Apple krijgt patent voor metalen rand rondom iPhone

Apple heeft patent gekregen op de metalen schermrand (bezel) van de iPhone. Dit is niet alleen een metalen randje, maar combineert esthetiek en een nuttige functie. Door de metalen rand is de iPhone minder gevoelig voor schade bij het stoten en vallen.

iphone bezelOp allerlei zaken kun je patent aanvragen, zelfs op het metalen randje (bezel) rondom het scherm van de iPhone. Apple heeft van de Amerikaanse USPTO het patent toegewezen gekregen. Volgens Apple is de schermrand geen triviaal onderdeel, maar een essentieel onderdeel om het apparaat steviger te maken. Het is volgens Apple ook innovatief, omdat het een nuttige functie combineert met esthetiek: de rand sluit naadloos aan op de rest van de iPhone-behuizing. De rand wordt gemaakt van staal, dat koud wordt bewerkt. Daardoor kan Apple beter de beperkingen van het design trotseren en het levert ook nog minder bewerkingsstappen op.

In het patent is te lezen:

Cold worked steel also facilitates manufacturing within design constraints and tolerances, and requires very little machining after manufacturing to comply with those restraints.

De bezel is bevestigd met een springveer en kan worden verwijderd met speciaal gereedschap of met een magnetisch veld. Deze keer heeft Steve Jobs geen rol gespeeld bij de uitvinding: in het patent worden Stephen P. Zadesky, Philip M. Hobson en Tang Yew Tan genoemd als bedenker van de metalen schermrand. Nu uit het patent blijkt dat de metalen schermrand voor Apple zo belangrijk is, zou het best kunnen dat we deze ‘amazing’ uitvinding ook op toekomstige iPhones terug zullen zien. Toch denkt AppleInsider dat de schermrand ook kan verdwijnen: in februari verscheen er een foto van een zogenaamde volgende generatie iPhone, waarbij de stalen rand ontbrak. In plaats daarvan was een zwarte plastic rand rondom het scherm zichtbaar. Maar het kan ook een vroeg prototype of een beschermhoesje zijn geweest.

Apple diende het patent op 10 juli 2008 in bij USPTO onder de titel ‘Cold Worked Metal Housing for a Portable Electronic Device’. Dinsdag kreeg Apple het patent toegewezen.

bezel apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 14:18
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, bezel, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.