Apple bevestigt aankoop van Israelisch technologiebedrijf Anobit

Apple heeft bevestigd dat ze het Israelische technologiebedrijf Anobit hebben overgenomen. Het bedrijf maakt controllers voor flashgeheugen en Apple is met een afname van 23% van de wereldmarkt de grootste koper van flashgeheugen wereldwijd.

anobitApple heeft het Israelische technologiebedrijf Anobit gekocht. Enkele weken geleden gingen er geruchten dat Apple interesse zou hebben in de maker van flashgeheugenchips. Vandaag heeft Apple de overname officieel bevestigd. Apple is een grootverbruiker van flashgeheugen: ze kopen zo’n 23 procent van de wereldwijde productievolumes op. Apple koopt meestal softwarebedrijven, maar neemt soms ook hardwarebedrijven over, zoals in 2008 chipmaker P.A. Semi. Door de aankoop van Anobit kan Apple goedkoper flashgeheugen voor de iPhone en iPad aanschaffen. Bovendien stellen ze de aanvoer van een belangrijke component zeker.

Anobit maakt controllers om het geheugengebruik in producten zoals de iPhone te optimaliseren. Woordvoerder Steve Dowling van Apple bevestigde de aankoop, maar wilde niet zeggen waarom de aankoop is gedaan. “Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven maar in het algemeen discussiëren we niet over onze doelen en plannen”, was alles wat hij in een telefonisch interview met Bloomberg kwijt wilde. Bedrijven als Intel, Hewlett-Packard en Microsoft hebben al vestigingen in Israel. Microsoft heeft bijvoorbeeld sinds 2006 een onderzoeks- en ontwikkelcentrum in Israel. De website van Anobit is momenteel onbereikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 13:20
Categorie Apple
Onderwerpen apple, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.