Reacties voor: Apple maakt opnieuw fout met Flash op de iPad

Apple heeft de promovideo waarin Flash op de iPad zichtbaar was, korte tijd weer online gezet. Later was de video weer vervangen.
Lees het complete artikel → Apple maakt opnieuw fout met Flash op de iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 55 reacties

  1. Is gewoon een screenshot van een website die in de iPad is gemonteerd ter demonstratie. Kwestie van foutje, bedankt.

  2. Inderdaad raar als het ineens is teruggezet. Stiekeme hoop op flash?

  3. @Aiii: Je bedoelt dat het blokje er later ingeshopt is.

    Dit riekt ernaar dat:
    1) Safari onder 4.0 (of 3.2) gewoon flash ondersteunt
    2) De media afdeling van Apple heeft zitten pitten (en nu ontslagen door Steve persoonlijk) en niet zag dat het Flash was en weggeshopt moest worden.
    3) Steve bij de presentatie van OS 4.0 gaat zeggen dat de 4.0 software de beste ooit is en door samenwerking met Adobe de slankste Flashplayer met het minste resource gebruik van welk platform dan ook.

    Dit is gewoon de exit strategie van Apple. Slaat het HTML5 evangelie niet aan hebben ze altijd nog flash.

  4. Nytimes gaat over naar Html5?

  5. Of de NY times gaat zijn site aanpassen 😉

  6. Origineel geplaatst door Stillew
    Nytimes gaat over naar Html5?

    Als dit klopt gaat het alleen mr de goeie kant op. Alhoewel Flash op de iPad ook gewoon leuk zou zijn. Maar dan denk ik er eerder aan dat Apple grotere websites ervan probeert te overtuigen over te stappen naar html5. Either way, Apple gets what they want/need.

  7. @Syrrist:

    De afweging voor de NY Times is heel makkelijk:

    Welke browsers ondersteunen HTML5 en hoeveel % van de bezoekers heeft die browser.

    Zolang de browsers die geen HTML5 ondersteunen meer dan ~ 5% is komt er geen HTML5. Want ze ondersteunen wel allemaal Flash. O ja, die 0.001 % ipads niet, jammer dan want daar maken we wel een app voor want dat is veel goedkoper.

    Dit wil niet zeggen dat er geen HTML5 site komt maar dat wordt 2014 ipv 2015. Als niemand meer IE7 gebruikt.

  8. @Aus:
    Ja maar iedereen die geen flash heeft (lees iPhone bezitters) halen hun nieuws daarom niet van de NYTimes site af. Daarmee blijft het aantal bezoekers dat geen flash ondersteunt voor zulke sites dus laag en zegt dit niets over de werkelijke vraag naar HTML5.

  9. Hoor iedereen roepen dat flash een gedrocht is voor de resources etc. Als je dat dan blijft ondersteunen komen we er nooit vanaf. Dat het voor nu lastig is snap ik wel, maar hoe eerder we overstappen hoe beter. We hadden ook al veel eerder de browser van Microsoft moeten negeren, waren we nu al een stuk verder. Dus wmb niet achter de meute aanhollen.

  10. Er wordt steeds alleen maar gesproken over Flash. Echter, ik wilde graag de Olympics bekijken op mijn iphone op “www.afstandgemist.nl”, maar daar heb ik naast Flash vooral “Microsoft Silverlight” en/of Microsoft mediaplayer voor nodig. Wat zijn de standpunten van Steve over deze technologien?

  11. In de iTunes Podcast zit het nog steeds. (rond de 1:22:30)
    Achja, we zien wel… 🙂

  12. Er zijn zat devices, browsers die wel fatsoenlijk Flash ondersteunen. Met Chrome komt mijn processor op mijn windows lapop nauwelijks boven de 30% in Internet Explorer rond de 35-40%. In Safari schiet ‘ie omhoog rond de 60 en hangt vaak. Op mijn mac laptop is het soms helemaal een drama en zorgt Flash soms voor 100% cpu load. Mijn conclusie is al heel lang dat Flash niet goed werkt omdat Apple niet samen wil werken met Adobe en andersom. Het komt er op neer dat Apple geen enkel belang heeft om Flash goed te ondersteunen. Dát is de reden waarom Flash voor geen meter werkt. Er zijn echt wel genoeg briljante mensen bij Apple en Adobe om dit goed te laten werken maar de relatie tussen de twee bedrijven is zo verstoord dat het gewoon niet gaat gebeuren. Flash is naar mijn mening helemaal niet zo slecht. 10 jaar geleden speelde ik al complete Flash gebaseerde spellen op mijn PC met een Pentium III. En nu moet ik geloven dat die enorm krachtige chips van nu de Flash-code niet goed trekken. Hou toch op zeg. Het is een machtspelletje tussen Adobe en Apple die over de rug van de consument uitgevochten wordt. Zo simpel is het.

  13. Origineel geplaatst door Aus
    @Syrrist: De afweging voor de NY Times is heel makkelijk:Welke browsers ondersteunen HTML5 en hoeveel % van de bezoekers heeft die browser.Zolang de browsers die geen HTML5 ondersteunen meer dan ~ 5% is komt er geen HTML5. Want ze ondersteunen wel allemaal Flash. O ja, die 0.001 % ipads niet, jammer dan want daar maken we wel een app voor want dat is veel goedkoper.Dit wil niet zeggen dat er geen HTML5 site komt maar dat wordt 2014 ipv 2015. Als niemand meer IE7 gebruikt.

    Safari chrome en firefox oprah ondersteunen allemaal HTML 5

    IE loop uiterraard weer achter de feiten aan

  14. Vergeet flash maar gerust jongens..gewoon een foutje.
    Ik ben blij dat die zooi er niet opkomt. De reclames op sites worden steeds gekker en zoek me rot naar dat kruisje op weg te klikken.

  15. Ik ben benieuwd hoe sterk apples vinger in de internet pap is. Zal Apple het voor mekaar krijgen Flash op zijn knieën te krijgen en HTML5 door te drukken.

    Apple zelf heeft maar 4% markt aandeel maar de Webkit gebaseerde browsers samen hebben veel meer markt aandeel. Het zou nog beste eens kunnen lukken.

    HTML5 zit zo in elkaar dat j het verschil niet eens ziet tussen youtube flash of HTML5. Of dat op gaat voor games en portfoliosites en andere ingewikkelde flash prullaria betwijfel ik maar ik ben benieuwd.

    tijd voor een frisse wind.

  16. Ik denk nog steeds dat een andere overweging van Apple het feit is dat ze geen software willen toestaan waarbinnen 3th party code kan draaien. Zo wilden ze al eerst niet de Amiga simulators op de iPhone toestaan en nu ook geen Flash.

    Flash applicaties komen veel voor en bieden goede functionaliteit (denk ook aan het Flex ontwikkelplatform). Apple wil apps verkopen en niet dat men alle handige apps volledig via de browser kan voorzien.

    Dat dit het alleen is, nee maar wellicht speelt het mee.

  17. Is het wel mogelijk trouwens?
    gezien flash gebowd is om met muis en keyboard te bedienen. een keyboard is er een muis niet.

    Ik heb mijn oude flash kennis eens afgestoft.
    En ik kom toch tegen problemen met een toutch screen en flash.

    Stel dat apple het toe laat onder druk van de massa. dan staat ADOBE en de site bouwer voor een probleem bij knoppen. De mogelijkheden worden beperkt omdat er bepaalde fases niet herkenbaar zijn voor een knop dankzij het touch screen. Fases die met een muis wel herkenbaar zijn.

    er zijn voor een knop 4 fases waarin die zich kan bevinden als je met een muis werkt

    flash reageert met knoppen vaak al als je er over heen zweeft en heeft een andere reactie bij het inrukken en los laten van de knop. Als we die fases nu even events noemen krijg je dit.

    wanneer je niks doet: idel
    wanneer je er over heen gaat: on rollover event
    wanneer je de knop daadwerkelijk indrukt: on press event
    wanneer je de knop los laat: on release event

    met een touch screen kan je maar twee soorten events registreren. je kan het scherm of aan raken of los laten.
    je kan de ipad niet vertellen waar dan de cursor is want de cursor is je vinger. dus het is onmogelijk om

    En de knop te laten weten dat je in de buurt bent en de knop te laten weten dat ie ingedrukt en los gelaten word en weer de knop verlaat.

    met een aanraak scherm kan je maar twee fases herkennen in flash.

    Hoeft geen ramp te zijn maar je bent wel beperkt in je moegelijkheden met een knop…. Lijkt mij

    ten zij een programmeur weet dat ik loop te zwetsen natuurlijk. Het is maar een gedachte die ik liet gaan.

  18. Begint het gezeur over flash nu weer opnieuw?

    Kunnen we dit hoofstuk afsluiten aub het is zo vermoeiend… geeeuw

  19. Origineel geplaatst door 4saus
    Is het wel mogelijk trouwens?
    gezien flash gebowd is om met muis en keyboard te bedienen. een keyboard is er een muis niet.Ik heb mijn oude flash kennis eens afgestoft.
    En ik kom toch tegen problemen met een toutch screen en flash.Stel dat apple het toe laat onder druk van de massa. dan staat ADOBE en de site bouwer voor een probleem bij knoppen. De mogelijkheden worden beperkt omdat er bepaalde fases niet herkenbaar zijn voor een knop dankzij het touch screen. Fases die met een muis wel herkenbaar zijn.er zijn voor een knop 4 fases waarin die zich kan bevinden als je met een muis werktflash reageert met knoppen vaak al als je er over heen zweeft en heeft een andere reactie bij het inrukken en los laten van de knop. Als we die fases nu even events noemen krijg je dit.wanneer je niks doet: idel
    wanneer je er over heen gaat: on rollover event
    wanneer je de knop daadwerkelijk indrukt: on press event
    wanneer je de knop los laat: on release eventmet een touch screen kan je maar twee soorten events registreren. je kan het scherm of aan raken of los laten.
    je kan de ipad niet vertellen waar dan de cursor is want de cursor is je vinger. dus het is onmogelijk om En de knop te laten weten dat je in de buurt bent en de knop te laten weten dat ie ingedrukt en los gelaten word en weer de knop verlaat.met een aanraak scherm kan je maar twee fases herkennen in flash.Hoeft geen ramp te zijn maar je bent wel beperkt in je moegelijkheden met een knop…. Lijkt mijten zij een programmeur weet dat ik loop te zwetsen natuurlijk. Het is maar een gedachte die ik liet gaan.

    Zijn woorden direct van een andere site… goed gedaan wel de vertaling

  20. Origineel geplaatst door Hans
    Er wordt steeds alleen maar gesproken over Flash. Echter, ik wilde graag de Olympics bekijken op mijn iphone op “www.afstandgemist.nl”, maar daar heb ik naast Flash vooral “Microsoft Silverlight” en/of Microsoft mediaplayer voor nodig. Wat zijn de standpunten van Steve over deze technologien?

    Windows mobile aanschaffen

  21. Origineel geplaatst door WvB22
    Er zijn zat devices, browsers die wel fatsoenlijk Flash ondersteunen. Met Chrome komt mijn processor op mijn windows lapop nauwelijks boven de 30% in Internet Explorer rond de 35-40%. In Safari schiet ‘ie omhoog rond de 60 en hangt vaak. Op mijn mac laptop is het soms helemaal een drama en zorgt Flash soms voor 100% cpu load. Mijn conclusie is al heel lang dat Flash niet goed werkt omdat Apple niet samen wil werken met Adobe en andersom. Het komt er op neer dat Apple geen enkel belang heeft om Flash goed te ondersteunen. Dát is de reden waarom Flash voor geen meter werkt. Er zijn echt wel genoeg briljante mensen bij Apple en Adobe om dit goed te laten werken maar de relatie tussen de twee bedrijven is zo verstoord dat het gewoon niet gaat gebeuren. Flash is naar mijn mening helemaal niet zo slecht. 10 jaar geleden speelde ik al complete Flash gebaseerde spellen op mijn PC met een Pentium III. En nu moet ik geloven dat die enorm krachtige chips van nu de Flash-code niet goed trekken. Hou toch op zeg. Het is een machtspelletje tussen Adobe en Apple die over de rug van de consument uitgevochten wordt. Zo simpel is het.

    Oplossing is simpel: blijf gewoon ver van de iPad

  22. Wat ik vooral ernstig vind: omdat Apple Flash niet op een knappe manier wil ondersteunen is Flash de grote boos doener. Terwijl Flash zich al meer als tien jaar bewezen heeft. Omdat Apple een eigen agenda heeft proberen ze Flash onderuit te halen. Flash past niet goed in de strategie van Apple: zo veel mogelijk apps verkopen. Op zich prima en als bedrijf goed te begrijpen. Ze willen immers winst draaien en de aandeelhouders tevreden houden.

    Erger vind ik de Apple fans als 4saus die dat dan gaan verdedigen en ‘een frisse wind’ aankondigen. Hou toch op zeg. Ik wil zelf kiezen. Als je Flash ruk vindt dan installeer je Flash lekker niet. Maar ik waardeer Flash wel en heb zelden last van problemen met Flash op Windows op welke browser dan ook. Als op mijn MacBook Flash wel problemen geeft dan weet ik wel waar het probleem ligt. Harstikke leuk hoor dat HTML5 maar zolang vrijwel geen site dit ondersteund heb ik er geen bal aan. Misschien dat over twee jaar Flash in de ban kan maar ondertussen missen producten als de ipad en iPhone wel een groot deel van het complete internet. Een browser zonder Flash zou op de pc nooit serieus worden genomen. De transitie naar HTML5 juich ik op zich toe, maar Apple’s belangen zijn heel anders dan waar HTML5 voor ontwikkeld werd. Tot die tijd zouden ze minimaal de moeite moeten doen Flash knap te ondersteunen. Maar dat levert nu zoveel gezichtsverlies dat het er niet snel meer van zal komen.

  23. @paultje:

    blijkbaar meer mensen met de zelfde gedachte.
    Zo nep ben ik niet om te citeren / vertalen zonder de bron te vermelden

    bedankt voor het vertrouwen by the way;)

  24. @WvB22:
    Jammer dat je het niet kan waarderen dat Apple de kwaliteit van zijn producten waarborgt.

    Als iets niet goed werkt op hun apparaten word Apple zelf aangewezen dat het niet goed werkt. Ook als achteraf blijkt dat het lag het aan onderdelen van derden.
    dat probeert Apple nu te voorkomen en ze bieden pro actief een oplossing aan die HTML 5 heet.

    Ik snap est dat mensen die keuze zouden willen hebben en zelf willen kunnen bepalen of ze het wel of niet gebruiken maar daar heb je helaas pech wat apple betreft. Ze hebben blijkbaar liever de schande dat ze het niet ondersteunen dan de schande dat het slecht werkt op hun hardware.

  25. Origineel geplaatst door WvB22
    Wat ik vooral ernstig vind: omdat Apple Flash niet op een knappe manier wil ondersteunen is Flash de grote boos doener. Terwijl Flash zich al meer als tien jaar bewezen heeft. Omdat Apple een eigen agenda heeft proberen ze Flash onderuit te halen. Flash past niet goed in de strategie van Apple: zo veel mogelijk apps verkopen. Op zich prima en als bedrijf goed te begrijpen. Ze willen immers winst draaien en de aandeelhouders tevreden houden. Erger vind ik de Apple fans als 4saus die dat dan gaan verdedigen en ‘een frisse wind’ aankondigen. Hou toch op zeg. Ik wil zelf kiezen. Als je Flash ruk vindt dan installeer je Flash lekker niet. Maar ik waardeer Flash wel en heb zelden last van problemen met Flash op Windows op welke browser dan ook. Als op mijn MacBook Flash wel problemen geeft dan weet ik wel waar het probleem ligt. Harstikke leuk hoor dat HTML5 maar zolang vrijwel geen site dit ondersteund heb ik er geen bal aan. Misschien dat over twee jaar Flash in de ban kan maar ondertussen missen producten als de ipad en iPhone wel een groot deel van het complete internet. Een browser zonder Flash zou op de pc nooit serieus worden genomen. De transitie naar HTML5 juich ik op zich toe, maar Apple’s belangen zijn heel anders dan waar HTML5 voor ontwikkeld werd. Tot die tijd zouden ze minimaal de moeite moeten doen Flash knap te ondersteunen. Maar dat levert nu zoveel gezichtsverlies dat het er niet snel meer van zal komen.

    Je moet gewoon even diesel ipv benzine kopen is stukken goedkoper en zou ook moeten werken in jou theorie… wel succes

  26. Jongen hou toch op dat Flash niet goed kan werken op Apple hardware. Apple gebruikt nagenoeg (zeker in Macs) precies dezelfde onderdelen als elke andere pc / device bouwer. Natuurlijk is OSX of de afgeslankte iPhone OS anders als Windows maar als Apple WIL dan draait Flash echt wel op de iPad of iPhone.

    Apple heeft er echter geen belang bij dat Flash goed werkt. Ze maken mensen wijs dat het probleem bij Adobe ligt met als dieptepunt de beschuldigingen van Jobs zelf. Totaal Jobs onwaardig.

    Zogenaamd doet Apple dit alleen maar omdat ze zo de kwaliteit van de apparaten kunnen garanderen. Tot op bepaalde hoogte zal het best waar zijn maar neem van mij aan dat ze op deze manier veel meer apps kunnen verkopen. Het is aan de ene kant jammer dat Google alle YouTube filmpjes opnieuw gecodeerd heeft. Als alleen flash beschikbaar zou zijn geweest had Apple wel een toontje lager gezongen.

  27. Origineel geplaatst door WvB22
    Jongen hou toch op dat Flash niet goed kan werken op Apple hardware. Apple gebruikt nagenoeg (zeker in Macs) precies dezelfde onderdelen als elke andere pc / device bouwer. Natuurlijk is OSX of de afgeslankte iPhone OS anders als Windows maar als Apple WIL dan draait Flash echt wel op de iPad of iPhone. Apple heeft er echter geen belang bij dat Flash goed werkt. Ze maken mensen wijs dat het probleem bij Adobe ligt met als dieptepunt de beschuldigingen van Jobs zelf. Totaal Jobs onwaardig.Zogenaamd doet Apple dit alleen maar omdat ze zo de kwaliteit van de apparaten kunnen garanderen. Tot op bepaalde hoogte zal het best waar zijn maar neem van mij aan dat ze op deze manier veel meer apps kunnen verkopen. Het is aan de ene kant jammer dat Google alle YouTube filmpjes opnieuw gecodeerd heeft. Als alleen flash beschikbaar zou zijn geweest had Apple wel een toontje lager gezongen.

    Je leeft in de wereld van als… er is meer dan enkel flash… dus koop nou maar gewoon diesel voor je benzine motortje… vroeeeemmm prut prut

  28. @WvB22:

    Jij weet echt niet waar je het over hebt. Dat de hardware het kan draaien is niet de kwestie. Het is immers de zelfde hardware als op een PC geef je zelf aan. Het probleem zit hem er in dat Adobe zo slordig programmeert dat de OSX versie niet optimaal draait. deze liep steeds vast anwege de bugs in de flash implementatie voor OSX

    Apple heeft uit voorzorg de toegang tot APIs geblokkeerd en Adobe gedwongen flash op andere wijze toe te passen op mac computers. Ooit liep het wel met hardware versnelling

    Daarom loopt flash op een mac trager omdat er geen hardware versnelling aan gesproken kan worden. Er is genoeg over te vinden op het web.
    Lees je eerst in voor je gaat klagen. 90% van de klagers weten niet eens waarom Apple het tegenhoud. Ze praten gewoon de buurman na.

  29. Origineel geplaatst door WvB22
    Erger vind ik de Apple fans als 4saus die dat dan gaan verdedigen en ‘een frisse wind’ aankondigen. Hou toch op zeg. Ik wil zelf kiezen. Als je Flash ruk vindt dan installeer je Flash lekker niet.

    Apple bepaald hoe het apparaat draait en wat jij kan kiezen.. jij kan kiezen of je het apparaat koopt of niet. Simpel.
    Ik vind het belachelijk dat ik geen Windows mobile 6.5 kan installeren op mijn HTC Hero , maar daar ligt meneer HTC echt niet wakker van hoor. Hij bepaald hoe het toestel eruit ziet en wat het kan.. ben ik het er niet mee eens dan moet ik een win mob 6.5 toestel kopen.

    Heeft overigens niets met apple fan te maken ofzo hoor.

  30. @4saus: en je spreekt jezelf tegen of beter gezegd, je bevestigd alleen maar wat ik zeg. Als je even je Apple bril afzet zie je dat we het gewoon eens zijn. Flash werkt inderdaad niet goed. Niet omdat Adobe zo slecht kan programmeren maar omdat Apple bewust geen toegang geeft tot de API’s. Dat is dus de omgekeerde wereld. Dat is hetzelfde dat ik mijn automonteur beschuldig dat mijn auto het niet doet maar dat hij niet onder de motorkap mag kijken.

    De keuze om Flash niet te ondersteunen is een strategische keuze die vooral draait om dollars. Flash is een bedreiging omdat veel content die via de AppStore beschikbaar is ook via het web zou kunnen krijgen. Het is niet voor niets dat Adobe een kit aanbiedt die relatief makkelijk cs5 omzet naar apps geschikt voor het iPhone OS.

    Ik heb er geen probleem mee dat Apple kennelijk van plan is om Adobe de nek om te draaien en voor andere technieken wil
    gaan (misschien om goede redenen). Maar zeg dat dan gewoon en ga niet lopen liegen dat Flash niet werkt en Adobe lui is.

  31. @WvB22: als je mijn post nog een keer leest en dan helemaal zie je wat anders staan.

    We zijn het helemaal niet eens.
    Apple heeft Adobe juist buiten gesloten vanwege slecht programmeren.
    Door de flash implementatie die er tondertijd was crashte mac regelmatig. Omdat Adobe weigert flash te optimaliseren heeft Apple de toegang tot apis ontzegd. Gevolg Adobe heeft flash opnieuw uitgevonden voor de mac maar nogsteeds half bakke.

    Geloof verder maar wat je er van geloven wil.
    Het helpt als je je wat meer verdiept in de zaak.
    Dat het om dollars gaat is onzin.
    50% van de doelgroep van Adobe gebruikt een mac en dat is 4% van de wereld bevolking met een computer. Wat voor finatiele voordelen heeft Apple er nu aan om flash buiten de deur te houden. Qucktime kost niks het maken van een app voor de iPhone om video content te leveren met een betaal model levert je je als content aanbieder zelfs geld op. Als je er niks aan wil verdienen dan kan je alles streamen in H264. En voor alle slash spelen en portfoliosites zijn er alternatieven mogelijk die niet t onderscheiden zijn van flash of niet. Dat kan allemaal dankzij allang ingeburgerde script talen als AJAX DHTML JAVASCRIPT QUICTIME en ik vergeet er vast een paar. en die verzameling Scrip talen en platformen heet uiteindelijk weer HTML5. Het zit al in meer sites dan je zou verwachten. Het word al door elke moderne browser ondersteund.

    Flash adepten en fanboys. Stop met hangen in het verleden. Er is zoveel meer mogelijk op het web.

  32. @paultje: beetje kromme redenatie natuurlijk (als ik je woorden goed moet begrijpen). Een bezinemotor werkt gewoon niet goed op diesel omdat die er totaal niet voor gemaakt is. Zie het eerder als een LPG tank die de dealer niet wil aansluiten omdat hij zelf een tankstation heeft dat alleen benzine verkoopt. Vroem vroem…

  33. Origineel geplaatst door WvB22
    @paultje: beetje kromme redenatie natuurlijk (als ik je woorden goed moet begrijpen). Een bezinemotor werkt gewoon niet goed op diesel omdat die er totaal niet voor gemaakt is. Zie het eerder als een LPG tank die de dealer niet wil aansluiten omdat hij zelf een tankstation heeft dat alleen benzine verkoopt. Vroem vroem…

    Vreemd dat je dit wel begrijpt…

  34. Origineel geplaatst door Bas Pellis
    @Aus:
    Ja maar iedereen die geen flash heeft (lees iPhone bezitters) halen hun nieuws daarom niet van de NYTimes site af. Daarmee blijft het aantal bezoekers dat geen flash ondersteunt voor zulke sites dus laag en zegt dit niets over de werkelijke vraag naar HTML5.

    Flash is vaak reclame en dus inkomsten
    0,01 ondersteunt geen flash
    30% geen HTML5

    You do the math!

    Het is natuurlijk heel leuk dan dat een paar % gefrustreerd is door Flash maar het merendeel van de mensen interesseert het geen zier. Sterker nog, de meesten weten niet eens wat flash is en zo hoort het ook.

  35. Huh? Verkoopt apple ook benzine?

    Maar goed, ik kan er niet teveel over zeggen, aangezien ik al jaaaaren zo’n anti-flash ventje ben. Goed geprogrammeerde flash werkt prima (youtube bv.) maar omdat elke Jan Doedel met een illegaal gedownloade flash versie, sites en applicaties kan bouwen… Tsja, de gemiddelde flashbouwer zal niet echt op de ‘codekant’ van flash letten: als het maar werkt toch, als je het previewt? plak ergens een knopje in je movie, schrijf 3 regeltjes code, en voila: het knopje draait om tijdens een rollover! En je processor ook.. Als ik slechte php-code schrijf kan ik ook elke browser laten crashen, apple of niet.

  36. Origineel geplaatst door Aus
    Het is natuurlijk heel leuk dan dat een paar % gefrustreerd is door Flash maar het merendeel van de mensen interesseert het geen zier. Sterker nog, de meesten weten niet eens wat flash is en zo hoort het ook.

    Als de meerderheid niet eens weet wat flash is waarom hoor je dan zoveel geblaat dat de iPad slecht is omdat ie geen flash afspelen kan.

    is dat geblaat van de meerderheid ?
    zijn het dan toch gewoon schapen die elkaar na praten en niet weten waar ze het over hebben?

  37. Overigens ben ik helmaal niet pro-flash of zo. Alleen de argumenten die Apple en de Apple community gebruikt bevallen me niet. Sommige argumenten kloppen natuurlijk deels wel. Ja slecht geschreven Flash code kan de browser laten hangen maar dat krijg je ook voor elkaar met andere code en is eigenlijk geen echt argument. Ik neem aan dat een beetje serieuze site zijn best doet voor een goed werkende site met goed werkende code in welke vorm dan ook.

    Flash is inderdaad vaak reclame. Maar stel dat Apple het lukt om het web te verlossen van Flash. Denk je dan echt dat je van die irritante reclames af bent? Natuurlijk niet. Ik durf er een nieuwe iPad om te verwedden dat irritante reclames (of beter gezegd opvallende reclames, dat zal wel het doel zijn) gewoon doorgaan ook na het theoretisch verdwijnen van Flash. Reclame is nu eenmaal een groot deel van de inkomsten van websites. Dat verandert niet door wel of geen flash.

    Dat HTML5 Flash overbodig maakt wil ik graag geloven, hoewel ik er nog niet heel veel kaas van gegeten heb. Probleem is dat het meerendeel van de sites het gewoon nog niet gebruikt en Flash te pas en vaak ook te onpas gebruikt wordt. Als de iPad echt wil positioneren als volwaardig vervanger voor een netbook om over het web te surfen dan ontkom je bijna niet aan enige vorm van Flash implementatie. Dan kan Apple natuurlijk heel eigenwijs doen en lekker zijn eigen koers varen maar reken maar dat heel wat consumenten zullen vloeken als ze alsnog de pc of laptop moeten opstarten. Apple beloofd een volwaardige internet ervaring op de iPad. Dat is, zoals het er nu voor staat, een leugen.

  38. Het is geen flash maar HTML 5. Zie hier

  39. Origineel geplaatst door WvB22
    Ja slecht geschreven Flash code kan de browser laten hangen maar dat krijg je ook voor elkaar met andere code en is eigenlijk geen echt argument.

    Je snapt het bijna….

    het is niet de slecht geprogrammeerder code van de site bower maar die van ADOBE waaroor flash buggy is op de Mac.

    Verder ben ik het met je eens dat apple liegt over het volleige internet. Maar dan liegt apple ook over het aan bieden van complete Personal Computers omdat ze geen floppydrive meer hebben. Het is maar net wat in jou ogen volwaardig is;) En helaas is de massa niet de standaard.

    Ergens moet je evolutie van een bedrijf de ruimte geven. Sommige technologien zijn op leven na dood omdat er betere milieu viendelijkere of simpelweg net zo handige alternatieven zijn die minder resources kosten.

    Apple is zo’n bedrijf die als eerste de floppie drive weg deed ze zijn begonnen met de CD DVD speler te elimineren in de Macbook AIR Daar gaat over tij vast SD voor terug komen. iTunes staat wat software betreft nog in de kinderschoenen maar ik denk dat de Appstore ooit de CD en DVD gaat vervangen voor Apple software.

    Apple doet dit bewust ze geleidelijk want als apple vanaf nu zou zeggen we ondersteunen dit dat en zus niet meer dit is de nieuwe weg dan haken er te veel mensen af. Je ziet al hoeveel tegenwind apple krijgt door flash niet meer te ondersteunen.

  40. Origineel geplaatst door 4saus
    Origineel geplaatst door AusHet is natuurlijk heel leuk dan dat een paar % gefrustreerd is door Flash maar het merendeel van de mensen interesseert het geen zier. Sterker nog, de meesten weten niet eens wat flash is en zo hoort het ook.Als de meerderheid niet eens weet wat flash is waarom hoor je dan zoveel geblaat dat de iPad slecht is omdat ie geen flash afspelen kan.is dat geblaat van de meerderheid ?
    zijn het dan toch gewoon schapen die elkaar na praten en niet weten waar ze het over hebben?

    Wat dacht je ervan dat “Steve bepaalt wat de consument wel en niet gaat zien op een iPad.”
    En dat er een paar anti-Flash boys het daar mee eens zijn begrijp ik wel hoor.

    Het is voor mij principieel. Wat mij betreft sterft Flash uit, het kan mij niet schelen als ik maar een volledige site zie die doet wat ik wil. De alternatieven voor zijn niet 100% beschikbaar dus Flash zal blijven.

    Maar als ik een paar honderd euro neerleg en ik krijg blokjes dan mag Steve z’n iPad houden.

    (Niemand hoeft te reageren dat ik ‘m dan toch niet koop want dat bepaal ik zelf)

  41. Weet je wat voor de klagers het jammere is aan Apple ?

    Er is geen goed alternatief.
    Dus je moet wel apple kiezen als je de iPad iPod of iPhone gaaf vind.
    Klagen helpt niet. Slikken wel

    Zuur he…? die Apple 😛

  42. @4saus: Daar ben ik het zeker met je eens. Iemand moet de eerste zijn die de knoop doorhakt om Flash eruit te gooien. Als je visie een wereld zonder flash is dan zal je ergens moeten beginnen.

    Waar ik het niet mee eens ben is dat Flash buggy is alleen door Adobe. Flash is buggy op de Mac omdat Apple de motorkap gesloten houdt voor Adobe (en zo’n beetje voor iedereen op de iPhone). Vandaar ook mijn vergelijking met de monteur die een auto moet repareren maar nergens aan mag komen. Vervolgens krijgt wel de monteur de schuld dat de auto voor geen meter rijdt.

    Zoals ik al zei spelen volgens mij hele andere belangen. Apple is beter af in een wereld zonder Flash. Apple wint helemaal niets met een goed werkende Flash speler op de iPhone en al helemaal niet op de iPad. Op deze manier houden ze all touwtjes in handen. Het is onwil geen onmacht.

  43. @WvB22:

    Leuk om te zien dat we toch dichterbij gekomen zijn.
    Als we dan toch in metaforen bezig zijn heb ik er nog een voor je;)

    als het fundering van een gebouw niet goed is kan de aannemer die de rest maakt nog zo zijn best doen een stevig huis zal het niet worden.

    apple levert de grond in dit metafoor
    Adobe de fundering in de vorm van flash plugin en software.
    de aannemer is de site bouwer die flash gebruikt

    wij gebruikers zijn de bewoners van dat huis.
    Bij een windows huis staan alle ramen en deuren open.
    Bij apple is er een hoop afgesloten voor de veiligheid van de bewoners.

    of je dat nu leuk vind of niet er blijft je zo wel een hoop ellende bespaard

  44. Even helemaal terug on-topic. De video laat nu weer een blauw blokje zien (de versie op apple.com). Gewoon een foutje waarschijnlijk.

  45. @4saus: Het is een fabeltje dat Apple totaal virus en hack proof zou zijn. Feit is wel dat Apple er beter in slaagt om virussen etc. buiten de deur te houden. Heeft vele oorzaken die je allemaal op het internet wel kan vinden. De vele patches en security updates bewijzen echter dat Apple echter niet immuun is veiligheidslekken.

    Het beste bewijs lees je bovendien elke dag op deze site. Het unlocken en jailbreaken van de iPhone is wel het beste voorbeeld. Zo bezien is de iPhone waarschijnlijk de meest gehackte telefoon in de wereld.

  46. Grappige discussie jongens.. wel net zolang doorgaan tot jullie het met elkaar eens zijn!!

  47. Wel raar Dat Apple de fout twee keer maakt als het klopt dat de fout inmidels weer is aangepast.

    offtopic
    😛 haha hoeft al niet meer 😀

    100% eens zal je het ooit worden. Maar we zien elkaar standpunten in en ik begrijp ie van hem nu wel.

    De essentie is de soep word nooit zo heet gegeten als ie word opgediend. er zijn voor zowel apple als adobe belangen bij. Zowel financieel als prestige. aan bij de zijdes.

  48. Origineel geplaatst door marcooo
    Grappige discussie jongens.. wel net zolang doorgaan tot jullie het met elkaar eens zijn!!

    Doe niet zo stom. Ik ga net zolang door tot 4saus mij gelijk geeft natuurlijk 🙂

  49. thats the spirrit :p@WvB22:

  50. @WvB22: @4saus: begin anders een eigen topic of ga samen eens op café hè na een paar pinte kom je wel overeen met een goe jupilerke of nen Duvel mss voor ulder dus tchill

  51. @4saus:

    Gisteren nog een demo van Adobe geizen op FITC in Amsterdam met onder andere een eigen in elkaar geknutselde tabletPC. Alles werkte razendsnel, met de aankomende nieuwe 10.1 plug-in inclusief multitouchondersteuning (nee, html 5 heeft dat niet). Ook netbookcomputertjes gingen soepel met 10.1 om. Flash 10.1 is namelijk vooral op met name processorverbruik enorm verbeterd, ook op de Mac. Tot ± 50% minder, zo claimt Adobe. Dus maar even wachten op die release van 10.1 en kijken of Apples argumenten dan nog houdbaar zijn. Ik verwacht van niet, want dat zijn ze nu al niet.

    Goed, en dan ga ik nu weer fijn naar een geweldige Flash-website als http://www.adidas.com/teamgeist . Of wat spelletjes spelen op funnygames.nl . Zaken die je kan vergeten met de iPad.

  52. Als Adobe de laatste versie met 50% in performance heeft weten te verbeteren en zelfs op de mac dan blijkt daaruit alleen al dat het niet geoptimaliseerd was. Als je iets met zulke sprongen beter, sneller en energie zuiniger krijgt moet er aardig wat ruimte voor verbetering geweest zijn.

    Misschien dus toch geen onzin wat Steve Jobs zei?

    Over die nieuwe versie heeft hij niet kunnen oordelen dus wie weet is het straks wel goed genoeg voor Steve.

    Wie weet ook niet. Apple is er eigenwijs genoeg voor om voet bij stuk te houden.

  53. Hoe je het ook wendt of keert het is toch jammer dat Flash niet ondersteund wordt. Welke reden het ook mag hebben, met Flash was de iPad (op gebied van internet) helemaal af geweest. De iPad zal ondanks het ontbreken van Flash goed scoren. Weinig consumenten verdiepen zich zo diep in een product dat dit een ‘dealbreaker’ zal zijn. Hooguit wat teleurgestelde reacties achteraf.

  54. Flash is een veiligheidsrisico. Flash kan op een andere manier naar bestanden schrijven en Apple staat niet toe dat er buiten de sandboxes naar bestanden op een filesystem gekeken worden.

    Flash is dus een veiligheidsrisico….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.