Twitter neemt ontwikkeltool Cabana voor mobiele apps over

Twitter heeft mobiele app-ontwikkeltool Cabana overgenomen. De tool verdwijnt en de medewerkers treden in dienst bij Twitter. Het gaat Twitter waarschijnlijk om de medewerkers.

cabana-logo-colorTwitter heeft het app-ontwikkeltool Cabana overgenomen. Cabana is een visuele tool die met drag-and-drop werkt. Het is bedoeld voor designers die niet zoveel kaas gegeten hebben van programmeren. De medewerkers van Cabana zullen in dienst treden bij Twitter. Het team heeft al laten weten dat Cabana vanaf 1 december verdwijnt. De medewerkers zullen bij Twitter gaan meehelpen bij het maken van tools voor derde partijen. Dat is opvallend, want Twitter lijkt het de afgelopen tijd steeds lastiger te maken voor externe ontwikkelaars door allerlei drempels op te werpen. Er geldt een maximum aantal gebruikers voor apps van derden en nieuwe apps mogen maar beperkt groeien. Steeds meer ontwikkelaars gooien daarom het bijltje erbij neer.

Zo maakte Echofon vandaag bekend te zullen stoppen met de Mac-app.

Cabana ging in februari 2011 van start. Details over de deal tussen Twitter en Cabana zijn niet naar buiten gebracht. Mogelijk gaat het Twitter vooral om de medewerkers en hun ervaring dan om de technologie achter Cabana. Cabana is de zoveelste overname in een paar maanden tijd. Kortgeleden werden ook Clutch, Summify, Dasient en AdGrok overgenomen. De overname die de meeste publiciteit kreeg was de overname van Posterous in maart 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 21:50
Categorie Apple
Onderwerpen overname, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.