‘Apple gaat meerdere iWatch-modellen vol sensoren uitbrengen’

De iWatch komt in meerdere varianten op de markt en bevat wel 10 sensoren, zegt WSJ.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-iwatch-Render-3Apple is van plan om de iWatch in meerdere modellen uit te brengen. Ook zullen er meer dan tien sensoren in zitten, waaronder eentje die je gezondheid en fitness in de gaten houdt. Op die manier probeert Apple zich te onderscheiden van bestaande aanbieders, die volgens critici weinig nieuws toevoegen. De meeste smartwatches proberen gewoon een kleine smartphone te zijn. Dat zeggen bronnen van WSJ, die bovendien nogmaals bevestigen dat de iWatch dit najaar op de markt komt.


Het lijkt erop dat het geruchtenseizoen rond de iWatch nu echt is geopend, want gisteren bracht Reuters ook al nieuwe informatie naar buiten. De iWatch zou een schermpje van 2,5-inch krijgen en kan draadloos opgeladen worden. Ook bemoeide analist Ming-chi Kuo zich met het onderwerp:

I expect Apple to launch multiple smartwatches that come with different designs as watches are fashion accessories. One design doesn’t fill all.

Dat is goed nieuws voor mensen die hoopten dat Apple rekening zou houden met verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld vrouwen of kinderen. WSJ beweert dat de iWatch al begin oktober op de markt kan komen. De productie begint over twee of drie maanden bij Quanta Computer Inc, een Taiwanees bedrijf dat al langer Mac-computers voor Apple maakt. De bewering dat de iWatch een scherm van 2,5-inch krijgt nuanceert WSJ enigszins: er zullen meerdere schermformaten zijn. Ook vertelde een bron die werkzaam is bij een toeleverancier van componenten dat er dit jaar ongeveer 10 tot 15 miljoen stuks gefabriceerd zullen worden.

Ondertussen zijn er ook iWatch-geruchten uit totaal andere hoek. Volgens het Chinese Laoyaoba heeft Apple de iWatch inmiddels naar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verstuurd voor certificatie. Het ontwerp en de specificaties van de iWatch zouden al helemaal rond zijn, maar Apple wil het horloge door de FDA laten certificeren zodat hij als medisch accessoire op de markt mag verschijnen. Apple sprak eerder al met de FDA over de gezondheidsfuncties van de Health-app in iOS 8.

Apple CEO Tim Cook heeft beloofd dat er nieuwe productcategorieën aan komen. En hoewel de WWDC 2014 veel mooie aankondigingen bracht, zoals HealthKit en HomeKit, zitten de meeste mensen toch te wachten op iets tastbaars, waar ze geld aan kunnen uitgeven. Het is alweer vier jaar geleden sinds Apple een belangrijk nieuw product introduceerde: de iPad. Dat is op zich niet vreemd: tussen de iPod, iPhone en iPad zaten ook een paar jaar.

iwatch-mockup-lewis-dorigo

Zo kan de iWatch-interface eruit zien

Stel dat Apple echt een 2,5-inch iWatch uitbrengt, dan is dat groter dan de 1,3-inch tot 1,7-inch waar eerder over werd gesproken. Onderstaande mock-up laat zien hoe zo’n interface eruit zou komen te zien, uitgaande van een scherm van 480 x 640 pixels. In de statusbar zie je met welk netwerk de iWatch is verbonden. De pixeldichtheid van 326 ppi is hetzelfde als die van de iPhone 5s, speculeert Lewis Dorigo, de maker van de plaatjes. Er zou een klein deel van het scherm gereserveerd kunnen worden voor een CarPlay-achtige homeknop, waardoor er 240 pixels over blijft voor apps. Maar Apple kan net zo goed een fysieke homeknop aan de zijkant van de iWatch maken. Dorigo is niet erg hoopvol dat zijn ideeën kloppen: ‘My Probably Wrong iWatch Predictions’ heette zijn blogposting eerst. Inmiddels is hij wat zekerder van zijn zaak en heeft hij er ‘My Predictions’ van gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.