itunes logo uitgelicht

Apple geeft iTunes-facturen een nieuw uiterlijk

De facturen van iTunes zien er voortaan totaal anders uit. Je ziet hierdoor bijvoorbeeld op welk apparaat je een app, nummer of boek hebt gekocht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als je de afgelopen dagen een app hebt gekocht, zul je zien dat de iTunes-facturen er nu iets mooier uit zien. In plaats van een saai overzicht van zwarte letters op een witte achtergrond, krijg je nu wat duidelijker te zien wat je hebt gekocht. Er staat een icoontje bij van de gekochte app en je krijgt de in rekening gebrachte BTW beter te zien.

itunes_factuur_2015

Je krijgt deze iTunes-facturen als je een app, muzieknummer, boek of ander item uit de iTunes Store hebt gekocht, ook als je via Click&Buy afrekent. De facturen hebben een vriendelijker uiterlijk gekregen met een duidelijke onderwerpregel. Voorheen kreeg je teksten als ‘Uw bestelling MGM18T38YH’ (of een ander bestelnummer) in de onderwerpregel te zien.

Apparaat waarop je gekocht hebt

Het handige is nu ook, dat je kunt zien op welk apparaat je het item gekocht hebt. Dat staat aan de rechterzijde van een app aangegeven. Zo zie je bijvoorbeelde welke apps je zelf op de iPhone hebt gekocht, of welke apps misschien je partner of kind op een iPad heeft aangeschaft. Dat kan bij Apple’s nieuwe Gezinsdeling in iOS 8 goed van pas komen. Heb je meerdere kinderen en zijn er ineens tientallen apps gekocht? Dan weet je op wiens apparaat dit is gebeurd.

BTW beter in beeld

Oude Factuur iTunesApple’s eerdere facturen lieten al zien hoeveel BTW er voor een app-aanschaf wordt gerekend, maar in de nieuwe versie wordt dit duidelijker in beeld gebracht. De verrekende BTW staat namelijk vlak boven de totaalprijs, met daarnaast het percentage. Ideaal als je bijvoorbeeld bedrijfsapps voor de zaak koopt.

Onderaan iedere factuur staat ook aangegegeven dat je na de aanschaf je geld kunt terugvragen, mits je dat binnen 14 dagen doet. Meer over Apple’s retourbeleid lees je hier: Geld terugvragen (refund) in de App Store.

Hiernaast / hierboven een oude factuur in iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 13:22
Categorie Diensten
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.