Ontwikkelaars vieren 1 jaar iPhone-applicaties

Apple kondigde een jaar geleden de iPhone SDK aan. Een jaar lang zijn ontwikkelaars nu bezig met iPhone-applicaties. Hoe kijken zij terug?

iphone appsEen jaar geleden kondigde Apple-baas Steve Jobs aan dat externe ontwikkelaars aan de slag konden gaan met iPhone-applicaties. Sindsdien gaat het in reclamefilmpjes over de iPhone niet meer om het fraaie design of het feit dat je foto’s kunt maken, maar om de applicaties. Dankzij die applicaties kun je de iPhone helemaal naar eigen wens inrichten. CNET heeft een terugblik gemaakt over 1 jaar iPhone-applicaties. Sinds een jaar is de iPhone SDK beschikbaar en hoewel Apple individuele ontwikkelaars wel eens wat frustratie heeft bezorgd, overheerst toch een positief gevoel.

Natuurlijk komen ontwikkelaars zoals Joel Comm aan het woord, die een jaar geleden niet had gedacht dat hij $250.000 zou verdienen met een scheetapplicatie. Craig Hockenberry, een van de meest uitgesproken iPhone-ontwikkelaars, vertelt dat hij vanaf dag één onder de indruk was van de toolset en hoe makkelijk het was om van Mac-ontwikkeling naar iPhone-ontwikkeling over te stappen. Hoewel het aanvankelijk nog lastig was om van elkaar te leren: vanwege een NDA mochten ontwikkelaars niet overleggen of informatie uitwisselen via seminars of iPhone Dev Camps. Sinds oktober is de NDA opgeheven. Toch zijn er nog punten waarop Apple kan verbeteren: demo-applicaties bijvoorbeeld, of een Genius-functie waarmee het makkelijker wordt om in het gigantische App Store-aanbod de juiste applicatie te vinden. Het reviewsysteem en de mogelijkheden om applicaties te promoten kan volgens de ontwikkelaars ook nog wel iets beter.

Via: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2009, 10:57
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.