Jaybird Freedom: draadloze oortjes met lange accuduur

De draadloze oortjes van Jaybird laten je muziek luisteren, kun je ook met alleen je Apple Watch verbinden en aan meerdere apparaten tegelijkertijd koppelen. Mooiste van alles: ze gaan vier uur mee op één batterijlading.

Draadloze oortjes kunnen erg handig zijn tijdens bijvoorbeeld hardlopen of wielrennen. Maar een setje vinden dat een fijn geluid geeft, niet al te groot is en een lange accuduur heeft is niet eenvoudig. Jaybird probeert met Freedom de zoektocht iets eenvoudiger te maken.

Jaybird Freedom

Jaybird Freedom maakt de draadloze oortjes geavanceerder

Jaybird is geen nieuwkomer op het gebied van draadloze oortjes. In 2012 brachten ze de BlueBuds X al op de markt, die direct goed ontvangen werden. Nu komen ze met de Freedom; draadloze oortjes met een nieuwe app en accuduur van vier uur.

De oortjes zijn gemaakt van metaal, in tegenstelling tot de meeste versies van concurrenten die plastic gebruiken. Niet alleen ziet dit er mooi uit, het zorgt er ook voor dat ruis van de achtergrond verdwijnt. Daardoor wordt de kwaliteit van het geluid beter. Daarnaast zijn de oortjes erg klein – twintig procent kleiner dan de voorgangers – en blijven ze dankzij memory foam goed in je oor zitten. Ook zijn er siliconen ‘vinnen’ aanwezig, die er volgens Jaybird zelf voor zorgen dat de oortjes lekker zitten, ongeacht hoe je ze draagt.

Helemaal draadloos zijn de oortjes echter niet, ze zijn onderling wel verbonden met een kabel. Dit kan wat vervelend zijn, aangezien je toch zit te prutsen met een kabel die achter je hoofd langs moet. In die kabel zitten overigens wel een aantal nuttige features. Zo heb je hier een controlepaneel voor je muziek en een microfoon, zodat je hands-free kunt bellen.

Speciale app
De Freedom van Jaybird werkt met een eigen app, waarmee je geluidsprofielen kunt aanpassen. In de app kun je kiezen voor een aantal vooraf ingestelde profielen, bijvoorbeeld die van bekende sporters. Pas je een profiel aan, dan wordt dit automatisch opgeslagen in de oortjes. Daardoor krijg je dezelfde instellingen, ongeacht met welk apparaat je verbonden bent. Handig als je veel tussen je Apple Watch en iPhone wisselt bijvoorbeeld.

Jaybird Freedom app

De oortjes kun je namelijk ook verbinden met alleen je Apple Watch, zodat je je smartphone thuis kunt laten. Daarnaast kun je met Multipoint de Freedom laten verbinden met twee verschillende apparaten tegelijkertijd. Denk bijvoorbeeld aan een verbinding met je laptop en je iPhone, waardoor je muziek luistert vanaf je computer en telefoontjes tegelijkertijd kunt beantwoorden via je telefoon. Om muziek en video’s met anderen te delen koppel je een tweede paar oortjes aan het apparaat, zodat een ander mee kan luisteren.

Tot acht uur muziek luisteren
Groot pluspunt van de Freedom is natuurlijk de accuduur. Je oortjes moeten vier uur lang meegaan op één batterijlading, wat behoorlijk flink is. Heb je twintig procent of minder stroom nodig, dan vertellen de apparaatjes je dit. Opladen die je met een speciale klip die je op het controlepaneel plaatst. Deze klip geeft je nog eens vier uur batterijleven extra, daarna zul je hem toch echt thuis op moeten laden.

Grootste nadeel van de Freedom is de prijs. Deze oortjes zijn te koop voor 200 dollar (€178,45), wat toch behoorlijk prijzig is voor apparaatjes als deze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2016, 20:27
Categorie Accessoires
Onderwerp koptelefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.