Nieuwe TomTom-carkit met ProClip voor de iPhone

TomTom heeft een nieuwe carkit voor de iPhone geïntroduceerd, in samenwerking met ProClip. Daarmee kun je je iPhone-houder aan het dashboard vastmaken, met een beugel die is afgestemd op jouw type auto. Je moet de houder en beugel los bestellen.

tomtom carkit proclipTomTom heeft vandaag een nieuwe carkit voor de iPhone geïntroduceerd, die je op een andere manier in de auto kunt bevestigen. TomTom’s originele carkit werd aan de voorruit geplakt. De nieuwe carkit is bedoeld om aan het dashboard vast te maken met bevestigingsmateriaal van ProClip. Bij deze oplossing koop je twee onderdelen: de €99,99 kostende TomTom-carkit met ingebouwde gps-ontvanger en een losse beugel die is afgestemd op jouw merk en type auto. De beugel voor je auto moet los worden aangeschaft en kost zo’n €30 via de website van de fabrikant: www.tomtom-proclip.com.

Zo’n tweedelige oplossing heeft voor- en nadelen: de houder zit steviger aan je dashboard vast en je hoeft bij aankoop van een nieuwe telefoon alleen een nieuwe toestelhouder te kopen. Bovendien kun je de laadkabels beter wegwerken in het dashboard. Maar prijzig is het wel en de houder bevindt zich lager in de auto, waardoor de gps-ontvangst minder goed kan zijn.

Zit je dagelijks in de auto en moet je veel navigeren, dan kan zo’n vaste houder makkelijker zijn. De carkit bevat dezelfde functies van de originele carkit, met GPS-versterker, ingebouwde microfoon, speaker en audio-uitgang. Tijdens het autorijden worden de muziek en de navigatie-instructies gedempt zodra er een telefoontje binnenkomt.

De ProClip-carkit voor de iPhone is vanaf vandaag in pre-order te bestellen voor €99,99. De verwachte levering start vanaf 25 februari.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2010, 13:30
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen carkit, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.