Reacties voor: Apple kan niet lachen om Centraal Beheer

Een applicatie van Centraal Beheer waarbij een barst in je iPhone-scherm komt en de iconen van het scherm vallen, kon niet op de sympathie van Apple rekenen: ze keurden de applicatie af.
Lees het complete artikel → Apple kan niet lachen om Centraal Beheer
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 76 reacties

  1. Zet em op Cydia a.u.b.!

  2. idd gewoon op cydia 😛 best grappig. volgens mij zijn er al wel van zulke apps in cydia dat je glas breekt.

  3. Ik vind hem super grappig. Verwarrend voor de consument??… How stupid do you think we are! Leuk om je klanten zo te beledigen…

  4. Heel erg flauw van Apple!!

  5. Dat vreemde gedrag van Apple kost de iPhone nog een keer de kop. Naar mijn idee zijn we veel te veel nutteloze apps die zonder problemen in de store en andere veel nuttiger juist weer niet.

    Gelukkig hebben we Cydia, maar dat zou niet nodig moeten zijn.

  6. Even Apple bellen 😉

  7. Deze moet gewoon in cydia komen!! Super vet!:d

  8. wel humor inderdaad. ik zou gewoon blijven pushen bij apple. grote kans dat als het een klein beetje aangepast wordt (een melding dat het niet echt is oid) dat het dan wel geaccepteerd wordt…

    blijft een amerikaans bedrijf he… met alle domme regels van dien

  9. erg jammer dat apple zoiets weigert, nou dan moet het idd maar in cydia komen:D

  10. Ik snap er niks van, eerst is het glas kapot en daarna weer heel, en die icoontjes dan, waar vallen die naartoe. Liggen die dan ergens onderin je iPhone ofzo. Wat goed van Apple dat ze die weigeren :-S

  11. Ja ja… wel legioenen Fart-Maar-Raak apps toestaan, maar zodra het enigszins naar wel grappig begint te ruiken de beschermende moralist spelen… Hoe zielig! An Apple a day keeps the laughter away…

  12. Zal dan wel aan mij liggen maar vind deze echt niet humoristisch i.t.t de meeste andere wél leuke Centraal beheer reclames…

  13. Kijk nou dit is heel erg leuk en mag dus niet. Jammer dan maar naar de jailbreak.

  14. Goedkoop reklame maken… hoe leuk kan je zijn…

  15. Hetzelfde geldt voor ‘Fracture’ wat al in januari werd aangekondigd: http://www.youtube.com/watch?v=N2mQO5yobBU

    En hier uitleg: http://www.visuamobile.com/2009/02/16/fracture-on-jailbroken-iphones/

  16. Echt grappig 😀
    Je geeft je iphone aan een niets vermoedende vriend en ….

    Er bestaat al iets dergelijks waar het lijkt dat je scherm het begeeft.

    maar hier het glas dat kapot gaat :p

  17. iBroke uit cydia doet ongeveer zelfde, laat ook lijken alsof glas gebroken is, maar het emuleert een hele iphone die kapot gaat wanneer je op een van onderste knoppen drukt.

  18. Best nog leuke app…

  19. Even Apple(doorn) bellen 😀

  20. ik hoop dat hij in cydia komt:D

  21. Ask the dead is een promo app voor een film die eind maart in amerika uitkomt.. Dat hebben somige auto fabrikanten ook, dus zo ‘op het randje’ is het niet volgens mij..

  22. Wat zou er nou eens gebeuren als de ontwikkelaars een massale overstap naar naar cydia zouden maken, en daar hun programma’s proberen te slijten. Zou Apple dan door de knietjes gaan? Lijkt me duidelijk dat apple aan de apps velemalen meer verdiend dat aan de toestellen.

    Vind het triest van apple, ik vind dat WIJ beslissen of we een app WEL of NIET willen hebben, en deze dus WEL of NIET aanschaffen. PERIOD

  23. Voor Fracture komt hij misschien in Cydia. Ze zullen eerst nog een andere versie naar Apple doorsturen en als deze niet kan sturen ze hem misschien door naar Cydia..

    Bron: http://www.visuamobile.com/2009/02/16/fracture-on-jailbroken-iphones/

  24. Origineel geplaatst door Freek
    Ik snap er niks van, eerst is het glas kapot en daarna weer heel, en die icoontjes dan, waar vallen die naartoe. Liggen die dan ergens onderin je iPhone ofzo. Wat goed van Apple dat ze die weigeren :-S

    Haha, inderdaad! 😉
    Blijkbaar is Apple toch niet zo sophysticated aangezien het allemaal domme gebruikers heeft die denken dat door zo’n app ze hun iphone moeten opsturen.

    Ik word zo langzamerhand steeds meer moe van de instelling van apple. Ze laten tig fart applicaties toe, maar echt leuke en functionele dingen mogen niet.

    Ik zie hier een kans voor Cydia. Zoals hierboven ook al gezegd: als dit soort apps in Cydia komen is jailbreaken steeds aantrekkelijker. Kunnen we Apple op de knietjes schoppen!

  25. Wat is centraal beheer?

  26. Zo jammer dat dit er niet is, echt leuk bedacht!

    🙁

    Hopelijk veranderd apple de iPhone policy met de nieuwe?

    I hope so!

  27. Vind het wel een grappige app en zie ook totaal het probleem hier niet van in…

    Ze moeten een keer ophouden met mierenneuken, hetzelfde als die South Park app een paar maanden terug….

  28. Ik wil ‘m ik wil ‘m ik wil ‘m

  29. Jammer….

    Ziet er “errug” cool en grappig uit!

  30. Begin langzamerhand bijna een hekel aan Apple te krijgen, Iphone is het eerste wat ik van Apple heb gekocht, maar je wordt toch zo moe van dat betuttelende geouwehoer van ze.
    Je kunt zeggen van Microsoft wat je wilt, maar daar heb je dit soort geouwehoer niet.
    Heel gaaf hoor, de iphone, appstore ook super, maar hou eens op met dit soort flauwekul.

  31. Dejive snapt er niks van… Juist het feit dat Apple alles in de gaten houdt zorgt ervoor dat zijn iPhone nooit crasht of vastloopt. Koop dan lekker een windows mobile…

  32. Ze kunnen de iPhone wel in een reclamespotje tonen. Op deze manier hebben ze bij Centraal Beheer juist meer reclame. Aan het programma zelf zelf heb je verder toch niks.

  33. @Olaf,
    hij zegt ook niet dat dat verkeerd is, alleen dat het gewoon dom is dat ze sommige apps niet toestaan, net als deze…
    Dit is toch gewoon een leuke app..?
    Gezeik met apple ook altijd..

  34. Nou erg leuke app. Sorry maar ik heb de App na het zien van dit filmpje al wel weer gezien. Deze app heeft totaal geen nut of meerwaarde voor je iPhone, het is leuk om 1 keer te kijken maar bied geen enkele functionaliteit. Ok, dat is bij Fart apps ook ver te zoeken, maar ook die installeer ik niet op mijn iPhone (snap het nut niet om hier een app van te maken, kun je toch ook gewoon ‘scheet’mp3’s afspelen?)

    Bovendien is de ‘app’ gewoon ordinaire reclame, en ik vind het goed dat Apple zich hier niet voor leent. En trouwens mensen, waarom via Cydia? Je kunt toch gewoon het filmpje van youtube downloaden, het eerste stuk eruit knippen, en vervolgens het filmpje op je iPhone draaien. Dan heb je hetzelfde effect….

    Kortom, dit soort ‘apps’ gewoon eruit kicken, en graag vanaf nu nuttige apps…

  35. Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Maar als het gaat om kneuterigheid en preutsheid dan zijn ze er nog beter. Daar moeten ze dan een oorlog mee winnen. :S

  36. of een App. nut heeft, dat bepaal ik zelf wel. Daar heb ik het “geweten” van Apple niet voor nodig. Dit arrogante gedrag kan ze nog eens aardig opbreken.
    Zowieso getuigt het van minachting voor de klanten als ze denken dat we hiervan in de war raken……..
    De producten zijn echt GRANDIOOS maar deze “ik weet wel wat goed voor jullie is” opstelling is toch echt achterhaald. Hopelijk komen ze daar zelf ook eens achter

  37. Origineel geplaatst door janalleman
    Kortom, dit soort ‘apps’ gewoon eruit kicken, en graag vanaf nu nuttige apps…

    Geen meerwaarde voor jou en waarom mogen we zelf niet kiezen? Daar gaat het om..

  38. Wat een kansloze trutten bij Apple…. of zou het komen doordat Steve er ff tussenuit is?
    Als dit aangeeft wat Apple zonder Steve zou doen denk ik dat we snel kunnen zwaaien met onze handen in de richting van Apple..

  39. Ik zeg hoax! Dit is gewoon om de media te laten happen..

    De app zou met de SDK niet zo kunnen werken..

  40. Zou het aandeel Apple daarom het advies “verkopen” hebben gehad van de adviseurs 🙂

  41. @CasaMan:
    Hij start “te snel” op en vanuit je ap weet je niet welke andere apps geïnstalleerd zijn en op welke positie de iconen staan.

    Wat wel zou kunnen is dat hij de app eerst geopend heeft en daarna een standaard homescreen gesimuleerd en daarna nog een keer klikken op het icoon en daarna barsten..

    Wat de app dus zeer veel minder leuk zou maken

  42. het zal wel iets met reclame te maken hebben 🙂

  43. het was weer de rode knop er zit weer iemand achter de computer en die is een beetje sagie 😀 😛

  44. @tim: denk dat je gelijk hebt, maar er zijn dingen die ze van mij eerder mogen weigeren, zoals bijvoorbeeld idd iFart etc

  45. @Olaf, ik snap er niks van? Wat praat jij nou weer dom? Wat snap ik niet dan, heeft toch niks met veiligheid of wat dan ook te maken of vastlopen of niet. Ze kunnen alles toch eerst checken voor ze het in de app store gooien, heeft toch verder niks met de inhoud te maken. Doet niet zo dom jonge, jij snapt het niet helemaal blijkbaar. Ff je applefanboy onderbroek uit en nog een keer goed alles doorlezen.

  46. Ik denk dat ze in Amerika het gewoon niet begrijpen. Als Centraal Beheer een paar tv-reclames mee had gestuurd had het misschien wel gemogen.

    Andere puur reclame apps mogen wel, dus waarom dit niet? iStream mag wel, dus waarom mag dit niet? enz.

    Ik zie de humor van deze app wel in.

  47. @Rudy Heidenis:
    Tuurlijk wel. Als jij je iPhone scheten wilt laten maken moet je dat zelf weten. Je hebt er alleen geen ifart voor nodig! Kun je gewoon met mp3’s op bijna alle moderne telefoons. Zo ook voor dit glas breken, maar dan met een filmpje.

    Het punt is, hoe meer ‘onzin’ apps er komen, hoe meer dat het beeld gaat bepalen over de iPhone. Dat zal dan een nadelig effect hebben voor de groei van de serieuze apps. Een stukje monitoring daarvoor is zo gek nog niet. Volgens mij is de iPhone toch echt een combinatie van een smartphone met een iPod, eg serieuze entertainment. Plus dan nog een stukje gaming. Het is in ieder geval geen gimmick, daar is ie toch wel te duur voor.

    Ik vind het dan ook van de zotte om er ook nog eens ordinaire reclame apps op te gaan zetten die niks interactiefs doen, maar gewoon een animatie afspelen. Centraalbeheer had ook een serieuze app kunnen ontwikkelen, bijvoorbeeld om a la minute je verzekering aan te kunnen passen.

  48. Ik denk dat de afwijzing van deze app door Apple gebaseerd is op het feit dat het (op een niet erg subtiele manier) privé API’s gebruikt. Die mag je niet gebruiken.

    Edit: overigens supergrappige app, net als de TV-reclames. En ik zou deze applicatie wèl aan vrienden willen laten zien, tegenover de domme fart-apps.

  49. 1. Andre van Duin op die appstore-keepers afsturen om een vrolijke pot hete koffie over hun opgeheven vingertjes te gieten.

    2. Dan ff 055 bellen

  50. Bedankt lieve Apple dat jullie mij beschermen!

  51. Best wel een leuke app! Leuk om mensen voor de gek te houden. Zijn er eigenlijk soortgelijke apps in cydia te verkrijgen???

  52. Origineel geplaatst door Dennis Stevense
    Ik denk dat de afwijzing van deze app door Apple gebaseerd is op het feit dat het (op een niet erg subtiele manier) privé API’s gebruikt.

    Ontwikkelaar heeft laten weten dat er geen private APIs worden gebruikt, app werkt iets anders dan ik dacht.

    Apple, doe niet zo flauw.

  53. Gelukkig zijn er wel minimaal 3 nieuwe fart apps toegelaten vandaag.

  54. Dit is de super vet om te hebben! Hup-hup, zet hem in de Cydia Store 😀

  55. Heeft niemand door dat het helemaal niet om de barst gaat voor Apple maar om de boodschap die erna komt? Als je een barst krijgt in je scherm bel je Apple (of in NL T-Mobile), niet Apeldoorn. Dàt is het verwarrende. Als ze gewoon de reclame weglaten, wordt het misschien wel toegelaten. Maar dat is voor Centraal Beheer niet interessant uiteraard…

  56. Origineel geplaatst door Jens Royakkers
    Wat is centraal beheer?

    Is dit serieus bedoeld?

    Kijk maar op centraalbeheer.nl ligt wel lekker voor de hand he…

  57. In Amerika kun je een rechtzaak aanspannen over een scheet, en dan maak je nog kans ook.. Dat is de reden dat Apple, en alle andere Amerikaanse bedrijven zo voorzichtig zijn. Voor je het weet heb je om zoiets een paar dikke claims aan je broek hangen. Dit is dus meer een Amerikaanse cultuur kwestie dan dat het een specifiek Apple probleem is…

    Is allemaal te bizar voor woorden, maar niks nieuws.

  58. In Nederland is reclame vol sarcasme en leedvermaak normaal. In Amerika is dit een absolute no-no. Ze kunnen zich daar niet voorstellen dat een bedrijf zich zo zou willen profileren. In dit geval wordt door Centraal Beheer ook nog eens gesuggereerd dat de iPhone kapot gaat door het aantikken van een icoontje – dan snap ik wel dat Apple dit niet ziet zitten.

  59. een electronicafabrikant die bepaalt welke dvd’s ik in mijn speler mag draaien, welke muziek ik luister vanaf mij cd-speler, mp3 speler, een pc-fabrikant die bepaalt wanneer software apropriate is voor zijn pc. Welke tv-programma’s op TV. We zouden he allemaal NOOIT accepteren. Toch doen we het bij Apple allemaal wel. Onbegrijpelijk! De Europese commissie heeft andere bedrijven wel eens voor minder aangeklaagt……….

  60. Origineel geplaatst door Freek
    Ik snap er niks van, eerst is het glas kapot en daarna weer heel, en die icoontjes dan, waar vallen die naartoe. Liggen die dan ergens onderin je iPhone ofzo. Wat goed van Apple dat ze die weigeren :-S

    Inderdaad Freek, bellers met een iPhone zouden zomaar een paar uur kruipend over de grond naar de icoontjes gaan zoeken. Thuis nog wel te doen, maar in openbare ruimtes is dat vragen om problemen.

    Toch wel erg UNcool van Apple…

  61. handtekeningen actie !!! 😀

  62. Origineel geplaatst door Marcel
    een electronicafabrikant die bepaalt welke dvd’s ik in mijn speler mag draaien, welke muziek ik luister vanaf mij cd-speler, mp3 speler, een pc-fabrikant die bepaalt wanneer software apropriate is voor zijn pc. Welke tv-programma’s op TV. We zouden he allemaal NOOIT accepteren.

    ??? Al die dingen die je noemt gebeuren toch al? Tegenwoordig eerder regel dan uitzondering.

  63. @Dejive:

    Je hebt helemaal gelijk. Ga jij je Microsoft t-shirt maar weer aan doen! Het eerste van Apple wat je hebt gekocht, en hopelijk ook het laatste!

  64. Origineel geplaatst door jay_ams
    Origineel geplaatst door FreekIk snap er niks van, eerst is het glas kapot en daarna weer heel, en die icoontjes dan, waar vallen die naartoe. Liggen die dan ergens onderin je iPhone ofzo. Wat goed van Apple dat ze die weigeren :-SInderdaad Freek, bellers met een iPhone zouden zomaar een paar uur kruipend over de grond naar de icoontjes gaan zoeken. Thuis nog wel te doen, maar in openbare ruimtes is dat vragen om problemen.Toch wel erg UNcool van Apple…

    Haha, ik hoop dat ze hem nog een keer naar Apple sturen, onder een andere naam. Dan komt ie toevallig bij een andere beoordelaar terecht en die vind hem vast super!

  65. is dat een skin ?
    of thema?
    zoniet bestaat er zo een thema dat zo een skin geeft?

  66. het is een applicatie, die geweigerd is door Apple, wellicht komt het via Cydia beschikbaar.

  67. Volgens mij is het gewoon een hoax en trappen jullie er met z’n allen in …. Een app die zo snel opstart en bovendien je je scherm kan snapshotten zonder flash … i don’t think so… niet met de officiele SDK in iedergeval ….

  68. Ik heb hem 2 weken geleden zelf gezien. Is echt een leuk dingetje..jammer dat Apple zo kinderachtig moet doen…

  69. Inmiddels doet Apple niet meer onder voor Microsoft qua hysterie en grootheidswaanzin.

  70. @Hans: Nou meid! Veel succes ermee! Al even paranoide als je baas?

  71. Vandaag was ik bij de Adobe user group waar Ralph (uit het filmpje) van IceMobile de case nog is uitlegde.
    Vanwege het afkeuren van de app hebben ze er een filmpje van gemaakt. Dit is nu al zo vaak bekeken (meer dan 150k), dat Centraal Beheer hier al dik tevreden mee is.

    Leuk detail: Ralph werd gisteren in de McDonalds door iemand herkent van het filmpje. 🙂

  72. Hoi bij mij is er ongevraagd toch een geintje uitgehaald door cb. Ik raakte het scherm aan en er kwam een scheur in de iconen kwamen niet naar beneden maar wel kwam de tekst “EVEN APELDOORN BELLEN” kon er wel om lachen maar vraag me toch af hoe dit mogenlijk is.

  73. @Richard: Ik had het ook, het is een advertentie op iPhoneclub. De scheur was ook alleen binnen de website, niet over je hele scherm. Ik vind het wel grappig. 🙂

  74. Origineel geplaatst door Marco
    wel humor inderdaad. ik zou gewoon blijven pushen bij apple. grote kans dat als het een klein beetje aangepast wordt (een melding dat het niet echt is oid) dat het dan wel geaccepteerd wordt…blijft een amerikaans bedrijf he… met alle domme regels van dien

    ja, aanhouder wint zeggen ze altijd, wat dacht je van een handtekening inzamel actie ofzo? dan heb je de mijne al zeker

  75. Origineel geplaatst door Rob
    Ik vind hem super grappig. Verwarrend voor de consument??… How stupid do you think we are! Leuk om je klanten zo te beledigen…

    Haha, ja daar heb je gelijk in 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.