‘Apple heeft in 2014 genoeg saffierglas voor iPhone 6 en iWatch’

Apple heeft genoeg saffierglas om de iPhone 6 en iWatch van saffierglas te voorzien. Zo'n 200 miljoen schermpjes wijzen op brede toepassing van het materiaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sapphire_furnaces
Apple heeft volgens een analist genoeg saffierglas om zowel de iPhone 6 als de iWatch ermee te kunnen voorzien. Analist Matt Margolis checkte de productieketen van Apple’s partner GT Advanced en zag in zijn glazen bol een flinke berg saffierglas. Apple heeft genoeg om alle 4,7-inch iPhones, 5,5-inch iPhones en iWatch-excemplaren te voorzien van het krasbestendige glas. De fabriek bevindt zich in Mesa (Arizona), waar de maximale productiecapaciteit waarschijnlijk meer dan 200 miljoen schermen per jaar is.

GT Advanced heeft meer dan 2.500 saffierovens neer laten zetten en werkt met blokken saffier die tussen de 200 en 235 kilo zwaar zijn. De productie zelf lijkt echter nog niet te zijn gestart: de fabriek wacht op de laatste vooruitbetaling door Apple, zodat de bouwwerkzaamheden en het reserveren van de benodigde apparatuur kunnen worden afgerond. Eind juni zal het vermoedelijk zover zijn. Apple heeft in patenten al vastgelegd dat ze saffierglas in nieuwe producten willen gebruiken. Ook werd een coating voor saffierglas beschreven in een patent.

Lees ook: Wat is saffierglas en wat gaat Apple ermee doen?

In februari dacht dezelfde analist nog dat Apple met de massaproductie van saffierglas tussen de 100 miljoen en 200 miljoen saffierglasschermen kon halen. Saffierglas zou dan alleen kunnen worden gebruikt bij de grotere modellen. Maar nu dat aantal boven de 200 miljoen eenheden ligt, betekent het dat Apple alle nieuwe toestellen ermee kan voorzien. De extra kosten van het duurdere materiaal zijn wellicht terug te zien in een hogere prijs.

Een andere suggestie van een tijdje geleden is dat Apple juist de kleinere iWatch als eerste gaat voorzien van saffierglas. Maar dat lijkt niet realistisch, omdat nieuwe producten bij Apple meestal niet met tientallen miljoenen tegelijk de winkel uitvliegen. Voor alleen de iWatch zou de productie te hoog liggen. Daarom komen ook de 4,7-inch en 5,5-inch iPhone vermoedelijk in aanmerking voor het nieuwe glas. Beide worden in het najaar van 2014 verwacht en hebben volgens geruchten een dunnere behuizing, een snellere A8-processor en een verbeterde camera. De iWatch wordt in oktober verwacht, waarbij Apple er waarschijnlijk een apart evenement voor organiseert.

Lees ook: Apple heeft saffierindustrie in 2013 gered

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2014, 9:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.