UI concept VR iPhone case Pinc

Apple op zoek naar virtual reality-expert in vacature

Apple heeft een vacature gepubliceerd voor een virtual reality-expert. Als appontwikkelaar moet je kennis hebben van 3D-interfaces.

UI concept VR iPhone case PincEen Oculus Rift-achtig apparaat van Apple? Het is een stukje waarschijnlijker geworden. Apple is namelijk op zoek naar een expert op het gebied van virtual reality, zo blijkt uit een nieuwe vacature die is opgedoken op Apple’s website. De vacature is gericht op een appontwikkelaar die interfaces en applicaties kan maken voor ‘volgende generatie software ervaringen’. Apple steekt daarbij niet onder stoelen of banken dat het om virtual reality gaat.

“De ontwikkelaar zal apps maken die integreren met virtual reality-systemen voor prototyping en testen.” Dat staat te lezen in de vacature, en in de omschrijving van de vacature wordt duidelijk dat Apple iemand wil hebben die overweg kan met 3D-beelden programmeren, een concurrentieanalyse kan uitvoeren en specifiek bezig kan met virtual reality en augmented reality-ontwikkeling.

Apple patent bril op hoofd iOSDe vacature komt na een patent dat Apple in september indiende, waarop een Oculus Rift-achtige bril te zien is op het hoofd van een gebruiker. In september vroegen we ons reeds af waar virtual reality voor de iPhone blijft. Inmiddels zijn er verschillende antwoorden, die we op rij hebben gezet in ons artikel virtual reality op de iPhone: zo werkt het.

De openingsafbeelding is afkomstig van de VR-bril Pinc, een crowdfundingproject waar we gisteren nog over schreven.

Via 9to5 Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 10:25
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.