Kort iPhone-nieuws: van PICNIC tot Ultimate Countdown

We worden overspoeld door korte iPhone-nieuwtjes die we lang niet allemaal apart kunnen bespreken. Vandaar dat we ze bij elkaar hebben geveegd in dit verzamelnieuwtje. De eerste Photoshop-mockups van de nieuwe MacBook Pro zijn opgedoken. Het kunstwerkje (hiernaast) heeft een touchpad waarin een iPhone is verwerkt. Leuk bedacht, maar de komende dagen zullen er vast […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MacBook ProWe worden overspoeld door korte iPhone-nieuwtjes die we lang niet allemaal apart kunnen bespreken. Vandaar dat we ze bij elkaar hebben geveegd in dit verzamelnieuwtje. De eerste Photoshop-mockups van de nieuwe MacBook Pro zijn opgedoken. Het kunstwerkje (hiernaast) heeft een touchpad waarin een iPhone is verwerkt. Leuk bedacht, maar de komende dagen zullen er vast nog meer creatieve MacBook-varianten langskomen. De officiële aankondiging wordt op 14 oktober verwacht.

iPhone BloombergIn de Bloomberg-applicatie voor de iPhone blijkt een afbeelding van een clown verstopt. Op het eerste gezicht is er niets aan de hand: je ziet een foto van twee beeldschermen. In het achterste beeldscherm blijkt na het veranderen van helderheid en contrast de clown Bozo te verschijnen.

Sinds vandaag is de iPhone in 29 nieuwe landen verkrijgbaar, maar dat betekent niet dat er riante voorraden zijn. America Movil heeft in Brazilië de e-mailadressen verzameld van ruim 100.000 geïnteresseerde kopers, maar ze kregen slechts 30.000 stuks geleverd. De operator verwacht nu een flinke schaarste. In andere landen is de voorraad weer op peil: in Nederland zijn overal in bushokjes iPhone-posters gesignaleerd met de slogan “Hij ligt op je te wachten” en “Nu op voorraad!”.

De ontwikkelaar van Fnurgletoe heeft nu een freeware-spelletje uitgebracht met de naam Ultimate Countdown. Het is sinds afgelopen zaterdag in de App Store verkrijgbaar, maar de downloadcijfers wisselen nogal, zo vertelt de ontwikkelaar op het iPhoneclub-forum. En het aanbieden van een simpel spelletje voor €0,79 lijkt ook niet een succesrecept om slapend rijk te worden. Veel mensen installeren het spelletje nu omdat ze het even willen uitproberen en omdat het niets kost. In het spel moeten twee spelers een knop indrukken. Wie als eerste loslaat is de verliezer.

crash bandicootCrash Bandicoot Nitro Kart 3D is in prijs verlaagd. Nadat eerst Cro-Mag Rally (€1,59) de prijs verlaagde heeft ook Vivendi de prijs bijgesteld. Crash Bandicoot Nitro Kart 3D kost nu nog maar €4,99 (voorheen €7,99). De volgende applicaties zijn tijdelijk gratis: Lights Out, Trivial Memory, Crazy Dummy, PowerGraph en Crazy Harp. Afgeprijsd zijn: Trism (€2,39), Band (€1,59), Pianist (€1,59) en Guitarist (€2,39). Wees er snel bij, want sommige korting- en weggeefacties duren maar 24 uur!

PICNIC Henri SmeetsHenri Smeets loopt rond op PICNIC08 en heeft een aantal panorama’s gemaakt die te bewonderen zijn op de iPhone en iPod touch via PangeaVR. In die applicatie kun je de volgende URL openen om de PICNIC-panorama’s te bekijken: http://www.c360.nl/picnicvr/pano.xml. De bewegingssensor zorgt ervoor dat het beeld altijd horizontaal wordt getoond. Meer info op de PICNIC-pagina van Henri.

iphone solar caseEen tijdje geleden schreven we over een iPhone-case met zonnepaneel van MobileFun. Brando heeft er nu ook eentje, voor ongeveer dezelfde prijs ($48 = £26 = €33). De iPhone-zonnepaneelcase van Brando laadt de iPhone in ongeveer 3 uur op en weegt honderd gram. De hoes zelf is gemaakt van leer.

iphone aasiPhone in het water gevallen? Maak er een vishaakje met aas van! Een zekere Captain Ahab liet zijn iPhone in een rivier vallen, haalde de iPhone uit elkaar en bedacht dat sommige onderdelen nog best nuttig te gebruiken zijn. Hij gebruikte het poetsdoekje voor het lichaam en verschillende hardwarecomponenten voor de poten, hoofd en vleugels. Nu vangt hij er vis mee.

We hebben er al meermaals over geschreven, maar nu is ‘ie daadwerkelijk te downloaden: LightSaber Unleashed en nog gratis ook! Ook al eerder aangekondigd en nu eindelijk in de App Store: Shaky Summit, een nieuwe game van de makers van Toy Bot Diaries. Het spel kost €3,99. Zoek je iets nieuws, dan is het nieuwe spel Monkey Lab (€3,99) van Freeverse misschien iets. In dit Tetris-achtige puzzelspel heb je vijf spelvarianten waarbij je gekleurde ballen op de juiste wijze moet stapelen. De video hieronder laat zien hoe het werkt.

Tipgevers: alextam (Macbook), Christian (zonnepaneel), Slodo (Lightsaber), Henri (Picnic)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2009, 15:57
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.