Reacties voor: Magic Keyboard: is dit Apple’s nieuwe draadloze toetsenbordje?

Apple heeft allerlei domeinnamen met de term Magic Keyboard geregistreerd, waarschijnlijk voor een nieuw draadloos toetsenbord.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Omdat de naamtoevoeging ‘magic’ (nu iig) alleen icm multitouchfeatures wordt gebruikt lijkt het erop dat het toetsenbordje zelf multitouch(pad)achtige features gaat krijgen.

    Een extra aanwijzing daarvoor is de aanwezigheid van een nieuwe touchmouse, en het ontbreken van een nieuwe magic trackpad in de geruchten. En dat terwijl vorm, styling en (batterij)techniek van het huidige bluetooth keyboard en de magic trackpad zo nauw verwant zijn dat afzonderlijke vervanging onlogisch zou zijn. Dan sluit de trackpad immers niet meer op het keyboard aan.

    Benieuwd of dat zo is en zo ja hoe en waar ze die multitouch gaan combineren met het nieuwe ‘magische’ toetsenbordje …
    Zou het wel een grote verbetering vinden, soms is een losse toetsenbord/touchpad combinatie echt niet handig (en een muis compleet onbruikbaar).

    Waarschijnlijk overbodige aansporing😄 maar: houdt ons op de hoogte!

  2. De enige reden om het Magic Keyboard te noemen (en de enige toegevoegde waarde van een nieuw toetsenbord) is een ingebouwde trackpad. Dus dan heb je de Magic Trackpad en de huidige Keyboard in één. Vergelijkbaar met de media keyboards van Microsoft.

  3. En wat dacht je van 3D touch in de trackpads, net als nu in de nieuwe macbooks!

  4. Ik heb net mijn huidige iMac keyboard vervangen na 6 jaar trouwe dienst voor eenzelfde keyboard (batterij was er niet meer uit te krijgen en 2 toetsen waren niet meer optimaal)

    Ik vraag me nog steeds af waarom er nooit een draadloos keyboard met Numpad is geweest…..misschien dat deze nieuwe dat nu wel krijgt.

  5. Ik vind het juist prettig dat ik zelf batterijen kan wisselen in het draadloze toetsenbordje, ipv een vast ingebouwde oplaadbare batterij.

    Nu wissel ik in een handomdraai de (oplaadbare) batterijen en kan meteen weer door. Bij vast ingebouwde batterijen moet mijn toetsenbord ergens een x aantal uur aan een snoer.

  6. Kom nou maar gewoon eens met een verlicht toetsenbordje..

  7. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik vind het juist prettig dat ik zelf batterijen kan wisselen in het draadloze toetsenbordje, ipv een vast ingebouwde oplaadbare batterij.

    Nu wissel ik in een handomdraai de (oplaadbare) batterijen en kan meteen weer door. Bij vast ingebouwde batterijen moet mijn toetsenbord ergens een x aantal uur aan een snoer.

    Ja want bij je iMac heb je ook nooit een USB poort in de buurt… ?? Ik zou juist graag kunnen opladen via het toetsenbord kan die batterij lader weg! Voor de magic mouse heb ik zon inductie accu. Werkt super!!

  8. Ik denk dat op z’n minst de ‘butterfly’ techniek wordt toegepast zoals dat in de nieuwste MacBook zit. En misschien 3d Touch in de toetsen o.i.d.?

    Zelf gebruik ik momenteel bij mijn iMac een los trackpad (links), toetsenbord (midden) en Magic Mouse (rechts). Als ik ze wil vervangen ben ik dus waarschijnlijk 3 x 79 euro kwijt :/ Ach, geld maakt niet gelukkig toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.