apple-music-beats-radio-op-iphone

‘Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers’

Apple Music heeft 15 miljoen gebruikers, zeggen bronnen uit de muziekindustrie. Op 1 oktober zal blijken hoeveel daarvan willen betalen voor de muziekdienst.

apple-music-beats-radio-op-iphoneHet worden spannende dagen voor Apple. Over een week loopt namelijk de 3 maanden durende proefperiode af voor mensen die naar Apple Music luisteren. Inmiddels heeft de dienst 15 miljoen luisteraars, zo zeggen bronnen uit de muziekindustrie tegen de New York Post. De helft daarvan zou de automatische verlenging van Apple Music hebben uitgeschakeld.

Apple’s grootste concurrent is Spotify, dat op 20 miljoen betalende en 55 miljoen niet-betalende leden zit. Als op 1 oktober betaald moet worden en mensen niet op het laatste moment nog opzeggen, zal Apple 7,5 miljoen betalende leden hebben. Voor een nieuwe muziekdienst is dat behoorlijk veel. Beats Music en Tidal trokken beide maar een paar honderdduizend gebruikers. Apple maakte deze zomer zelf bekend dat ze nu 11 miljoen gebruikers hebben die in de proefperiode zitten.

Als op 30 september de proefperiode van Apple Music afloopt, betaal je 10 euro per maand of 15 euro voor een gezinsabonnement. Als gratis gebruiker kun je blijven luisteren naar de internetradiozender Beats 1 en naar Apple Music-radiostations (maar met beperkte mogelijkheid om te skippen). Ook kun je artiesten blijven volgen op Connect en reageren op muzieknummers op Connect. Onbeperkt luisteren naar het aanbod van muziek of nummers lokaal opslaan, kan niet.

apple-music-abonnement-betalen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2015, 7:40
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.