergotchi. Kamergotchi is een politieke variant van het bekende Tamagotchi. Lukt het jou om je politicus in leven te houden?

Kamergotchi: hou je eigen politicus in leven

Het doel van Kamergotchi is om je toegewezen politicus eten, liefde en kennis te geven. Na het opstarten van de app krijg je een willekeurige politicus toegewezen. Van Mark Rutte van de VVD tot Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Belangrijk is dat je je politicus in leven houdt door hem eten te geven, zodat hij het volhoudt tot aan het einde van de campagne. Door middel van pushberichten blijf je op de hoogte van de vorderingen, maar als je hem teveel eten, liefde en kennis geeft, wordt het spel voor een bepaalde tijd geschorst.

Kamergotchi van Zondag met Lubach.

Zo’n schorsing varieert van een minuut tot enkele minuten. Hierdoor kun je een tijd geen punten behalen, waardoor je minder hoog in de ranglijsten komt. Op de website van Kamergotchi is een dag top 50 te bekijken, waarin je kunt zien wat de 50 beste spelers zijn. Hoe langer je het met je politicus uithoudt, hoe hoger je score wordt. Verwaarloos je je politicus, dan legt hij of zij helaas het loodje en krijg je een nieuwe toegewezen.

Het spel loopt tot en met 12 maart en spelers met de hoogste score krijgen de kans om aanwezig te zijn bij de opnames van Zondag met Lubach. In het spel krijg je verder geen politieke informatie of kom je meer te weten over de standpunten van de partijen, want Kamergotchi is vooral een grappige parodie. Op de website van de NPO kun je de aflevering van gisterenavond van Zondag met Lubach, met daarin onder andere Kamergotchi, terugkijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2017, 9:42
Categorie Apps
Onderwerp politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.