Viber videochat iPhone

Viber introduceert chatten met beroemdheden na update

Viber komt met openbare chats op de iPhone, een functie waarmee je foto's en berichten kan uitwisselen met bekende mensen en merken.

Viber videochat iPhoneViber was naast Skype een populaire applicatie om gratis mee te (video)bellen naar andere gebruikers. Toen werd het een steeds uitgebreidere berichtenapp, waarin je andere gebruikers op de WhatsApp-manier berichten, foto’s en vooral een heel hoop stickers kan versturen. En nu is Viber ook een basis om beroemde mensen en merken te volgen. Dat kan met de nieuwe openbare chats.

Niet iedereen kan een chatroom aanmaken waarin je abonnees op de hoogte kan brengen van je bezigheden. Die luxe is voorbehouden aan artiesten zoals Pixie Lott, Next Models, het Wereld Natuur Fonds in Maleisië of dj Paul van Dyk. Met een zoekbalk kan je naar andere, kleinere beroemdheden zoeken.

Openbare chats ziet er ongeveer zo uit als groepschats. Je ziet een avatar van de gebruiker naast een tekst- of fotobericht in een ronde bubbel. Tussendoor zie je wie lid is geworden van een openbare chat, en met de volgknop onderin beeld doe je zelf ook mee. Het grootste verschil tussen normale chats en deze openbare, is dat je hier een likeknop hebt bij berichten. Je hoeft het hartje maar in te drukken om je waardering uit te spreken. Overigens gaat het laden van de openbare chats bij ons erg traag, en omdat er veel berichten geladen worden, verspringt het beeld zeker in het begin vaak.

Viber openbare chats hoofdpagina Viber openbare chat met Next Models iOS

Een andere vernieuwing in Viber 5.1.1 is de toename van deelopties. Viber is nu in te zetten als extensie, waardoor je beeld vanuit andere apps makkelijk kan doorzetten naar een (groeps)chat in Viber. iOS 8-bezitters kunnen bij Viber nu ook gebruik maken van de interactieve notificaties in het berichtencentrum, waarmee je meteen een bericht kan beantwoorden.

Viber voerde ook wijzigingen door in het ontwerp, en daarbij gaat het vooral om nieuwe icoontjes en de tabbladpositie van de openbare chats. Een belangrijke andere vernieuwing ontbreekt echter nog: de app is nog niet geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 11:43
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.