Reacties voor: Apple: ‘Nieuwe iPad wordt niet te warm’

De nieuwe iPad wordt volgens Apple niet warmer dan zij bedoeld hadden. Gisteren bleek nog dat de derde generatie iPad ongeveer 5 graden warmer wordt dan de iPad 2.
Lees het complete artikel → Apple: ‘Nieuwe iPad wordt niet te warm’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Een paar zware games en die 1,5 graad is erbij en de beveiliging slaat aan. betje misser Apple, beter testen en langer. Zeker als je er nog een hoes om hebt kan het snel einde zijn.

  2. Die 35 graden die Apple aanraadit is het gebruik bij een temperatuur BUITEN, dus je omgevindg. NIET de iPad zelf, had wel wat beter onderzoek verwacht van iPadclub…

  3. @civman: Als je het vorige artikel gelezen hebt en ook de foto bekeken hebt daarbij, dan zie je dat de 33,6 graad gemeten is op 1 punt en op ander punten ligt de temperatuur beduidend lager. De sensor voor de beveiliging hoeft en zal waarschijnlijk ook niet op het heetste punt gemeten worden. De 35 graden is de omgevingstemperatuur om er zeker van te zijn dat warmte effectief afgevoerd kan worden. Aangezien de achterkant van aluminium is gemaakt heb je een geweldige heatsink dat voor een eerste goed afvoer kan zorgen. Met de gevens die er nu zijn is het te voorbarig om te zeggen dat met een zware applicatie daardoor de temperatuur snel te hoog opzal lopen. ik ga ervan uit dat er bij Apple goed thermisch management wordt toegepast .

  4. Die heatsink werkt alleen niet meer met een folio case. Denk je dat je de ipad netjes beschermt, help je hem eigenlijk om zeep…

  5. Bij notebooks wordt tot 60 graden gemeten, dus dit is te doen..

  6. Je mag er toch inderdaad van uit gaan dat Apple relatief normale omstandigheden succesvol heeft getest. Daarmee bedoel ik een vrij zwaar spel een uur lang in huiskamer temperatuur van een graad of 23/24 (bejaarden temperatuur). Dat je het meest heftige spel niet moet spelen tijdens een hittegolf in de zon lijkt me logisch.

    Gelukkig ben ik geen gamer dus zal ik waarschijnlijk geen problemen ondervinden. 🙂

  7. @Harry:
    Maar de meeste notebooks hebben meer ruimte om te luchten en ventilatoren. Dat is wel een verschil.

  8. Ipad 1 Werd al vrij warm.
    Heb je altijd met zulke apperaten.

  9. Bij elke engineering test word er een temperature shock proof uitgevoerd, waarbij de processor en andere kritische componenten aan extreme buiten spec. getest worden.

    We praten over een temperatuur van maximaal gemeten 36 graden celcius, de componenten worden gesoldeerd in een loodvrij SMD proces waar de componenten een temperatuur van ongeveer 260 graden piek belast krijgen.
    Deze componenten zijn hier tegen bestand.

    Enkele componenten die kritisch zijn en tegen een lagere temperatuur kunnen zijn de display cable, de batteries en de display touche folie.

    Echter kunnen deze componenten nog wel tegen ruim zo’n – 20 + 60 graden celcius operating temperature.

    Kortom geen problemen, en al zeker geen reden tot paniek.

    Nieuwere techniek, hogere resoluties betekenen hogere stromen, hogere energieke spanningen en lagere efficientie (nieuwe technology betekent on-efficienty in dit moment van de life cycle van de technology) on-efficienty kun je in electronica weer omzetten in de term meer warmte.

  10. @Knuppel: De heatsink werkt nog steeds echter minder efficient. Mocht je een zware app hebben dan haal je de ipad uit de case. Ik heb nu twee jaar de eerste ipad, continue met een leren hoes van Pielframa, meer dan 5 uur/dag en nog nooit enige warmte problemen gehad. Maar ik gebruik ook geen zware apps. Nogmaals haal de pad uit zijn hoes indien nodig

  11. Hmm, ik heb geen klachten over mijn iPad 3. Het is mijn eerste iPad dus ik kan niet vergelijken met eerdere modelen, maar als ik zwaare games speel (terwijl hij aan de lader ligt) wordt hij eigenlijk amper warm. (mijn iPhone 4 wordt zelfs nog warmer)

  12. Het valt mij eigenlijk niet op dat ie warmer wordt…. Nergens last van…

  13. Uit de wel erg enthousiaste ontkenning van Apple zou je mogen afleiden dat er wel iets aan de hand is: http://www.nu.nl/gadgets/2768095/apple-ontkent-oververhitting-nieuwe-ipad.html

  14. Ach, de linker onderkant (zeg maar dat 1/4 van de ipad is inderdaad handwarm als je hem langdurig gebruikt.

    Aan de andere kant is mijn iPhone 4 echt heet als hij heeft genavigeerd in de zon terwijl hij in de autolader zit. Speel eens een spel langere tijd terwijl je je iPhone oplaadt, wordt allemaal warmer dan de iPad 3…

  15. Origineel geplaatst door sandra
    Uit de wel erg enthousiaste ontkenning van Apple zou je mogen afleiden dat er wel iets aan de hand is: http://www.nu.nl/gadgets/2768095/apple-ontkent-oververhitting-nieuwe-ipad.html

    nu.nl is een amusement website de artikelen op die site zijn niet volledig. als je echt het artikel wilt lezen kijk dan op tweakers

  16. Waar gaat dit over? Een ipad heeft een elektrisch vermogen van 1 Ampere X 5V= 5 Watt. Laten we aannemen dat er in extreme gevallen 10 Watt vermogen zou worden geproduceerd. Bij moderne laptops heb je een vermogen van 100 Watt. 10 X zo veel dus. En nu zou 10 Watt bij een ipad ineens een probleem zijn? Wie verzint zulke verhaaltjes?

  17. it’s not a bug it’s a feature

  18. Origineel geplaatst door Henk
    Waar gaat dit over? Een ipad heeft een elektrisch vermogen van 1 Ampere X 5V= 5 Watt. Laten we aannemen dat er in extreme gevallen 10 Watt vermogen zou worden geproduceerd. Bij moderne laptops heb je een vermogen van 100 Watt. 10 X zo veel dus. En nu zou 10 Watt bij een ipad ineens een probleem zijn? Wie verzint zulke verhaaltjes?

    Ik dacht dat het wel duidelijk is wie dat “vezint” als de lader het niet kan bijhouden dan ligt het hoger dan jouw rekensommetje. Als het heet wordt slijt het sneller dus Ja wel een probleem zonder koeling.

  19. De lader kan het prima bijhouden maar heeft blijkbaar geen overcapaciteit als je een heel zwaar spel speelt. Daarom ga ik uit van de hoge aanname van 10 Watt. Een notebook met een 2 X zo groot oppervlam wordt minimaal 5 X zo hoog belast per oppervlak. De hierboven geconstateerde temperatuur is 33 gr Celsius. Niet bepaald indrukwekkend vergeleken met een Intel processor waar je een ei op kan bakken. (70-80 graden?) En zelfs bij die hoge temperaturen gaat een Intel of AMD behoorlijk lang mee hoor

  20. LED Watch Water Resist Black
    http://snipr.com/22q3lok

  21. Er is bepaald geen zwaar spel nodig om de nieuwe iPad behoorlijk heet te laten aanvoelen terwijl iIpad 2 helemaal koud blijft aanvoelen. Ik heb het dan over een simpel spel als Wordfeud. Ik heb ze alletwee, dus kan duidelijk verschil vaststellen. Dit probleem van hittevorming is vooral sterk als je het originele Apple magnetische beschermflapje naar achteren klapt en dus op de aluminiumachterkant komt te liggen. Haal je het beschermflapje er sf dan koelt hij weer af.

  22. Ik maak me er inmiddels ook wel wat zorgen over. Ipad 2 wordt echt niet warm. De ipad 3 echt goed heet soms. Is er al meer over bekend? Of het echt geen kwaad kan bedoel ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.