Apple Store muziek-workshop Today at Apple

Apple leert je muziek maken op school met de iPad

Apple is een campagne gestart om muziek maken op scholen te stimuleren. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de gids 'Everyone Can Create: Music' waarin je leert hoe je allerlei muziekprojecten met je iPad kunt uitvoeren zonder dat je hoeft te beschikken over een muziekinstrument.

Je kunt natuurlijk gitaar of piano leren spelen, maar in het digitale tijdperk kun je ook al heel wat doen als je alleen beschikt over een iPad. Apple heeft daarvoor de gids ‘Everyone Can Create: Music’ gemaakt om te laten zien wat er op de iPad allemaal mogelijk is. Je kunt dergelijke workshops ook in de Apple Store volgen onder de vlag van Today at Apple, maar ga je liever thuis of op school aan de slag dan kan dat ook. Naast een gids voor studenten heeft Apple ook een ‘Everyone Can Create: Teacher Guide’ beschikbaar voor docenten die wat breder van opzet is. Daarin gaat het over meer dan alleen muziek.


Deze extra aandacht voor muziek maken op de iPad heeft te maken met de themamaand ‘Celebrate Music in Our Schools’ in de VS. De lessen van Apple leren hoe je een drumgroove, een rap en een remix maakt. Daarbij maak je gebruik van de gratis GarageBand-software van Apple. Het programma ‘Everyone Can Create’ ging precies een jaar geleden in maart 2018 van start, gelijktijdig met de introductie van het budgetmodel van de iPad 2018. Aanvankelijk was het alleen beschikbaar voor scholen, maar sinds oktober kan iedereen ermee aan de slag dankzij publicaties in Apple’s Book Store.

Everyone Can Create: Music

De verwachting is dat Apple deze maand opnieuw een instapmodel van de iPad uitbrengt. Deze iPad 2019 zal technisch waarschijnlijk een kleine update hebben gekregen, maar houdt hetzelfde uiterlijk. Apple wil graag dat scholen de iPad gaan gebruiken, maar loopt daarbij tegen concurrentie aan van Google Chromebooks, die vaak net zoveel kosten maar als laptop kunnen worden gebruikt.

Apple: muziekles op school

Hieronder vind je de gids voor scholieren en studenten:

Voor docenten is er een algemene handleiding:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 maart 2019 om 14:13
Onderwerp
Categorie
Diensten
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.