Apple klaagt Kodak aan voor patentinbreuk

Begin dit jaar heeft Kodak een aanklacht ingediend tegen Apple en Blackberry. Nu zijn de rollen omgedraaid: Apple is van mening dat Kodak technieken gebruikt waar Apple het patent op heeft.

kodakBegin dit jaar heeft Kodak een aanklacht ingediend tegen Apple en Blackberry, omdat ze beide inbreuk zouden maken op een patent dat in handen is van Kodak. Nu, een aantal maanden later, probeert Apple de fotografiegigant terug te pakken door een aanklacht richting Kodak in te dienen. Apple is namelijk van mening dat het twee patenten in handen heeft waarvan de technieken gebruikt worden in verschillende camera’s van Kodak.

De aanklacht van Kodak tegen Apple en Blackberry ging destijds om de manier waarop afbeeldingen voorvertoond worden. Kodak had de technologie aan een dertigtal grote bedrijven verkocht en vond niet dat Apple deze technieken mocht gebruiken zonder hiervoor te betalen. Met de aanklacht wilde de fotografiegigant er niet voor zorgen dat de producten van de markt gehaald zouden worden, maar wel een flinke schadevergoeding innen.

Inmiddels zijn de rollen omgedraaid: veel camera’s van Kodak maken inbreuk op één of twee patenten die in handen zijn van Apple. In de aanklacht verklaart Apple veel schade te hebben opgelopen en te zullen blijven oplopen door het gebruik van de technieken en eist het op haar beurt een schadevergoeding. De verschillende technieken die Kodak onrechtmatig gebruikt zijn voor het herkennen en verwerken van afbeeldingen.

Apple tracht met het eisen van een schadevergoeding ervoor te zorgen dat Kodak stopt met het gebruiken van de gepatenteerde technieken, of het aanzetten van andere bedrijven tot het gebruik ervan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2010, 12:55
Categorie Apple
Onderwerpen apple, camera, patenten, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.