From Apple Music With Love

Reacties voor: Op deze datum gaat Apple Music Classical van start

Binnenkort start Apple Music Classical, de nieuwe dienst en app voor klassieke muziek voor Apple Music-abonnees. Lees hier op welke datum Apple Music Classical van start gaat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Ik vind het langzamerhand een beetje een sluw spelletje worden van Apple. Je neemt met je dikke portemonnee een concurrent over die aantoonbaar beter presteert (op het gebied van klassieke muziek). Je draait het de nek om en houdt het verder bij de gebruikelijke zalvende beloftes.

    Anderhalf jaar later en er is nog niets gebeurd.
    Flauwekul natuurlijk dat dit zo moeilijk is, zeker niet voor een bedrijf met tientallen miljarden op de bank. Want Primephonic kon het ook en Idagio heeft ook een prima werkende zoekfunctie, inclusief alle metatags.
    Qua communicatie worden ons wat kruimels toegeworpen in de vorm van de bekende “geruchten” en vage verwijzingen uit een broncode. Verder niets.

    Het komt er niet meer van. Ik stap over naar een service die klassieke muziek wel serieus neemt.

  2. Waarom zou er een Apple Music classical app moeten komen als het aanbod aan klassieker muziek in de reguliere music app explosief aan het uitbreiden is ?

  3. Origineel geplaatst door Ronny
    Waarom zou er een Apple Music classical app moeten komen als het aanbod aan klassieker muziek in de reguliere music app explosief aan het uitbreiden is ?

    Het gaat niet om de hoeveelheid muziek, die is bij alle diensten min of meer identiek. Liefhebbers van klassieke muziek zijn vaak op zoek naar een specifieke uitvoering, orkest of solist. Anders dan bij pop is de componist van een stuk meestal niet dezelfde als de uitvoerder.

    Zoek ik bijvoorbeeld Walk of Life van de Dire Straits, dan kan ik dat rechtstreeks intypen in het zoekveld en hup, daar is de uitvoering, met misschien nog eens een enkele remaster als alternatief.
    Maar de 41e symfonie van Mozart bijvoorbeeld, heeft honderden verschillende uitvoeringen die decennia omspannen, met talloze orkesten en solisten. Iedere liefhebber van klassieke muziek die het niveau van Classic FM is ontstegen, vindt die zoekopties van levensbelang. Primephonic had dat. Apple heeft dat de nek om gedraaid.

  4. @Ronny: ook nooit begrepen nee. Zo kun je voor ieder genre wel een app maken. Maak van de Apple Music app maar eens een paradepaardje

  5. Precies wat Mark zegt. Gelukkig is er een prima alternatief, namelijk Idagio. Hoewel ik Primephonic net iets beter vond werken, is dit mijn favoriete app voor het luisteren van klassieke muziek. Ik heb een abonnement op zowel Apple Music als Idagio.

  6. (Red.) Het artikel is bijgewerkt nu Apple de deadline van 2022 niet heeft gehaald.

  7. Er is voorlopig een redelijke tussenoplossing: de gratis app Concertino. Die werkt samen met Apple Music, als je daar tenminste op geabonneerd bent, en biedt veel betere zoekmogelijkheden dan Apple Music.

  8. Origineel geplaatst door Roderik Oranje
    Er is voorlopig een redelijke tussenoplossing: de gratis app Concertino. Die werkt samen met Apple Music, als je daar tenminste op geabonneerd bent, en biedt veel betere zoekmogelijkheden dan Apple Music.

    Goeie tip, Ik ga het eens poberen😀

  9. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe verwijzing naar Apple Music Classical in iOS 16.4 beta.

  10. (Red.) Releasedatum nu officieel bekendgemaakt.

  11. Mooie app, ik zie de toegevoegde waarde wel, maar waar blijft de iPad-versie?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.