Reacties voor: ‘Apple is nauwelijks veranderd onder Tim Cook’

Een portret van Tim Cook laat zien dat Cook andere accenten legt binnen Apple. Maar volgens Jony Ive is er eigenlijk weinig veranderd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. De bemoeienis van Jobs was 1 van de sterkere punten van het bedrijf geloof ik.

  2. Het zorgde ervoor dat Cook mensenrechten en waardigheid belangrijk vindt.

    Goed om te weten. Want dat is nog steeds niet evident in “The Deep South (on the other side of the railway)”.

  3. Origineel geplaatst door Timosha
    Goed om te weten. Want dat is nog steeds niet evident in “The Deep South (on the other side of the railway)”.

    Wat bedoel je ermee?

  4. @zilli: En de sterke punten nu zijn: meer openheid en ruimte voor onder andere ontwikkelaars wat weer ten goed komt van de consument denk ik. Niet meer zo bepalen wat wij met de iPhone mogen als je snapt wat ik bedoel.

  5. Jobs was gewoon een sterke persoon binnen zijn bedrijf, Apple. Hij had een bepaalde visie. Dat is ook terug te lezen in de biografie van Steve Jobs-boek zelf. Ook in de films, docu-films over Jobs.

    Ik weet zeker dat dat Steve en Tim goed met elkaar had besproken over de visie van Apple, omdat Steve Tim vertrouwd als CEO van Apple en ze zullen vast ook wel over de producten hebben gehad, ook qua innovatieve ontwikkelingen.

    (Wat hierboven allemaal zeg is natuurlijk speculatie en m’n eigen conclusie / mening)

    Ik heb vertrouwen in Tim Cook en Apple. Give it time. Wat nu niet komt, komt later wel.

  6. Waarom zou Apple veranderen? Er zijn weinig bedrijven die zo goed draaien. Ze verdienen goed aan de huidige producten en in de labo’s worden de nieuwe markten voor binnen een jaar of twee volop voorbereid. Laat ons niet vergeten dat Jobs een vierjarenplan nagelaten heeft voor Apple. Daarin zal waarschijnlijk wel iets meer gestaan hebben dan ‘Maak een nieuwe iPhone voor 700 euro’.

  7. Nou Tim,

    Bedankt voor de iPad Mini dan!

  8. Niet veranderd, klinkt als onzin, apple is nou niet echt beter op geworden sinds Cook, op sommige punten zelfs erger.

  9. Jony Ive is er nog maar kort. Hij is vooral verantwoordelijk voor design. Mij is opgevallen dat Apple zakelijk slimmer is geworden. Door de grote concurrentie is het bedrijf commerciëler dan vroeger. En het alternatieve sfeertje lijkt te verdwijnen.

  10. @Veronica: Dit kan ik niet volgen

  11. Ja dat is wel te zien aan de dummys van de iphone 6.

  12. Het zou zomaar kunnen dat Beats is overgenomen omdat Andre Young (dr. Dre) in veel dingen vergelijkbaar is met Steve Jobs.

  13. Origineel geplaatst door EdDit kan ik niet volgen

    Mee eens.
    Zoals wat, Veronica?

  14. Origineel geplaatst door Bram
    Waarom zou Apple veranderen? Er zijn weinig bedrijven die zo goed draaien. Ze verdienen goed aan de huidige producten en in de labo’s worden de nieuwe markten voor binnen een jaar of twee volop voorbereid. Laat ons niet vergeten dat Jobs een vierjarenplan nagelaten heeft voor Apple. Daarin zal waarschijnlijk wel iets meer gestaan hebben dan ‘Maak een nieuwe iPhone voor 700 euro’.

    Eens! Prima verwoord! 🙂

  15. Origineel geplaatst door Zaandammer
    Ja dat is wel te zien aan de dummys van de iphone 6.

    Dat zijn ook dummy’s van de geruchtenpolitie…. Ik geloof niks van de mock-ups of van de geruchtenpolitie.

  16. Allebei hebben plus punten en min punten ik vind Cook wel meer down to earth guy.

  17. @Bas: Dat is waar, en dat is Jobs zijn manier om Tim Cook op gang te helpen. Niet vergeten dat hij op relatief korte tijd is moeten klaar gestoomd worden om Apple, een miljardenbusiness, op zich te nemen. Ondanks alle kritiek en wantrouw heeft hij het toch goed gedaan vind ik.
    Hij breekt de records nog steeds, staat open voor meer input van de consumenten (groter scherm, applicaties voor Android, streamingdienst ipv gedownloade nummers, transparant over privacygegevens).
    Ik denk echt dat Apple een strategie heeft om terug de grootste te worden. Overname van Beats is volgens mij ook niet omwille van de hoofdtelefoons of de beats music maar voor Jimmy Iovine. Een man met kennis en een duidelijke visie maar ook vooral enorme contacten met de muziekindustrie. Dr. Dre helpt voor het imago en binnenkort kunnen die speakers van de iPhone e.d. vervangen worden door speakers van Beats bij Dre, kan er een extra label die als ‘cool’ word bekeken op die toestellen, ziet er goed uit, meer kopers. Ook de gezondheidsindustrie en domotica gaan net zoals gsm’s en smartphones stilaan een standaard worden aangezien deze via wifi en een universeel (gsm)toestel bediend en geregeld zullen worden en alles weer wat goedkoper word bij aankoop, Apple is er tijden de opkomst van die sectoren bij. Ook Apple TV gaat stilaan digitale tv overbodig maken, want dat ding is toch maar ‘lomp’ in zijn functies als je het met de Apple TV vergelijkt.
    Ik geloof er nog volledig in hoor 🙂

  18. Als Cook mensenrechten en waardigheid zo belangrijk vond, had hij naar mijn mening wat meer aandacht voor de werkomstandigheden bij toeleveranciers en onderaannemers mogen hebben.

  19. @Robenroute: Wilde net hetzelfde posten. Leuke praatjes allemaal, maar zo lang er weinig aan gedaan wordt hebben ze er in de fabrieken weinig aan.
    Reclamepraatjes.

  20. Origineel geplaatst door Robenroute
    Als Cook mensenrechten en waardigheid zo belangrijk vond, had hij naar mijn mening wat meer aandacht voor de werkomstandigheden bij toeleveranciers en onderaannemers mogen hebben.

    Dat heeft Cook en zijn inspectie team toch ook gedaan. Apple controleert toch foxconn, zowel onaangekondigd en aangekondigd. Ik weet niet waar ze nu hun producten produceren. Hadden ze nu niet een eigen fabriek nu of hebben ze nog steeds een overeenkomst met Foxconn. Daarbij is Foxconn zelf ook meerdere malen op de vingers getikt, ook door Apple inspecteurs.

  21. @Senne: Juist, zo denk ik er ook over :).

  22. ik miste mr. jobs wel extra tijdens het release van de 5C, denk dat hij er niet mee eens zou zijn zoals velen

  23. Tim is op een goed rijdende trein gesprongen die Steve op gang heeft gebracht. Zoals het er nu uitziet dendert de trein lekker door.

  24. @Bas:
    Als dat echt zo was dan betaalden ze Foxconn wel een beter bedrag zodat de medewerkers een schappelijk loon krijgen.

  25. Steve zou nooit akkoord zijn geweest met de design in ios7 en straks in osx yosemite.. Dat is de verschil tussen Steve en Tim .. Ik ben nog steeds niet te spreken over ios 7 ..

  26. Origineel geplaatst door Johan
    Jony Ive is er nog maar kort.

    Hij werkt er al meer dan 20 jaar. Dat kun je toch niet kort noemen?

    Origineel geplaatst door Senne
    Niet vergeten dat hij op relatief korte tijd is moeten klaar gestoomd worden om Apple, een miljardenbusiness, op zich te nemen.

    Cook is geen amateur, niemand heeft hem moeten klaarstomen in 2011 om CEO te worden. Ik zou zeggen: zoek eens wat over hem op. Hij weet van afhandelen.

  27. Origineel geplaatst door Senne
    Niet vergeten dat hij op relatief korte tijd is moeten klaar gestoomd worden om Apple, een miljardenbusiness, op zich te nemen.
    Cook is geen amateur, niemand heeft hem moeten klaarstomen in 2011 om CEO te worden. Ik zou zeggen: zoek eens wat over hem op. Hij weet van afhandelen.

    Senne heeft toch ook niet gezegd dat Cook een amateur is….

    Jobs heeft degelijk wel Cook klaargestoomd, stilletjes. Dat is normaal, al weet Cook wel van afhandelen. Cook zit wel inderdaad een tijdje bij Apple voordat hij CEO werd, namelijk COO.

    Om als voorbeeld te noemen: Als je een andere functie in het bedrijf zelf krijgt wat meer inhoud heeft, wordt toch ook klaargestoomd.

  28. Origineel geplaatst door Civic
    Steve zou nooit akkoord zijn geweest met de design in ios7 en straks in osx yosemite.. Dat is de verschil tussen Steve en Tim .. Ik ben nog steeds niet te spreken over ios 7 ..

    Ga nou alsjeblieft niet net doen of jij weet wat Jobs wel of niet zou hebben gewild, enkel en alleen afgaande op je eigen smaak!!!

  29. Origineel geplaatst door Tomas: @Bas:
    Als dat echt zo was dan betaalden ze Foxconn wel een beter bedrag zodat de medewerkers een schappelijk loon krijgen.

    Foxconn betalen hun medewerkers, dit ligt echt aan het beleid van Foxconn zelf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.