Reacties voor: Apple ontkent dat Siri automobilisten afleidt

Apple is het niet eens met een onderzoek, waaruit bleek dat Siri mensen enorm afleidt tijdens het autorijden. De onderzoekers gebruikten CarPlay niet.
Lees het complete artikel → Apple ontkent dat Siri automobilisten afleidt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Haha, kan ik me wel iets bij voorstellen. Zo lang Siri geen Nederlands spreekt zal hij vast voor een heel aantal Nederlanders fors afleiden voor ze op 1 lijn zitten 😉

  2. Het onderzoek heeft plaatsgevonden In een universiteit in Utah. Dus de Nederlandse taal heeft hier niets mee te maken.
    Zou trouwens wel leuk zijn als een dergelijk onderzoek gedaan zou worden in een Nederlandse universiteit en Apple hier ook zo fel op reageert.

  3. Denk niet dat Siri het erger maakt als dat het al is. Hoe vaak komt het niet voor dat je voor een verkeerslicht staat en iemand voor je zit te pielen met zijn telefoon zodat niet gemerkt wordt dat het licht weer op groen staat…

  4. Wij van WC-eend, adviseren; WC-eend.

    Zou ook een beetje raar zijn om iets op de markt te zetten en daarna zeggen, nee het is niet veilig.

  5. Gek dat Apple de uitkomsten van zo’n wetenschappelijk onderzoek ontkent. Je kunt toch op je klompen aanvoelen dat andere zaken een automobilist afleidt. Of het nou iets van Apple is of van Android.

  6. Ookal hebben ze in de reclame van siri toen die uitgebracht werd iemand in de auto zitten, ik snap dat de versie zoals deze nu is (zonder carplay) afleidend werkt. Als ik een berichtje typ doe ik dat letter voor letter en kijk in ondertussen op de weg. Als ik ga dicteren (wat tegenwoordig trouwens ook in het nederlands kan) check ik toch de hele zin die is gedicteerd en heb dus langer m’n ogen van de weg af.

    Wel lomp dat ze dus die testopstelling hebben gedaan zonder carplay, want die andere systemen zijn wel gemaakt voor auto’s. Ben benieuwd hoe carplay in deze test eruit komt.

  7. @Willem vr: Of handfree bellen, de radio, meezingen, andere personen in je auto.. ga zo maar door.

  8. Ik gebruik CarPlay en het werkt fenomenaal ! Een broodje eten achter het stuur lijdt even veel af.

    Mensen die vinden dat dit afleid zijn amateurs..

    Niemand zal even goed rijden als de ander , telefoons zijn er gewoon en het verbod op gebruik van tel achter het stuur ook en Siri helpt aanzienlijk !

    Origineel geplaatst door Oscar
    Of handfree bellen, de radio, meezingen, andere personen in je auto.. ga zo maar door.

    Hey Oscar misschien moet je een duikershelm opzetten achter het stuur .. Ben je minder afgeleid..haha

    Ja CarPlay is wat duur , maar ja … Wie maakt het ? Apple .. Ook duur , is je eigen vrije keus wel/geen Apple .. Auto bezitten is ook duur ..

    CarPlay is niet perfect maar werkt super goed .

  9. @Richard: Dus je zegt dat je typt terwijl je rijdt? En als je iemand dood rijdt? Welk berichtje is zooo belangrijk dat dit rijdend gedaan moet worden en het leven van een ander mag kosten?

  10. @jaeger: Helemaal mee eens!

  11. Een berichtje kan ook weer een leven redden , en is veiliger doormiddel opties zoals Siri . Dit is niet te ontkennen.

    Ik kan ook een hap brood nemen en iemand dood tijden of een vuiltje in m’n oog of 1 sec naar de radio kijken en iemand dood rijden ( dingen de schuld geven is niet moeilijk ) , als je zo iets doet probeer het dan zo verantwoord mogelijk te doen . Dat is de oplossing want aan afleiding ontkom je toch niet tijdens het autorijden . En je ziet toch iemand liever geautomatiseerd een bericht versturen dan dat ie hem intypt achter het stuur toch ?

  12. Het barst van de knoppen op mijn stuur, maar als ik de spraak functie knop indruk, zegt het systeem dat deze functie niet beschikbaar is in dr gekozen taal. Ook alles naar engels geschakeld: zelfde resultaay. Duits ook. Kortom, eyes free werkt (bij mij) niet in splinternieuwe astra full options – en er zit een spelfout in op display: “Speeld nu”. Arggghhh.

  13. @rembert: even melden bij de dealer of bij Apple komt heus wel goed.

    Heb je het over CarPlay van Apple ?

  14. Origineel geplaatst door Oscar
    Of handfree bellen, de radio, meezingen, andere personen in je auto.. ga zo maar door.

    Tandenpoetsen, eyeliner, mascara, flossen, scheren, etc etc. Ik zie dagelijks op de weg van alles voorbijkomen.

  15. @jaeger: @UtregCity: Ja, maar hij schreef

    Origineel geplaatst door Richard
    … Als ik een berichtje typ doe ik dat letter voor letter en kijk in ondertussen op de weg …

    dus hij kan kennelijk blind typen op een touchscreen toetsenbordje, dat is niet alleen veiliger maar ook waanzinnig knap :-/
    Is mij zelfs met de pincode op het lockscreen met alleen maar cijfers nog nooit gelukt (lang leve touch-ID)

  16. Je kan ook je telefoon in je zakke laten, verbinden via bluetooth met de auto om te bellen. En de berichten NIET lezen tijdens het rijden. Heb je niet nodig lijkt me. Als t zo belangrijk is sms of app je het niet. Verschrikkelijk. Dat mensen nog de telefoon gebruike tijdens het rijden. Iedereen weet wat voor een narigheid ervan kan komen en tog doen. Het is gewoon niet goed. Levensgevaarlijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.