Reacties voor: Apple wil muziekverkoop opkrikken met radicaal vernieuwde iTunes

Apple wil iTunes radicaal vernieuwen, om te voorkomen dat de muziekverkoop daalt. Mensen luisteren steeds meer streaming muziek.

Reacties: 17 reacties

  1. Toch jammer…

    Ik ben Appple fan hoor… Maar als ze dit doen omdat de verkopen tegenvallen, spreken ze zichzelf wel vies tegen. Het was toch altijd te doen om het ultieme product en de ultieme klant ervaring?

    Verpak het dan op die manier en kom niet pas in actie als de muziekverkopen terug lopen 😉

  2. Juist door iTunes Radio vallen de muziekverkopen tegen, denk ik. Niet zo’n slimme zet dus, maar dat hadden ze van tevoren al kunnen weten. Ik hoop in ieder geval niet dat iTunes daadwerkelijk naar Android gaat komen. Dat kan gewoon echt niet…

  3. @Rogier: Jammer dat je meent je te moeten verontschuldigen door de te zeggen dat je fan van Apple bij het plaatsen van een – overigens terechte – kritische noot.

  4. Ik denk dat ze het best Spotify kunnen kopen. Geld zat en dan zijn contracten ook gelijk binnen. Dan heeft apple gelijk weer een groot aandeel in handen.

  5. Ik moet eerlijk zeggen dat Itunes een bagger programma is. Heb je een enorme eigen muziek bibliotheek, dan loopt ie vaak vast. Is langzaam en zeker niet overzichtelijk. Ik heb zo’n 68000 nummers in de match staan. Geen pretje om dit op orde te brengen. Enorm tijdrovend en bidden om geen vastloper te krijgen, zodat je opnieuw moet beginnen. Zolang dit zo blijft, wil ik er weinig mee te maken hebben.

    Verder ben ik apple gebruiker van het eerste uur, apple TV, iphones en ipads. Maar itunes blijft een drama!

  6. Op een windows pc heb ik altijd miserie met itunes, op de macbook geen probleem.

  7. Origineel geplaatst door pommetje
    Ik moet eerlijk zeggen dat Itunes een bagger programma is. Heb je een enorme eigen muziek bibliotheek, dan loopt ie vaak vast. Is langzaam en zeker niet overzichtelijk. Ik heb zo’n 68000 nummers in de match staan. Geen pretje om dit op orde te brengen. Enorm tijdrovend en bidden om geen vastloper te krijgen, zodat je opnieuw moet beginnen. Zolang dit zo blijft, wil ik er weinig mee te maken hebben.Verder ben ik apple gebruiker van het eerste uur, apple TV, iphones en ipads. Maar itunes blijft een drama!

    Klopt…Maar hoe krijg je 68000 in iTunes Match? de limiet is toch iets van 25000 dacht ik?

  8. Verbaast mij niks! Apple raakt momenteel heel veel iPod gebruiker, welke iTunes op windows gebruikte, kwijt aan Android/Google. De iPod is ouderwets geworden.., helaas iTunes voor deze gebruikers dus ook. De meeste iPod’s zijn verkocht aan Windows gebruikers. Een betaalbare iPhone had geholpen om die gebruikers te behouden.

    Apple moet zich realizeren dat het merk Apple geen hype meer is.

  9. Origineel geplaatst door Tom
    Juist door iTunes Radio vallen de muziekverkopen tegen, denk ik. Niet zo’n slimme zet dus, maar dat hadden ze van tevoren al kunnen weten. Ik hoop in ieder geval niet dat iTunes daadwerkelijk naar Android gaat komen. Dat kan gewoon echt niet…

    Dat is precies als zeggen ‘ik hoop dat iTunes niet op Windows komt’ dan zou iTunes niet bestaan hebben… Het merendeel met itunes en Apple producten had totnutoe wel een Windows computer hoor. iTunes moet er staan op ALLE platformen!

  10. iTtunes match maximaal 25000 nummers, inderdaad.

  11. Origineel geplaatst door hoi
    Ik denk dat ze het best Spotify kunnen kopen. Geld zat en dan zijn contracten ook gelijk binnen. Dan heeft apple gelijk weer een groot aandeel in handen.

    Vaak hebben bedrijven clausules opgenomen in contracten dat wanneer een partij wordt overgenomen, ze de overeenkomsten mogen opzeggen. Spotify kopen wil niet per definitie zeggen dat Apple ook de streamingrechten in handen krijgt.

    Verder heb je natuurlijk wel gelijk dat streaming de toekomst is en dat wat je ook probeert, de verkoop van mp3’s een aflopende zaak is. Ik snap eigenlijk niet dat ze al niet veel eerder voor streaming hebben gekozen.

  12. Dat iTunes Radio gaan we dus nooit in Nederland zien 🙂 1 miljoen voor iTunes Match en 1 tot 2 proces koop op iTunes Radio is wel heel weinig met zo’n bereik.

  13. Streaming is de enige juiste weg. Kopen van muziek is passé. Snap ook niet dat ze spotify de markt laten veroveren en niet als eerste met streaming zijn gekomen.

  14. Tijden veranderen, consumenten wensen veranderen! Dus Apple zal ook wel moeten veranderen…in een tijd waarin we 24h online zijn maakt het geen bal uit waar onze content staat!

    Vroeger wilde je de plaat hebben…de cd bezitten nu wil men toegang…ZSM!!

    Apple zet de zeilen bij en dat is gewoon de huidige markt, niks mis mee

  15. De tijden zijn veranderd, digitale muziek kopen gaat de kant op van CDs.
    De toekomst is gewoonweg een vast maandelijks bedrag waarmee je zoveel muziek kan downloaden EN streamen als je wil.

    En later dient dit uitgebreid te worden naar series en films. 1 bedrag, onbeperkte muziek, series en film downloads EN streams. Dat is de toekomst en daar moeten we naartoe.

  16. Origineel geplaatst door Artey
    De tijden zijn veranderd, digitale muziek kopen gaat de kant op van CDs.
    De toekomst is gewoonweg een vast maandelijks bedrag waarmee je zoveel muziek kan downloaden EN streamen als je wil.
    En later dient dit uitgebreid te worden naar series en films. 1 bedrag, onbeperkte muziek, series en film downloads EN streams. Dat is de toekomst en daar moeten we naartoe.

    Helemaal mee eens

  17. @pommetje: Ik ben ook op iTunes Match geabonneerd met zo’n 3000 nummers, dus de bovengrens is nog lang niet in zicht. Bij mij is het ook vaak traag, bijvoorbeeld bij het scrollen, maar ik heb dan ook een Windows computer en die is op vele punten een hemeltergend traag ding. Zodra het budget er is, koop ik een Mac.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.