Apple nodigt media op 23 oktober uit, iPad mini verwacht

Apple heeft media op 23 oktober om 19:00 uur onze tijd uitgenodigd voor een evenement. Naar verwachting wordt de iPad mini aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini event 23 oktoberApple heeft de media uitgenodigd voor een evenement op 23 oktober 2012 om 10:00 uur lokale tijd (19:00 uur onze tijd). Diverse Amerikaanse techsites hebben de uitnodiging ontvangen om aanwezig te zijn bij een belangrijke productaankondiging. Verdere details zijn niet bekendgemaakt, maar de uitnodigingstekst ‘We’ve got a little more to show you’ wekt de indruk dat het om iets kleins gaat, hoogstwaarschijnlijk de iPad mini.

Het evenement vindt plaats in het California Theatre in San Jose, vlakbij het hoofdkantoor van Apple. Dit is een locatie die nog niet eerder maar zelden gebruikt is voor Apple-productaankondigingen, voorzover wij weten.

Hoe de iPad mini eruit komt te zien, is nog niet officieel bekendgemaakt, maar uit gelekte foto’s, renderings en mock-ups valt veel op te maken. Eén van de meest realistische afbeeldingen is hieronder te zien, gemaakt door de Nederlander Martin Hajek. Daarnaast verschenen er allerlei ‘gelekte’ foto’s waarvan de authenticiteit niet met zekerheid kan worden vastgesteld.

Soortgelijke foto’s en renderings verschenen de afgelopen weken regelmatig. Ook zouden er onderdelen zijn gelekt. De iPad mini is vrijwel zeker voorzien van de nieuwe Lightning-connector voor opladen en synchroniseren. Er wordt gesproken over varianten met 8GB, 16GB, 32GB en misschien zelfs 64GB opslag. De iPad mini kan een compleet nieuwe markt aanspreken, bijvoorbeeld studenten die de tablet voor hun digitale studieboeken gaan gebruiken. Er is al de suggestie gewekt dat het accent bij de iPad mini op iBooks zal liggen. Analisten denken dat de iPad mini dé verkoophit voor de komende feestdagen wordt. Zo voorspelt een analist van RBC Capital dat Apple in het vierde kwartaal van 2012 21,6 miljoen iPads en 8 miljoen iPad mini’s gaat verkopen. De iPad mini zou 2 miljard dollar nettowinst extra opleveren voor Apple.

ipad mini renderEerder gingen al geruchten dat Apple op 10 oktober uitnodigingen zou versturen voor het iPad mini evenement. Maar die voorspelling bleek niet te kloppen. Door de iPad mini op 23 oktober aan te kondigen is Apple nog op tijd voor het feestdagenseizoen, dat al in de loop van november begint.

Behalve over een iPad mini wordt ook gesproken over een 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm en een vernieuwde Mac mini. Daarnaast is er kans dat Apple een vernieuwde versie van de iPad 3 uitbrengt, voorzien van Lightning-connector. Eerder vandaag lekten productnummers uit voor 24 nieuwe iPad-modellen (12 uitvoeringen in zwart en wit), waarbij de sterke indruk ontstaat dat het om de iPad mini gaat.

Het prototype op de foto is te koop voor $40.

Meer weten over de iPad mini? We hebben een uitgebreid dossier iPad mini gemaakt, waarin je alle feiten, ontwikkelingen, nieuwtjes en geruchten vindt samengevat.

De locatie: California Theatre

Apple kiest voor het eerst in lange tijd niet voor Yerba Buena Center in San Francisco of de Apple-campus in Cupertino. Het California Theatre in San Jose is een historische locatie waar in 2005 voor het laatst een Apple-product werd aangekondigd, namelijk de video iPod. Een jaar eerder gebruikte Apple het theater om de iPod Photo en de U2-editie van de iPod aan te kondigen. Waarom er nu na lange tijd weer voor het California Theatre is gekozen, is niet helemaal duidelijk. Misschien was het Yerba Buena Center volgeboekt en had Apple geen zin om er een intiem evenement in een klein zaaltje van te maken.

california theatreHet podium in San Jose is groot genoeg voor Apple’s legendarische productaankondigingen. Het theater werd geopend in 1927 en telt 1100 zitplaatsen. Het is het thuishonk voor de San Jose Opera en de symfonie van Silicon Valley. Elke winter vindt er het Cinequest Film Festival plaats. Misschien is dat ook de reden waarom Apple voor een theater gekozen heeft: als een plaats waar in het verleden vooral entertainment-apparaten werden aangekondigd. Misschien ligt het accent bij de iPad mini toch niet zo sterk op onderwijs, maar vooral op vermaak: filmpjes kijken en boeken lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 15:33
Categorie Round-up
Onderwerpen apple, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.