‘iPad Air en iPad mini krijgen in 2014 Touch ID-vingerscanner’

Volgens goedgeïnformeerde analist Ming-Chi Kuo krijgen de iPad Air en iPad mini een A8-processor en Touch ID.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-air-and-miniApple gaat vroeger dan gepland een nieuwe iPad Air aankondigen. Dat zegt de doorgaans goedgeïnformeerde analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport. De nieuwe iPad Air en iPad mini zullen voorzien zijn van een A8-processor en een Touch ID-sensor. Apple is van plan om met iets vernieuwde producten en prijswijzigingen te zorgen dat de verkoop rustig groeit.

De prijzen van oudere iPads gaan omlaag, zoals gebruikelijk is bij Apple. De echte aanjager voor groei zal pas in 2015 op de markt komen, als Apple de 12,9-inch iPad uitbrengt. Dat is kort samengevat wat Kuo zijn klanten te vertellen had.


De iPad Air 2 komt dit jaar iets eerder dan z’n voorganger in 2013, denkt Kuo. De A8-processor is gemaakt door TSMC en de camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 8 megapixels. De iPad mini met retinascherm krijgt ook een update, ook al viel de verkoop van het huidige model wat tegen. Volgens Kuo komt dat omdat Apple bij dit model opnieuw de fout had gemaakt om de tablet iets dikker te maken. Consumenten zagen dat niet zitten. De nieuwe iPad mini met retinascherm houdt dezelfde afmetingen, maar zal aanvankelijk in kleine aantallen worden geproduceerd. Het huidige model komt met korting in de winkel te liggen. In totaal zal de verkoop van iPads geleidelijk groeien of iets afvlakken naar ongeveer 73,5 miljoen stuks in 2014, denkt Kuo.

Over de 12,9-inch iPad meent Kuo dat die nog in ontwikkeling is. Pas volgend jaar zal deze grotere tablet op de markt komen, als Apple nieuwe gebruiksvriendelijke functies heeft uitgedokterd. De tablet zal waarschijnlijk een nieuwe interface krijgen die intuïtiever in gebruik is. Invoer van teksten wordt daarmee net zo efficiënt als met een toetsenbord, zegt de analist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 oktober 2019 om 12:20
Categorieën
Geruchten, iDevices
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.