Reacties voor: Apple ontloopt rechtszaak over iPhone-batterij

Apple is bevrijd van een rechtszaak die door een zekere Jose Trujillo was aangespannen. Volgens de man had Apple niet duidelijk gemaakt dat de iPhone-batterij een beperkte levensduur heeft.
Lees het complete artikel → Apple ontloopt rechtszaak over iPhone-batterij
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Een “gewone” burger kan niet op tegen Apple (advocaten)
    Zulke advocaten praten zich er altijd wel uit.

  2. logisch toch? Als ik een setje oplaadbare penlites koop staat ook op de verpakking dat ik ze maar 1000 keer ofzo kan opladen. Waarom zou ik die lui dan aanklagen? Is in mijn optiek precies hetzelfde als wat die meneer Trujillo heeft gedaan.
    Lijkt mij een geldwolf.

  3. @ikkieman

    Idd dat is precies hetzelfde en is bij alle telefoons zo….. er zijn simpelweg geen batterijen die eeeeuuuuwig mee gaan.

    Hoe jammer dat ook is natuurlijk.

  4. Maarrrrr… met een beetje pech moet je na 2 jaar je telefoon dus wegbrengen naar een service provider. En reken maar dat in Nederland de prijzen voor de vervanging een stuk hoger liggen!

    Penlites kun je gewoon vervangen deze batterij niet! Vandaar dat ik het ook niet echt een goede vergelijking vindt!

    Hoe lang (laadcycli) gaat een accu van een andere telefoon mee (nokia, htc)??

  5. het gaat ook niet om de batterij zelf zoals Smarty77 al zegt het gaat erom dat je niet zelf even naar de winkel kan, nieuwe batterij kopen en omwisselen. Dit is natuurlijk een stom concept dat je iPhone naar de reparateur moet om even een batterij te wisselen.

  6. ik heb een iPod classic en die batt. Gaat al drie jaar mee zonder een keer vervangen te zijn!!
    Hoop dat die van mijn iPhone ook zolang meegaat! De iPhone word wel meer gebruikt dan de classic!

  7. En waarschijnlijk ook dagelijks opgeladen.
    Ach, 86 dollar is 59 euro, een nieuwe batterij voor een HTC Diamond kost ook vlot 50 euro. En die moet je zelf vervangen 🙂

  8. Inderdaad dat dagelijks opladen is een feit. ‘s Morgens beginnen met een volle batterij, dan wat sites bezoeken, email checken, 2 uurtjes radio luisteren en dan komt al de melding dat er nog 20% energie in de batterij zit.

  9. @smarty

    Niet iedereen houd zijn telefoon na twee jaar. Wanneer het iPhone contract is af gelopen wil je vast de nieuwe weer.

    In die zin zal je als je er van uit gaat dat de batterij het toch maar twee jaar trekt toch niet merken. Maar waarom ga je er vanuit dat die prijs voor het vervangen hier duurder zal zijn?

    iPods en iPhones kosten wereld wijd het zelfde na BTW en andere toeslagen. Het zal elkaar maar een paar euro ontlopen.

    Met de Apple computers zijn ze ook al bezig met prijs correcties gezien de dollar prijs exact over genomen werd in getallen voor de euro waarde. Ook da
    Ie prijzen worden nu netjes om gerekend zodat de koomkracht gelijk zou moeten zijn. Dat een land als amerika al zijn reserves op maakt aan een zinloze oorlog voor lid en zo falliet gaat waardoor de dollar niks meer waard is daar kan Apple niks aan doen. Dat is voor ons gunstig als we daar kopen maar je kan het Apple niet kwalijk nemen dat ze buiten amerika door het koers en beurs verschil de producten duurder verkopen in het buitenland.

    Het is krom maar als je er over wil nadenken is het dit keer geen geld wolverij maar inflatie pech voor ons.

  10. Laat Apple dan een daad stellen door daar weg te gaan.
    Dat land is failliet. Het wordt geleid door een selecte club ongeleide projectielen dat de wereld in allerlei ongewenst crises brengt en zich door niemand laat tegenhouden.
    Als binnenkort de inboedel wordt verkocht, dan loopt Apple als onderdeel daarvan een ongekende schade op. De beurzen zullen sidderen en alle kapitaalsreserves voor bedrijven blijken vervlogen.
    De Chinezen zullen zich laten gelden. Zij zullen geen genoegen nemen met doormidden gezaagde iPhones zonder 3G en weggepimpte Wifi, maar de rest van de wereld voor een groot deel verorberen.
    Ditmaal niet met stokjes, maar met net zoveel als gulzige handen in de mond kunnen scheppen, tegelijk.
    Wegwezen !!!

  11. Dat valt toch best mee, toen ik een batterij moest halen voor mn ouwe graf Samsung was ik dat ook zo kwijt. (naja, dat was 45 euro.)

  12. mijn accu moest al vervangen worden die laaide al nie meer en ik heb hem vanaf 11 juli elke dag kreeg die bijna een nachtelijk prikje stroom en toen deed die het in eene nie meer de accu

    continu dus gebruiken onder stroom ik denk hopsa terug met dat ding

  13. ja ik vind dat wel een groot nadeel met die batterij als ik op een verjaardag ben en ik zit 3uur te spele enz dan isstie al bijna leeg

  14. Mjah… hoewel ik deze rechtzaak inderdaad wel een beetje vreemd vind kan ik me ook weer niet echt vinden in de argumenten om de zaak af te blazen.

    Ik heb mijn telefoon via T-Mobile online “gekocht”. Daar stond dus niets vermeld over die levensduur. Bovendien kan ik het ook zo 1-2-3 helemaal niet terug vinden op de doos.

    Maar aan de andere kant vind ik inderdaad wel weer dat een beetje weldenkend mens vanzelf wel begrijpt dat het opladen een keer ophoudt. Als je zo’n techno-no-no bent dat je denkt dat een oplaadbare accu het eeuwige leven heeft kan je beter geen iPhone aanschaffen maar gewoon met een draaischijftoestel aan een krulsnoer gaan bellen.

  15. Ze rekenen belachelijk veel hier voor apple onderdelen.. Zou eigenlijk laatst een moederbord laten vervangen, maar kost meer dan 500,- nieuw.. dat is gewoon belachelijk, en zeker voor een PPC moederbord.
    Dus ik koop nooit meer iets van mac. Ten eerste zijn ze t eduur en ten tweede kwaliteit onderdelen is echt niet zo goed voor het geld dat je
    betaald. Een iMac G5 binnen 4 jaar 2x weg moeten brengen ter reparatie.. is gewoon belachelijk.

    Maarja, ik snap wel dat batterij niet lang meegaat als je alle verbindingsmogelijkheden hebt openstaan (wifi en g3 aan, gps aan..) als je 1 ding te gelijk aanzet gaat ie echt wel lang mee.
    Nu ist overigens ook dat als je gewoon veel kloot met je mobieltje wat elke freak met zijn nieuwe mobiel doet ie natuurlijk ook niet echt lang meegaat. Na een tijdje als je dan wat midner zit te spelen.. dan is ie niet zo snel leeg. Maar overigens kan wel lang muziek afspelen 🙂
    Nu nog een legale app voor camera en woordcorrectie uit kunnen zetten en ik ben blij met dat ding.. het enigste ook van apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.