Apple ontloopt rechtszaak over iPhone-batterij

Apple is bevrijd van een rechtszaak die door een zekere Jose Trujillo was aangespannen. Volgens de man had Apple niet duidelijk gemaakt dat de iPhone-batterij een beperkte levensduur heeft.

iPhone batterijApple zit niet langer vast aan een rechtszaak, waarin werd geclaimd dat er niet meteen openheid werd gegeven over de beperkte gebruiksduur van de iPhone-batterij en het feit dat een vervanging $86 kost. De districtsrechter in Chicago stemde in met Apple’s verzoek om de rechtszaak verder af te blazen. Volgens de rechter staat aan de buitenkant van de iPhone-verpakking dat de batterij een beperkt aantal laadcycli heeft en dat deze uiteindelijk moet worden vervangen door een Apple-serviceprovider.

Volgens de rechter is er daarom geen sprake van misleiding. De aanklacht werd gedaan door een zekere Jose Trujillo, die in juli 2007 bij de rechtbank van de staat Illinois een aanklacht indiende. Apple werd daarin beschuldigd van misleiding van consumenten. Voor wie het allemaal nog eens wil nalezen: Trujillo v Apple Computer Inc., 07-cv-4946, op te vragen bij het U.S. District Court, Northern District of Illinois (Chicago).

Zie ook: New Yorkse consumentenorganisatie klaagt over iPhone
Via: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2008, 10:25
Categorie Apple
Onderwerpen batterij, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.