Ecologie onderzoeken met iPad

Leer over natuurbescherming in Apple’s lespakketten voor scholieren

Apple heeft lespakketten gemaakt voor scholieren, om te leren over natuurbescherming, ecologie en ecosystemen. Leuk voor op jouw school?

Ecologie onderzoeken met iPad

Jaja, we zijn nog niet helemaal klaar met alle activiteiten die Apple onderneemt om de Dag van de Aarde onder de aandacht te brengen. Naast reclamespotjes, wallpapers, groene servers zijn er ook lespakketten voor scholieren. In totaal zijn er zes lessen, waarvan er drie ook naar het Nederlands zijn vertaald. Misschien handig voor docenten die met de klas erop uit willen trekken?

Lespakketten over de aarde

Het gaat om de volgende lessen:

Life on Earth

Alle Nederlandstalige lessen zijn hier te vinden. In de Engelstalige variant kun je ook nog lessen vinden over klimaatverandering, essentiële soorten en lokale ecosystemen.

In de lespakketten krijgen scholieren en studenten bijvoorbeeld de opdracht om een verlaten leefgebied te onderzoeken, bijvoorbeeld onder begeleiding van natuurgidsen of met hulp van Natuurmonumenten. Je kunt bijvoorbeeld een tijdlijn maken met de app RWT Timeline (link) of een leefgebied schetsen met de app SketchBook Express (link).

De lespakketten zijn gemaakt in samenwerking met de E.O. Wilson Biodiversity Foundation gemaakt. Apple verwijst in de lespakketten ook nog naar het interactieve boek Life on Earth van E.O. Wilson,

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2016, 20:00
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen aarde, milieu, natuur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.