Reacties voor: Apple krijgt patent voor metalen rand rondom iPhone

Apple heeft patent gekregen op de metalen schermrand (bezel) van de iPhone. Dit is niet alleen een metalen randje, maar combineert esthetiek en een nuttige functie. Door de metalen rand is de iPhone minder gevoelig voor schade bij het stoten en vallen.

Reacties: 48 reacties

  1. Daar zijn ecte veel mobile toestels met deze sort metaal band dus hoe kun apple een patent krijken.?

  2. Wordt er zo moe van voor iedere schroefje, gaatje, nippeltje enz een patent aan vragen.

  3. Tering, Apple patenteerd momenteel alles wat los en vast zit ?? Whats Next ?!?

  4. @Richard: imac met touchscreen

  5. ‘De rand sluit naadloos aan’? In december mijn iPhone bij T-Mobile ingeruild vanwege haarscheurtjes en een kapotte silent switch…krijg ik er een terug waar ik toch echt een rand voel zitten.

  6. Bij mijn 3GS is de rand ook voelbaar. Bijn mijn oude 3G niet.

  7. Mijn metalen (plastic?) rand zit ook heel licht scheef, net als bij de vorige twee (reparatie-) iPhones. Het zal wel zo horen ;). Ik ben sowieso geen groot fan van de metalen rand dit op de 3G(S) zit, het is het enige echt krasgevoelige deel van de iPhone.

  8. Liefste Apple. Het is niet innovatief, vermits Nokia al een rand van metaal rond zijn E toestelen doet voordat jullie op de markt kwamen.

    Ze zijn gelijk de Belgische regering, overal dingen aan het zoeken waarop ze mogelijk geld kunnen verdienen.

  9. De metalen rand maakt deel uit van de antenne,zo heb ik eens gelezen op deze site .

  10. En terecht, apple roeleert

  11. Enige wat Apple doet met al die patenten is de vooruitgang van technologie belemmeren, zodat hun de enige zijn met zulke “uitvindingen” en dat de rest er moet voor betalen etc. etc.
    You get the point.

  12. Naadloos? Denk het niet, die van mij laat behoorlijk los.

  13. Origineel geplaatst door RoyalMess
    Enige wat Apple doet met al die patenten is de vooruitgang van technologie belemmeren, zodat hun de enige zijn met zulke “uitvindingen” en dat de rest er moet voor betalen etc. etc. You get the point.

    Ach, elk bedrijf doet dit en in sommige gevallen is dat niet meer dan logisch. Oké, dit is wel weer een extreem geval, maar dat je hier niets over de patenten van andere toestelmakers leest betekent niet dat Apple een uitzondering is. Daarnaast zorgt het er voor dat bedrijven, indien die iets gelijksoortig willen maken, een andere creatieve(re) manier moeten verzinnen om ‘t te maken. En dat betekent weer nieuwe innovaties (die uiteraard ook weer gepattenteerd worden!) en dat lijkt me een goede zaak.

  14. Volgens mij gaat Apple gaat ook patent aanvragen voor de kleding van Steve tijdens presentaties :S

  15. Origineel geplaatst door Wesley
    Bij mijn 3GS is de rand ook voelbaar. Bijn mijn oude 3G niet.

    Ik heb daar ook iets over gezegd toen ik met mijn 3GS terug naar de winkel ging om dit aan te kaarten. Maar daar keken ze me een beetje vreemd aan. Nog nooit iets van gehoord zeiden ze …

  16. En ik hoopte nou juist dat apple die krassenvanger eindelijk weg ging doen…

  17. Dat ze maar een stevigere achterkant maken in plaats van dat plastic wat binnen de kortste keren gaat scheuren…

  18. Origineel geplaatst door RoyalMess
    Enige wat Apple doet met al die patenten is de vooruitgang van technologie belemmeren, zodat hun de enige zijn met zulke “uitvindingen” en dat de rest er moet voor betalen etc. etc. You get the point.

    Belemmeren? Hun hebben het gewoon bedacht en patenteren dat. Logisch. Als jij iets innoverend bedenkt dan zou ik dat ook patenteren als ik jouw was. Anders gaat iedereen er met jouw idee van door.

  19. Jullie hebben niet de juiste foto gebruikt. Het patent betreft de oude back cover (G1 + G2 volgens mij, correct me if i’m wrong).
    De afbeelding van het patent is niet alleen de stalen rand, maar de gehele achterkant. En als je goed kijkt zit er onderin de achterkan een uitsparing.

    GERUCHT: Het kan natuurlijk ook de nieuwe G4 zijn met een demonteerbare batterij… 😉 en een aluminium achterkant voor vlekkeloos ontvangst van de antenne… en een mooi embossed logo in de achterzijde. Want je weet, producten die consumenten nu te zien krijgen worden al meerdere jaren eerder bedacht…

  20. Origineel geplaatst door Rob
    Volgens mij gaat Apple gaat ook patent aanvragen voor de kleding van Steve tijdens presentaties :S

    Dat hebben ze toch allang gedaan..?!

    😉

  21. Kom op, dit moet wel een 1 April grap zijn…

  22. ”de rand sluit naadloos aan op de rest van de iPhone-behuizing.”

    Ik voel hem toch overduidelijk op m’n 3gs..

  23. Origineel geplaatst door wouter
    @Richard: imac met touchscreen

    Da zou nogal es iets zijn ! (:

  24. Na 2 jaar! duurt dit altijd zo lang? wat gebeurt er dan met mobieltjes met bezel rand die voor het patent waren gefabriceert?

  25. Als Apple dit niet doet, dan doet iemand anders het, en zal dan bij de volgende iPad Release Apple voor de rechter slepen.

  26. Is dat niet juist het idee van patenten? Er geld aan verdienen? De man die de paperclip uit vond zei toch ook niet: “Ik vind dit zo geweldig, maar ik belemmer de vooruitgang dus vraag er geen octrooi op aan.”

  27. Ooit idd ergens gelezen dat ze de rand gebruiken (of gaan gebruiken) om het signaal van GPS/3G/WiFi te versterken. Niet eens zo’n slecht idee natuurlijk: Het nuttige met het aangename verenigen! Kan me voorstellen dat ze daar een patent op vragen.

  28. Dit is wat je krijgt door te patenteren.

    Hier de
    Link

  29. Hmm,

    begin beetje hekel te krijgen aan die patenten.. Manier waarop het nu beschreven wordt, lijkt het ook wel veel op de HTC legend.

    maar komop: een patent voor een ijzer randje van een telefoon?

    Nu vraag ik me af wie patent heeft op het balletje van de balpoint 😛

  30. Lijkt mij dat dit dan ook voor de nieuwe 4G of HD model gebruikt gaat worden. Dus ik denk dat de afmetingen van het nieuwe toestel dan niet veel verschillen en ook het model niet van de huidige 3GS.

  31. Origineel geplaatst door marc3l
    Nu vraag ik me af wie patent heeft op het balletje van de balpoint 😛

    László Bíró 😉

  32. Wat staat er nou???? Rand sluit naadloos aan op de rest?????
    Nou bij mijn 3Gs voel je toch echt een soort van randje!!!!

  33. Dat de rand voelbaar is bij sommige heeft met de reparatie en de lijming met de cover te maken!x

  34. 1 April

  35. Origineel geplaatst door Wesley
    Bij mijn 3GS is de rand ook voelbaar. Bijn mijn oude 3G niet.

    Bij mijn 3GS ook… Ik snap het patent ook niet. Alle E-series van Nokia en nu ook de N97 en N86 hebben ook zo’n rand

  36. Fijn zo’n metalen rand, voel je de stroom van je TomTom carkit als je vergeet de lader er uit haalt. Weliswaar geen doodklap, maar de mogelijkheid is wel inherent aan het ontwerp

  37. Origineel geplaatst door //
    Liefste Apple. Het is niet innovatief, vermits Nokia al een rand van metaal rond zijn E toestelen doet voordat jullie op de markt kwamen.Ze zijn gelijk de Belgische regering, overal dingen aan het zoeken waarop ze mogelijk geld kunnen verdienen.

    Het gaat waarschijnlijk vooral om het cold worked steel gedeelte, dat was bij Nokia dan waarschijnlijk niet het geval.

  38. Patent zal diefstal van ontwerp niet kunnen tegenhouden. Daar zijn genoeg voorbeelden van. Met een patent kan je wel diefstal aantonen. Bescherming van je product.
    Wat is daar mis mee?

  39. Wat maakt het uit wat apple allemaal patenteerd.
    Al vragen ze op elk schroefje een patent aan, als het voor mij al koper maar niet duurder erop word.
    Apple is gewoon goed, had ik ook gedaan!

  40. Ze hebben wel gelijk. Het is echt iets appeligs. Maar ze vragen tegenwoording overal patent op.

  41. Wat mis ik mijn oude iPhone 2G, die was duurzaam gemaakt van alluminium en kon wel tegen een stootje. Maar omdat de nieuwe iPhone 3GS op massaproductie is ontworpen heeft ie de lelijke en kwetsbare plastic achterkant. Bij mij zitten er al genoeg scheurtjes in, laat de gepattenteerde rand los en de power butten komt niet meet omhoog maar blijft ingedrukt. Ik wil hem al bijna terug sturen voor garantie maar dan moet ik nog ff wachten op de nieuwe jailbreak.

  42. Origineel geplaatst door //
    Liefste Apple. Het is niet innovatief, vermits Nokia al een rand van metaal rond zijn E toestelen doet voordat jullie op de markt kwamen.

    Yeah, right. De enige rand die in de buurt komt is die op de e75. Ten eerste is dat ding van plastic, en ten tweede is die telefoon een jaar oud of zo.

    Bovendien gaat het hier ook om fabricagetechnieken e.d.; knappe jongen als je dat er van de buitenkant af ziet.

    Ze zijn gelijk de Belgische regering, overal dingen aan het zoeken waarop ze mogelijk geld kunnen verdienen.

    Eh, ja. Dat is een bedrijf verplicht aan z’n aandeelhouders, weet je nog?

  43. Als een patent is aangevraagd is dat bekend (pending staat er dan achter i.p.v. een nummer). Als andere merken het dan toch gaan toepassen lopen ze een risico als het patent wordt toegewezen.
    Toewijzing gebeurt overigens weloverwogen: er vindt een grondige afweging plaats of iets nieuw en patenteerbaar is. Zo heeft Apple een ruilmiddel om een paar eisen van bijvoorbeeld Nokia te pareren voor het schenden van hun patenten.

    Offtopic: de belangrijkste uitvinding voor Apple die niet op tijd gepatenteerd was is… de muis. Uitgevonden door een medewerker van IBM (maar de directie zag er niets in), en gezien door Steve Jobs cs. tijdens een excursie in de tijd dat ze in een garage aan het knutselen waren aan hun eerste computer. The rest is history!

  44. Nu ergens begrijp ik het wel wat ze hiermee willen bereiken… Het maakt de iPhone toch wel heel herkenbaar op straat, en bijgevolg extra reclame 😉

  45. Graag ook een staalrand om alle onnodige, megalomane ambities.

  46. Mijn rand sluit naadloos aan. En ik geloof apple best dat het je toestel beschermt. De mijne is al 3 of 4 keer gevallen maar alleen de metale rand beschadigd…. maarja om daar nu een patent op aan te vragen….
    Patent op: Ontwerp, sliders, snoertjes, stekkertjes, metale randjes, De kleine letter “i” van iPhone, iWork, iLife, iTunes, zo kun je nog wel ff doorgaan met patenten maar ik snap dat je als firma tegen apple aankijkt!!! 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.