Apple verkoopt iPhone simlockvrij in Hong Kong, zonder contract in Turkije

Apple verkoopt de iPhone 3G zonder simlock in Hong Kong. Het is de eerste keer dat Apple de iPhone 3G online verkoopt en ook de eerste keer dat Apple zo openhartig aanprijst dat er geen simlock op zit. In Turkije is de iPhone zonder contract, maar waarschijnlijk met simlock te koop.

iphone hong kongPlannen om binnenkort op vakantie naar Turkije te gaan of wellicht heb je er familie wonen? Turkcell verkoopt vanaf vandaag de iPhone 3G in Turkije. Naast de gebruikelijke abonnementen (€42 tot €80 per maand) is er ook de mogelijkheid om de iPhone 3G zonder contract te kopen. Je betaalt €129 per maand gedurende vijf maanden; daarna ben je van de betalingsverplichting af. Waarschijnlijk zit er wel een simlock op het toestel. Dat is niet het geval bij de iPhone die Apple vanaf vandaag in Hong Kong verkoopt. Onverwacht biedt Apple’s online store in Hong Kong nu de 8GB en 16GB iPhone 3G aan, nadrukkelijk zonder simlock.

In een beschrijving op de productpagina valt te lezen:

iPhone 3G purchased at the Apple Online Store can be activated with any wireless carrier. Simply insert the SIM from your current phone into iPhone 3G and connect to iTunes 8 to complete activation.

En op de startpagina van de Apple Store in Hong Kong staat nu “Buy directly from Apple. And choose your carrier”. Dit is voorzover bekend de eerste keer dat Apple de iPhone 3G rechtstreeks aan het publiek verkoopt via de online Apple Store en ook de eerste keer dat Apple zo openlijk een simlockvrij toestel aanprijst. In België sprak alleen operator Mobistar over het feit dat het toestel simlockvrij was, maar daar bleven er nog veel onduidelijkheden bestaan.

iPhone in Hong Kong simlockvrijDe iPhone was al sinds 11 juli in Hong Kong te koop via Hutchison Telecommunications in combinatie met een abonnement. Heb je belangstelling dan kun je de 8GB iPhone 3G kopen voor HK$5.400 (€473) en de 16GB iPhone 3G voor HK$6.200 (€543).

Via: Marketwatch en PC World

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2008, 9:57
Categorie Providers
Onderwerpen china, hong kong, simlock, simlockvrij, turkije

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.