Dakendagen-logo

Met de Rotterdamse Dakendagen-app kom je niet meer van het dak

"Je kan het dak op!". Dat is de slogan van de Rotterdamse Dakendagen. De bijbehorende app maakt het gemakkelijk om deze opdracht uit te voeren.

Dakendagen-logo
Met de eerste editie van de Rotterdamse Dakendagen wil de stad van 11 tot en met 14 juni laten zien dat het dé hoogbouwstad van Nederland is. Daar hoort natuurlijk een app bij, die letterlijk in kaart brengt waar je precies uit je dak kunt gaan.

“Een onbekende wereld die we niet benutten”, zo zien de oprichters van de Dakendagen de bovenkanten van de hoge gebouwen die het centrum van Rotterdam vullen. Hoog tijd om het grote publiek voor te stellen aan deze loze ruimte, met een vierdaags evenement.

Activiteiten op grote hoogte

Bovenop tientallen gebouwen treden die dagen bandjes op en zijn er andere activiteiten te ondernemen voor het hele gezin. Dit moet meer opleveren dan een leuk dagje uit, want daken zijn bij uitstek geschikt om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Dakendagen Dakendagen02

Met de bijbehorende iPhone-app ben je in ieder geval goed voorbereid, dankzij de kaart waarop je goed kunt zien bij welk gebouw je naar het topje kunt klimmen en om wat voor gebouw het gaat. Daarnaast krijg je de openingstijden per bouwwerk te zien en geven zes gekleurde blokjes in real time aan hoe druk het is.

Als je de DakenDagen-app toestemming geeft om je locatie te gebruiken wordt het helemaal gemakkelijk om snel van dak tot dak te lopen, dankzij het blauwe puntje op de kaart dat je op de voet volgt. Je kunt de app alvast downloaden, maar komt op 11 juni pas echt goed van pas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2015, 10:33
Categorie Apps
Onderwerpen evenement, rotterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.