Coinbase terug in de App Store met onofficiële iPhone-app

Coinbase is terug in de App Store. Maar de niet-officiële app wordt sceptisch ontvangen. Mensen hebben liever een officiële Coinbase-app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bitcoin muntjesApple heeft het beleid rond Bitcoin-apps gewijzigd, waardoor er weer Bitcoin-portemonnees toegestaan zijn. Coin Pocket was de eerste app die mocht terugkeren en nu is ook het alom bekende Coinbase in de App Store te vinden – met een app die ze niet zelf hebben gemaakt. Coinbase – Bitcoin Wallet is een open source-app, gemaakt door de community.


Coinbase zelf is er enthousiast over en stuurde een blije tweet de wereld in:

De app gebruikt de API van Coinbase om je account te beheren. Je kunt bitcoin versturen en ontvangen, je transactiegeschiedenis bekijken, je accountinstellingen wijzigen en kijken hoe rijk je bent. Ontwikkelaar Andrew Vilcsak heeft ook een pincode aan de app toegevoegd, zodat anderen niet in jouw financiën kunnen neuzen. Sterker nog: zodra je iPhone wordt gestolen kun je de app op afstand uitschakelen. Dat moet een deel van de angst wegnemen die mensen nog bij deze virtuele muntsoort hebben: stel dat mijn iPhone wordt gestolen, ben ik dan ook al mijn bitcoin kwijt?

coinbase-iphone-1 coinbase-iphone-2

Toch zijn gebruikers nog wat sceptisch. In een Reddit-discussie schrijft iemand:

Trusting Coinbase is one thing, they have offices, a reputation, VC investments etc. Trusting another party whom I don’t know without a verified ID who uses some software Coinbase wrote, is silly.

Maar ja, ook Mt. Gox was een echt bedrijf met kantoren en een reputatie. Er wordt in de Reddit-discussie zelfs geroepen:

DANGER this is not an app from Coinbase!!!

Olaf Carlson-Wee, hoofd operationele zaken bij Coinbase, probeerde de discussie te sussen door te zeggen dat zijn bedrijf blij is met de app en dat ze erover getweet hebben. Maar de gebruikers zien toch liever een officiële app, gemaakt door Coinbase zelf.

Coinbase zegt dat ze contact hebben met ontwikkelaar Vilcsak en de code van de app hebben bekeken. Ze denken dat het veilig genoeg is. Vilcsak is in het dagelijks leven ontwikkelaar bij AirBnB, de dienst waarmee je hotelkamers bij particulieren kunt boeken.

Openingsafbeelding: BTC Keychain, Flickr cc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:50
Categorie Apps
Onderwerpen base, bitcoin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.