‘Toekomstige iPhone slimmer dankzij sensoren’

De iPhone kan met sensoren en een iWatch slimme keuzes voor je maken. Dit blijkt uit een bijgewerkt patent van Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Balogh-iwatchEen toekomstige iPhone kan wellicht automatisch je wekker zetten, een pushbericht verzenden en andere handelingen uitvoeren met behulp van slimme sensoren. Dit blijkt uit een bijgewerkte patentaanvraag van Apple. De iPhone gebruikt deze sensoren om te zien wat je precies doet, om op basis daarvan de gewilde acties uit te voeren. Ziet de iPhone bijvoorbeeld dat je in een volledig donkere kamer zit om 3 uur ‘s nachts? Dan kan de wekker automatisch voor je worden ingesteld.

Het patent sluit nauw aan op wat we Apple eerder al zagen doen met de iPhone 5s. Apple beschrijft in de patenttekst hoe een iPhone met sensoren kan zien of je bijvoorbeeld slaapt, rent of loopt. Die laatste twee dingen kan de iPhone 5s al zien met behulp van de M7 motion-coprocessor. Recente ontdekkingen in iOS 8 wijzen er nog eens extra op wat Apple precies op het oog heeft: de iPhone 6 krijgt mogelijk een barometer waarmee hoogte en weersomstandigheden worden gemeten.

Apple noemt in het patent ook een draagbare sensor die met de iPhone kan communiceren. Hierbij wordt mogelijk gerefereerd naar de iWatch: we horen al maanden over een Apple-horloge, dat vol zal zitten met sensoren voor je gezondheid. Een hartslagsensor werd meermaals genoemd en komt ook terug in dit patent: Apple beschrijft hoe je hartslag gebruikt kan worden om automatische handelingen op de iPhone uit te voeren. De iPhone kan met al deze informatie tot in detail zien wat je aan het doen bent. Heb je iedere avond een verhoogde hartslag terwijl je beweegt, maar ben je in een gebouw? Dan voorspelt de iPhone dat je op een lopende band staat. Een volgende keer kan een sport-app je activiteiten automatisch gaan bijhouden.

Een andere patentaanvraag beschrijft een wat praktischere toepassing voor de iPhone: een iPhone-camera die een alternatief op de gebruikelijke cameramotor gebruikt. Volgens Apple kan er een onderdeel worden gebruikt dat lijkt op een kunstmatige spier. Dit onderdeel kan grotere camera’s ondersteunen zonder buitensporig veel stroom te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:18
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iwatch, sensor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.