Apple krijgt patent op icoon Nearby-app, mogelijk vroege versie van AirDrop

Apple heeft een patent bemachtigd voor een app genaamd Nearby. Het zou wel eens kunnen gaan om een vroege naam voor AirDrop.

Nearby app iconApple heeft het patent bemachtigd voor het icoon van de app ‘Nearby’. Wat het idee achter Nearby exact is, wordt verder niet verteld. Apple heeft tot nu toe namelijk geen app uitgebracht die deze naam draagt. Op het icoon is echter te zien hoe twee iPhones vlak naast elkaar liggen, wat doet vermoeden dat het wellicht gaat om een vroeg icoon en een vroege naam voor Apple’s nieuwe AirDrop-functie in iOS 7. Met AirDrop is het mogelijk om bestanden uit te wisselen met iPhones, iPads en iPods bij jou in de buurt.

Het icoon kan voor AirDrop bedoeld zijn, maar het is uiteraard ook mogelijk dat we een nog niet onthulde Apple-functie vroegtijdig hebben gezien. Met iOS 7 introduceert Apple bijvoorbeeld iBeacons, waardoor het mogelijk is om nauwkeurig de locatie en afstand tot een ander apparaat te bepalen. Dit kan een accessoire met Bluetooth Smart-ondersteuning zijn, maar een andere iPhone is ook een mogelijkheid. Deze techniek zou het mogelijk maken om iPhones vlak tegen elkaar aan te houden om bijvoorbeeld informatie uit te wisselen, zonder dat er een NFC-chip vereist is.

Nog een mogelijkheid is dat het icoon een vroege versie van Zoek mijn vrienden is. Deze app laat zien welke iOS-draaiende vrienden die ook de applicatie draaien er allemaal in de buurt zijn. Bij beide namen zijn er redenen te bedenken waarom Apple er van af zou kunnen stappen. Bij Zoek mijn vrienden zou de naam Nearby wellicht te veel slaan op de iPhone, terwijl je eigenlijk op zoek bent naar personen. Bij AirDrop lijkt het er op dat Apple uiteindelijk voor de huidige naam heeft gekozen omdat een vergelijkbare functie op de Mac dezelfde naam draagt.

Het patent op Nearby is slechts een van de 35 patenten die Apple vandaag heeft bemachtigd. Daarnaast werden vandaag onder andere het ontwerp van de Lightning-adapter en het emoticonvenster van het iPhone-toetsenbord door Apple vastgelegd. Een ander patent beschrijft een vreemde MacBook waarbij het toetsenbord is vervangen met één grote trackpad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 17:55
Categorie Apple
Onderwerpen airdrop, patenten, zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.