Tim Cook en Lisa Jackson bij zonnecellen in Denemarken

Reacties voor: ‘Apple overdrijft met milieuclaims, maar loopt wel voorop’

Uit een nieuw milieurapport blijkt dat Apple wel wat overdrijft met de claims over duurzaamheid. Maar in vergelijking met andere bedrijven lopen ze toch erg voorop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Je kunt natuurlijk iets checken maar de hele iPhone 12 gate bleek ook iets anders te zijn dan rapporten stelde.. ik zie niet in welk gewin een bedrijf maakt met leugens.. ik zou me als greenpeace etc eerder focussen op bedrijven die niks doen dan bedrijven aan te vallen die anders doen dan ze zeggen(volgens hun) we leven in een cultuur waarin zeggen wat nier goed gaat belangrijker blijkt te zijn dan wat er wel goed gaat.

  2. Het blijven commerciële bedrijven die de onderwerpen C02 neutraal, milieuvriendelijk en recyclen te pas en te onpas gebruiken, puur uit marketing overwegingen om de massa die dit soort uitingen gelooft tot aankopen te bewegen. Als je de reclame van de meeste bedrijven moet geloven dan zijn alle problemen al opgelost. Persoonlijk heb ik nog nooit een toestel gekocht en gekozen uit milieuoverwegingen en ga dat ook nooit doen. Het gaat mij wat te ver en komt meer over als gedram.

  3. Áls ze dan al serieus willen overkomen, dat ze hun repareerbaarheid maar eens terug opschroeven.

    Ooit leerde ik Apple van naderbij kennen als de maker van smartphones waar je op elke hoek vd straat onderdelen vond. Iedereen die iet of wat handig was kon een iPhone herstellen.

    Dat is vandaag wel net iets anders.

    Het verschil: toen waren er geen woorden, masr daden. Lijkt net andersom nu.

  4. Als er één constante is m.b.t. tot milieu en klimaat claims, dan is het wel dat ze altijd overdreven worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.